CATEGORIES
10.2.2016

CROSSFIT GINA TRICOT STYLE

Body

*Yhteistyössä Gina Tricot / In collaboration with Gina Tricot

3 ROUNDS

1 min assault bike

1 min burpee

1 min wall ball

1 min toes to bar

1 min rest

Viime viikon reissujen välissä kerkesin osallistumaan myös Gina Tricot Active sporttivaatemalliston hurjaan tilaisuuteen Crossfit Basementilla, jossa me 8 tytön voimin laitoimme kehomme kyllä sellaiseen rääkkiin, että ei ole vähään aikaan nähty. Nyt kun viime kuukaudet on tullut treenattua todella säännöllisesti, niin lähdin tekemään treeniä ihan luottavaisin mielin, mutta huh miten väärin arvioinkaan oman kuntoni. Crossfithan on aivan kamalaa! Tehokasta, mutta kamalaa. 

Tunnin alussa käytiin ekaksi liikkeiden tekniikkaa läpi ja jo siinä vaiheessa reisiä ja käsiä poltti. Jo ekan 10 minuutin jälkeä alkoi epätoivo iskeä, että mihin olenkaan ryhtynyt. Siinä vaiheessa kun aloitimme itse treenin, niin meinasi kyllä itku päästä, kun Sara veti tarmokkaasti burpeita putkeen ja itse näytin maassa sätkivältä kalalta, kun yritin pompata "tehokkaasti ja ytimekkäästi" punnerruksesta ylös hyppyyn. Pikkasen eri tavalla tullut treenattua. Rakastan urheilemista, mutta tälläinen vartin kestävä "tee liikettä niin paljon kuin minuutissa ehdit" tyylinen treeni oli kyllä aikamoinen shokki keholle. Hatun nosto kaikille ko. lajia harrastaville. Vaatii todella kovaa kuntoa. Ehkä jatkan vielä muutaman kuukauden omaa ohjelmaani ja kokeilen sitten uudestaa, jos vaikka en kuolisi sydänkohtaukseen.

Kiinnostavaa tässä lajissa on kyllä se, että jokaisen kierroksen tulokset (liiketoistot/minuutti) kirjataan ylös ja seuraavalla kerralla pyritään koko ajan parempaan ja parempaan. Huomaa helposti, missä kohtaa alkaa kunto kehittyä kun toistokerrat nousevat. Varmasti aika koukuttavaa. 

//Last week I attended the Gina Tricot Active sports wear event at Crossfit Basement. I've never tried crossfit before, but I'd heard it's pretty crazy. I've been exercising so good lately that I had high hopes for my results. Oh, how wrong I was. It was pure torture! So intense and hard. I thought my heart was going to pop out any minute. Totally different from any other exercise form. 

In crossfit every exercise consists of different movements and you do every movement for a minute each and as much repetitions as possible. So nothing like your basic "15 squads" and break type of training. We did 3 rounds of the movements and the entire exercise took only 15 minutes, but it felt so much longer. I was soo tired afterwards. Have to try it out again after few more months of my training program with my PT Johanna. Maybe I could finish the workout without hitting the ground like a dead person.//

Photos Julius Konttinen      

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Melisa

    Aloitin vuoden alusta Cross Fit treenit ja olen täysin koukuttunut. Rankkaa se on, mutta sopii mulle :) Treenit on joka kerta erilaiset ja välillä tehdään tiettyjä liikkeitä esim. 8 toistoa/liike, 3 kierrosta ja välillä on tuollaisia minuutin kestäviä harkkoja. Mielenkiintoista tässä on juuri se, että koko ajan oppii jotain uutta ja koskaan et ole täysin valmis :) Pätee toki moneen muuhunkin harrastukseen esim. ratsastukseen. Mene ihmeessä kokeilemaan uudestaan!

    • Kira Kosonen

      Joo pitää mennä kyllä uudestaan rääkkiin! :D