CATEGORIES
6.2.2017

FIT BY SOFIA VKO 1/8

Body

Photos: Karoliina Jääskeläinen

Imperial Health Club, Helsinki.

Jos sinulla on mennyt meidän kaveriporukan #fitbysofia -haaste ohi, niin kickstart -postauksen koko hommaan voit lukea tästä! Ajattelin näiden viikkojen edetessä päivitellä kuulumisia blogiin koko projektista ja arvioida vähän omaa suoritustani sekä vointiani aina viikkokohtaisesti. En ole esimerkiksi koskaan aikaisemmin noudattanut mitään määrättyä ruokavaliota, joten on todella jännä nähdä miten se vaikuttaa minuun. Pahinta on ollut kieltää itseltäni tiettyjä juttuja. Haluan niitä silloin vaan tuplasti enemmän. Niin on käynyt nytkin.

Ruokavalio sisältää onneksi todella paljon samoja elementtejä, kuin normaali ruokavalionikin (kaurapuuroa, kananmunia, kanaa, täysjyväriisiä, bataattia, kasviksia, marjoja, avokadoa, pähkinöitä), mutta vaikeinta onkin ollut tottua syömään niin usein ja paljon, mitä ohjelmassa suositellaan. Ruokavalioon kuuluu myös heraproteiinijuomia -sekä välipaloja, joita en ole aikaisemmin syönyt, jotka ovat tuottaneet minulle vähän haastetta. Ruokavalion tarkoituksena on tukea maksimaalista rasvanpolttoa sekä lihaskasvua tämän kahdeksan viikon treenikauden aikana, jota mm. heraproteiini tukee todella hyvin, mutta omalla kohdallani se toimii vaan hieman huonosti.

VIIKKO 1

Motivaatio: 5/5

Lapsenomaista intoa koko hommaan! Projekti starttasi huikeilla yhteistreeneillä Esportissa ja kaikilta mitattiin siellä myös kehonkoostumukset. Fit By Sofia whatsapp -ryhmä kävi koko viikon kuumana ja yhteishenki ryhmässä oli ihan huipussa. Ryhmän jaettu media oli enimmäkseen #fitlife aiheisia bodauskuvia sekä kesäkroppa uhoamista. 

Aerobiset: 4/5

Myy ryhmä suoritti aerobisia innoissaan heti aamusta, mutta itse tein ne aina iltaisin saliohjelman kylkeen. Olen vaan aina ollut huono urheilemaan aamuisin. Viikonloppuna pieni köhä alkoi vaivaamaan, joten yksi aerobinen jäi viikolta tekemättä, jonka korvasin kuitenkin rauhallisemmalla Pilates-tunnilla (Lifeness viikonloppu Långvikissa).

Salitreeni: 5/5

Oli jotenkin virkistävää päästä pitkästä aikaa tekemään puhdasta salitreeniä! Suurin osa liikkeistä oli tuttuja ja loput piti vakoilla Youtubesta. Onneksi myös Netta pystyi ohjaamaan minua liikkeissä Imperialilta käsin. Aloitin ehkä vähän turhan tarmokkaasti, koska loppuviikosta kävely oli yhtä tuskaa ja lihakset olivat aivan krampissa. Yhtenä aamuna meinasi jalat lähteä alta, koska pohkeet olivat niin jumissa.

Ruokaohjelma: 4/5

Onneksi ruokaohjelman peruspilarit olivat minulle sen verran tuttua kauraa, että kauppalista ei tavallaan muuttunut minulla mitenkään. Kaikki herkut ja kermat piti vaan jättää pois, hehe. Piti myös ostaa enemmän ruokaa ja suunnitella aterioita etukäteen, joka osoittautui yllättävän työlääksi. Piti käydä hamstraamassa myös lisää säilytysastioita ja -purkkeja. Isoin haaste tuli vastaan heti ekalla työreissulla, jossa välipalat tankattiin protskujuomien muodossa ja illalliset vedettiin liha/kasvis -linjalla.

Keho: 2/5

Aivan rikki ekan viikon treeneistä! Protskujuomat alkoi myös tuttuun tapaan turvottamaan ja koko kehon aineenvaihdunta hidastui siinä ohella. Päätin, että minun olisi kannattavaa kuunnella vaan omaa kehoa ja jättää mm. heraproteiinijauheet ruokaohjelmasta kokonaan pois ja korvata ne jollain muulla. 

Mieli: 5/5

Superhyvä fiilis koko projektista! Viikonloppuna teki kyllä tiukkaa jättää suklaat ostamatta, mutta muuten ei mitään pahoja mielitekoja. Olin ylpeä itsestäni sunnuntaina. 

Muuta:

Ekan viikon aikana kaupassa tuli tutkittua todella tarkkaan mm. eri mausteiden ja tuotteiden sokeripitoisuuksia. Olin ihan mykistynyt miten paljon lisättyä sokeria on KAIKKIALLA! Ei siihen ole aikaisemmin tullut kiinnitettyä näin paljon huomioita, vaikka tarkka ruokavaliostani olenkin. Tästä oma postaus tulossa pian. Varokaa sokeria. 

 

 

 

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • minimalist

  Mä aloitin kans tän Basic-ohjelman viikko sitten! Musta noi ruokamäärät on ollut vaikeinta ja koko ajan takaraivossa vaivaa tieto siitä että ylimääräinen proteiini varastoituu samallalailla rasvana kuin muukin. Että saanko tosiaan kulutettua noin paljon? Treeniä en seuraa ihan orjallisesti, olen korvannut esim jalkatreenin Elixialla pyörivällä Leg Dayllä ja ottanut enemmän lepopäiviä viikkoon. Treenasin vuosi sitten triathlonkisoihin kovalla teholla ja huomasin ettei yksi lepopäivä per viikko ole mulle riittävä, keho ei ehdi palautua eikä kehitystä tule. Et mielenkiintoista on nähdä millaisia tuloksia saa kun tekee tämän ohjelman niillä treenimäärillä ja kaloreilla millä on tarkoitus jatkaa 8 viikon jälkeenkin. Päivitä ihmeessä tänne fiiliksiä jatkossakin! :)

  • Kira Kosonen

   Minulla on ollut nyt jo ihan samaisia ajatuksia tuosta proteiinin määrästä! Siksi en ole välipaloissa ollut sen kanssa niin orjallinen, vaan kuunnellut vähän kehoa.. Ekan viikon jälkeen oli ainakin sellainen fiilis, ettei keho ehdi pilkkomaan sitä tarpeeksi, mutta nyt kroppa toimii kyllä paremmin. Olen myös samaa mieltä kanssasi noista lepopäivistä ja siksi olenkin tehnyt aerobisia lämmittelynä tai palauttavana salitreenin ohessa ja esim. viikonlopuille jättänyt vaan yhden aerobisen lauantaille + pitkä venyttely ja sunnuntai sitten kokonaan täyslepo. Tämä on toiminut minulla vielä ihan hyvin!

   Kuulen mielelläni myös sinun fiiliksiä ohjelmasta, kun tässä edetään!! Eli kommentoi vaan tänne (ja tuleviin Fit by Sofia juttuihin) aina kun tuntuu siltä :)