CATEGORIES
8.1.2016

BACK TO FEELING GOOD

Body

Nyt kun treenit ovat vihdoin alkaneet kulkemaan taas kunnolla on olo luonnollisesti kohentunut huomattavasti. Syksyllä oli kyllä todella huono kausi ja en edes muista, koska olisin laiminlyönyt itseni huolenpitoa niin paljon. Voisin kuvitella, että siellä ruudun toisella puolella on paljon ihmisiä, ketkä ovat juuri nyt siinä pahimmassa aikaansaamattomuuden kierteessä kaikkien pyhien jälkeen. Siksi ajattelin listata omia vinkkejäni hyvän olon takaisin saamiseksi.

1. Ennenkuin aloitat treenit, lepää muutama viikonloppu kunnolla (ellet ole sitä jo tehnyt). Itse huomaan pyhien ja uuden vuoden ohjelmien tuovan tietynlaista ekstra hässäkää arkeen ja muutama viikonloppu ihan vaan kodin rauhassa tekee hyvää ja lisää energioita. Kalenteri tyhjäksi.

2.Juo paljon vettä, vaikka pakkasella se ei tunnu kovin mieluisalta. Itse aloin viikko sitten juomaan ihan lämmintä vettä kraanasta ja se menee alas huomattavasti helpommin! Jos vettä ei juo tarpeeksi (n. 2l päivässä) niin keho kuivuu, vireystaso laskee ja olo on nuutunut. Ajattele itseäsi kukkana. Tarvitset vettä, jotta pystyt kukoistamaan.

3.Kevennä hieman ruokavaliota. Tässä Tired of being tired? postauksessani käyn läpi ne ruoka-aineet joita kannattaa suosia ja joita välttää energiatasojen nostamiseksi! Nämä suositukset ovat nykyään osa jokapäivästä ruokavaliotani, vaikka esimerkiksi suklaata tulee syötyä muutama pala melkein joka päivä.

4.Unirytmistä kiinni. Pyhien vapaat sekoittivat ainakin oman unirytmini täysin ja pääsin siihen takaisin uimisen avulla. Suosittelen erityisesti myös saunomista ja kylmäallasta jos uni ei meinaa iltaisin tulla. Kylmäallas + sauna kombo tekee ihmeitä verenkierrolle sekä aineenvaihdunnalle ja aina sen jälkeen nukkumatti meinaa viedä heti mennessään. Olemme myös käyneet välillä Kuusijärvellä avantouimassa ja savusaunassa. Näillä pakkasilla ei avantoon ole kyllä pokkaa, mutta heti kun sää lempenee aloitamme sen varmasti taas.

5.Kun lepo, vesi, ruoka ja uni ovat kunnossa aloita liikkuminen esimerkiksi uimisen lisäksi ihan vaan muutaman kerran viikossa. Pari kävelylenkkiäkin riittää. Muutaman viikon kuluttua huomaat varmasti olon kohontuneen ja energiaa alkaa riittämään kovimmillekkin treeneille. Siitä se hyvän olon kierre sitten vaan jatkuu ja jatkuu.

Tälläinen lempeä kehon palauttelu toimii parhaiten minulle ja nyt olen päässyt hyvän olon kierteessä jo pitkälle! Sen verran pitkälle, että hyvää oloa tekee mieli vaan lisätä koko ajan. Esimerkiksi loppiaisena krapulan sijaan lähdimme Julian kanssa Långvikin spahan rentoutumaan. Annoin sen itselleni pienenä palkintona siitä, että nyt on tullut treenattua taas niin hyvin. Keho kyllä kiitti jälleen.

//I have been feeling really good lately, mostly because my training has been going so well. I'm really bad at going to the gym if my energy levels are down, so I listed some tips to feeling more energetic first before you start your exercise rutines. My tips are to first get your rest, food, hydration and sleep in order. Take a few weekends just to yourself and relax. Drink enough water even though its super cold outside. Your body needs to be hydrated to feel energetic. You can also have a lighter diet and here is my old Tired of being tired? post about what foods to awoid and what to eat if you want to feel more energetic.

Sleeping is also so super important and after the holidays my rythm was way off. I got it back with swimming! Swimming, sauna and the cold pool does wonders to your blood circulation and metabolism and helps me sleep a lot better. After you have your rest, sleep, food and hydration down start exercising at least two times a week. You'll start feeling better really soon and than you'll just want to train more and more. This is how I got myself togther and I hope it will help somebody else too!//

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*