CATEGORIES
14.12.2016

MITEN PÄÄSIN URHEILUN MAKUUN

Body

Photos by Hanna Väyrynen

Olen aina pitänyt huolta ruokavaliostani, mutta treenaamisen kanssa minulla oli vuosia kunnon viha-rakkaussuhde. Nuorempana kaikki ylimääräinen aika kului hevostalleilla ja kaikki muu perinteinen urheilu jäi paljon vähemmälle. En ikinä vaan ollut sellainen sporttityyppi.

Vasta nyt aikuisiällä on urheilusta tullut tärkeämpi osa arkeani, koska olen huomannut miten paljon hyvää se tuo elämääni. Se on minulle nykyään keino paeta kaikkea hässäkkää ja vaan keskittyä olemassa olevaan hetkeen sekä omiin ajatuksiin. Se on minulle niin rentouttavaa. Nykyään päivän lempikohtani onkin juuri se hyvän treenin jälkeinen raukea ja tyhjä fiilis! Voin luvata, että aina ei todellakaan ollut näin. En aiemmin osannut nauttia urheilusta sen ansaitsemalla tavalla. Nyt olen ihan koukussa! Saan nykyään itseasiassa aika useinkin kommenttia siitä, että Snapchatin perusteella treenit on alkanut maistumaan. Tässä siihen syy. 

Oma motivaationi syttyi kunnolla vuosi sitten, kun aloitin Adidas Runners Helsinki -juoksuprojektin sekä sivussa pyörivän treenivedon ystäväni Jekun kanssa. Päätimme aloittaa suositun Kayla Itsineksen BBG (bikini body guide) -treeniohjelman ja vetää sen yhdessä läpi pienen vedon kera. Vetona oli se, että jos jompi kumpi luistaa ohjelman treeneistä joutuu tämä ostamaan molemmille lentoliput Los Angelesiin. Treenikerrat (aerobiset + treenit) yltivät ohjelman lopussa jopa 7-8 kertaan viikossa, joten haaste ei ollut todellakaan helppo. Laitettiin kuitenkin kättä päälle ja alettiin hommiin! 

Vahdimme molemmat toistemme treenimääriä ja tuimme toisiamme vaikeiden viikkojen aikana. Kolmen kuukauden jälkeen huomasimme, että olimme molemmat saaneet ihan älyttömän hyviä tuloksia ja alkukankeuden jälkeen olimme alkaneet nauttia treenaamisesta yhä enemmän ja enemmän. Tulokset motivoivat meitä jatkamaan vaan pidemmälle ja nyt meidän treenaaminen on muuttunut säännölliseksi ja tehokkaaksi jotenkin ihan itsestään. En usko, että olisin päässyt näin hyvin urheilun makuun ilman tuota meidän vetoa ja yhtä intenssiivistä treeniajanjaksoa. Se oli jotenkin todella käänteentekevää. Kiitos siis Jekku kuluneesta treenivuodesta sekä kaikista itkuista ja nauruista, mitä se on sisältänyt! Paras veto koskaan.

Kiitos myös paras ystäväni Netta, että olet seisonut kuntoprojektini kantavana voimana, motivoinut, auttanut ja kuunnellut kaikkia turhautumisiani. Kehon muutoksen lisäksi sun apu on ollut tärkeintä myös pään ja asenteen muutoksessa. Iso kiitos myös ehdottomasti meidän salin, Imperial Health Clubin, ihana henksu mun ja Jekun älyttömästä tsemppaamisesta! Ilman teitä oltais molemmat menetetty toivo jo monessa kohtaa. Ootte ihan parhaita! Nyt treenit ovat jatkuneet Jekun ja mm. Julian kanssa myös Core Trainers Helsinki -salin tunneilla ja motivaatio kehittymiseen on parempi kuin koskaan. En muista koska olisin voinut yhtä hyvin, kuin nyt. Tästä on niin hyvä jatkaa ensi vuoden puolelle.

Jos siis oma elämäsi kaipaa myös tälläistä kunnollista ryhtiliikettä niin tässä kiteytettynä omat vinkkini.

 1. Aloita kuntoprojekti yhdessä ystävän kanssa -> Kaveri motivoi ja työntää eteenpäin, kun itse  ei jaksa.
 2. Palkatkaa PT tai noudattakaa yhdessä jotain ohjelmaa -> Kayla Itsineksen treenit on ainakin ihan sairaan tehokkaita. Kaikki Kaylan ohjelmat saa ladattua maksullisesti sovelluksena omaan puhelimeen. 
 3. Asettakaa joku yhteinen veto -> Tämän avulla joudimme molemmat vaikeissakin tilanteissa pitämään tavoitteesta kiinni.
 4. Suunnittele treenit ohjelman mukaan aina etukäteen kalenteriin -> Itse kirjoitin koko kolmen kuukauden treenit kalenteriin ja sovin menoja sitten niiden ympärille.
 5. Treenatkaa niin paljon yhdessä kuin mahdollista -> Paljon hauskempaa ja pystytte tsemppaamaan toinen toisianne.
 6. Ottakaa oikea ruokavalio mukaan tukemaan treenejä -> Me saimme esim. juuri Netalta projektin aikana todella hyviä vinkkejä siitä mitä pitäisi syödä, että treeni menee perille.

Tämän kaavan avulla me ainakin pääsimme kunnolla treeneihin kiinni, joten ehkä idea voi auttaa jotain muuta siellä ruudun toisella puolella. Nyt vaan tuumasta toimeen! Uusi vuosi on loistavaa aikaa ottaa tälläinen pieni haaste vastaan jonkun kaverin kanssa. 

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • paulii

  Itselläkin nuorena kaikki aika kului hevostalleilla ja muut lajit aina jääneet alkuinnostuksen jälkeen. Salilla ja jumpalla tulee yritettyä käydä säännöllisen epäsäännöllisesti. Noin kuusi vuotta sitten kuitenkin havahduin siihen, että jos nuorena se ratsastus oli ainoa mikä huvitti, niin miks ei näin aikuisenakin. Vuokrasin siis kaverin hevosta muutaman vuoden ja hurahdin siihen maailmaan takaisin. Nyt käyn vähintään pari kertaa viikossa ratsastustunneilla ja se on ainoa laji mitä kaipaan ja mistä en edes kipeänä malttaisi pysyä poissa. Jumpalta jään helposti sohvan pohjalle jos vähänkin vaikka päätä särkee, mutta tallille tulee lähdettyä vaikka pää kainalossa. Siihen ei edes tarvita treenikaveria, siellä niitä on tallillinen karvaturpia odottelemassa. <3

  • Kira Kosonen

   Olen miettinyt myös itse MONITA kertaa, että palaisin takaisin vielä talleille <3 Jossain vaiheessa taloudellinen tila ei olisi antanut periä harrastukselle, mutta nyt siihen olisi kyllä taas mahdollisuus :)

   • paulii

    Lämpimästi kyllä suosittelen, jos ei harrastukseksi asti niin muistojen palauttamiseen. Esim. lyhyt Islanninhevosvaellus metsässä oli ihan huippukokemus itselleni silloin, kun harrastuksesta oli ollut taukoa jo jokunen vuosi, eikä “kylmiltään” olisi uskaltanut ihan ratsastustunnille asti. ?

 • HH

  Nyt tuli hyvään aikaan. Hankin salijäsenyyden 3vkoa sitten kun lähisalilla oli halvat kampanjapäivät. Nämä viikot menneet lukukauden kurssien lopputöiden parissa, mutta nyt sain kämppiksen mukaan haasteeseen ja hankimme puoliksi Kaylan ohjelman ja siitä se alkaa!
  Mm. snapin myötä blogikommentointi on mielestäni vähentynyt paljon, varsinkin sun kohdalla huomaan usein, että selkeästi vaivaa nähnyt postaus jää vaille kommentteja. Kiitos kuitenkin aina niin huolellisista postauksista, inspiraatiosta ja upeista kuvista! Ja myöhäiset onnittelut 30v synttäreistä:)

  • Kira Kosonen

   Hei ihan sika hyvä!!! HYVÄ TE!!! Muista kertoa minulle, miten teidän yhteinen taival etenee! <3 Ja kiitos todella paljon sanoista. <3 On totta, että välillä harmittaa ihan todella paljon jos harkittuun ja työtä vaatineeseen postaukseen ei tulee yhtään kommenttia :/ siinä kärsii sitten oma motivaatio juuri eniten.

 • Sanna

  Tulipas tämä postaus hyvään saumaan. Olen tässä viime aikoina miettinyt elämäntapamuutoksia. Heti tän luettuani tartuinkin puhelimeen ja rupesin käymään “sopimusneuvotteluita” läheiseni kanssa, mitä tapahtuu jos pääsee/ei pääse tavoitteeseen!

  • Kira Kosonen

   JES!! Hyvä te!! Ihan huikeeta! <3

 • Anna

  Noudatitko sitä kaylan ruokapäiväkirjaa myös? :)

 • Anna

  Moi Kira! Noudatitko sitä kaylan ruoka-ohjelmaa myös? Itsellä motivaatio ( ja aika) pahasti kateissa.. kahden lapsen äitinä tuo treenaaminen on pahasti jäänyt arjen jalkoihin ja joku ryhtiliike olisi tehtävä :)

  • Kira Kosonen

   Moikka! En itseasiassa noudattanut, vaan Netta antoi minulle vinkkejä ja ohjeita oman ruokavalioni ympärille. Mitä lisätä ja mitä jättää pois. Kaylan ohjelmassa ruoat ovat aika minimillä omasta mielestäni, eikä oma tavoitteeni ole pudottaa painoa, joten en siksi lähtenyt sitä noudattamaan :) Uskon, että se on hyvä jos kiloja haluaisi saada pois!