CATEGORIES
17.3.2016

DAS STOCKHOLM

Body

Photos by Fabian Wester 

Noniin nyt on vihdoin aika palata viime viikon Tukholman reissuun, joka tehtiin yhdessä Adidas jengin kanssa!

Sain reilu kuukausi sitten whatsapp viestin Jekulta, joka kertoi vetävänsä tänä vuonna uutta "Adidasheimoa", joka uudistuu keväällä kansaiväliseksi konseptiksi. Hän kertoi minulle, että tänä vuonna jengejä on myös Suomessa kaksi, hänen sekä ELLE -lehden kokoamat juoksuryhmät. Yhdessä me muodostaisimme tiimin, Adidas Runners Helsinki. 

Minua pyydetiin jo itseasiassa viime vuonna liittymään Adidasheimoon, mutta jostain syystä hannasin. En kokenut olevani valmis sitoutumaan pitkään juoksuprojektiin sillä reissuaikataululla, joka minulla viime vuonna oli. Tänä vuonna en kuitenkaan enää empinyt. Treenit ovat kulkeneet viime syksystä saakka niin hyvin, että päätin haastaa itseni tänä keväänä. Sanoin siis Jekulle, että lisää minut ryhmään! Jekun jengissä meitä juoksee itseni lisäksi myös boggaajat Julia Toivola, Annika Ollila sekä kolme muuta Jekun hyvää ystävää. ELLEn tiimistä teille saattaa olla tuttuja ainaki päätoimittaja Taru Marjamaa, bloggaaja Minna Somero, Emilia Vuorisalmi sekä juoksija Lotta Harala. ELLE etsii jengiinsä myös halukkaita lukijoita, joten jos tälläinen juoksuprojekti kiinnostaa huiman hauskassa seurassa, niin kannattaa kurkata ELLEn sivuilta osallistumisohjeet!

Projektin idea on tämä. Joka kuukausi pidetään yhteisjuoksutreenejä (n.1-2 kertaa kuussa), joissa henkilökohtaiset juoksuvalmentajat opettavat mm. juoksemisen oikeata tekniikkaa. Juoksutreenien ohella tiimille vedetään myös juoksua tukevia harjoituksia lihaskunnosta kehonhuoltoon. Yhteisenä tavoitteena koko tiimillä on juosta syyskuun alussa käytävä Midnight Run kisa, joka on pituudeltaan 10 km. Ei siis mikään mahdoton tavoite kenellekkään peruskunnon omaavalle. Omista henkilökohtaisista tavoitteistani tulossa vielä oma postaus myöhemmin. 

Tukholmassa tosiaan juhlittiin koko tämän projektin starttia Pohjoismaiden juoksujengien kesken. Tilaisuudessa pääsimme tekemään superhauskan HIIT treenin juoksumatoilla DJ:n ja räppikeikan siivittämänä. Oli kyllä niin karvat pystyyn nostattava treeni, ettei mitään järkeä. Tilaisuudessa kuulimme myös Shahrzad Kiavashin surullisen, mutta äärimmäisen inspiroivan tarinan. Hän menetti molemmat jalkansa harvinaisen verenmyrkytyksen vuoksi. Hän kertoi, miten ennen inhosi juoksemista, mutta tapahtumien jälkeen se oli ainoa mitä hän olisi halunnut tehdä. Ja niin hän tekikin. Pitkän kuntoutuksen ja treenikauden jälkeen hän osallistui viime vuonna triathloniin ja selvitti tiensä maaliin saakka!! Uskomatona tarina ja nainen. Koko sali oli ihan kyynelissä hänen puheensa jälkeen. 

Joten nyt ne tekosyyt sivuun ja liikkeelle! Ja jos lisäpotkut pyllylle kelpaa, niin hae tiimiin mukaan. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan hyvän jengin tavoite kohottaa kuntoa. 

//Oops. This became such a long post that I'll try to sum it up. Last week we went to Stockholm with Adidas to celebrate the kick of the new Adidas Runners project that launches in every nordic country. I'm part of my friend Jekku's running team along with bloggers Julia Toivola, Annika Ollila and some other friends of Jekku. Also ELLE Finland has there own team and together we are called Adidas Runners Helsinki! 

The aim is to run the race called Midnight Run here in Helsinki after the summer. It's only 10 km, so still totally doable after some serious practice. I've never been a big fan of long distance running so I wanted to challenge myself. I want to feel more strong and powerful and thats why I run. 

We celebrated the launch by doing a fun HIIT training while the DJ was playing. Such an energetic and fun workout! I had goosebumps all over me. We also heard the extremely sad but inspiring story of Shahrzad Kiavash, who lost her legs doe to very rare blood poisoning. She said that se always hated to run, but after she lost her legs it was all she wanted to do. And she did it, she run a triathlon a year ago! Can you believe that! Incredible. 

So no more excuses! This spring is all about feeling unstoppable. I'm in it to win it.//

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*