CATEGORIES
24.1.2014

Green tea a day keeps the doctor away

Body

Toinen asia, joka jää päälle detoxin jälkeen on vihreän teen ja yrttiteen juominen. Korvasin aamuisen kahvikupin Shanghaista tuodulla yrttiteellä ja pakko sanoa, että se on toiminut aivan yhtä hyvänä piristäjänä kuin kahvi. Virkeyteen on toki vaikuttanut myös ruokavalion kokonaisvaltainen parantaminen.

Kahvista en halua missään nimessä kokonaan luopua, mutta ajattelin ottaa nyrkkisäännön, että kaikki aamun jälkeiset kahvitauot muutan teetauoiksi. Vihreän teen terveysvaikutuksista ollaan puhuttu jo vuosisatoja. Myös vihreän teen vaikutuksesta painonhallintaan on viime vuosina kiinnitetty erityistä huomiota. Jos ajattelee maalaisjärjellä niin onhan esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Aasian väestöjen välillä huomattavia eroja ruokailutottumuksissa ja painonhallinassa. Onko sattumaa, että jenkeissä yhä usemmat ihmiset joudutaan kuljettamaan kotoa nosturien avulla ja itämaissa (teen juonti maissa) asuvat ihmiset pääsevät otsikoihin uskomattomien elinikiensä vuoksi?

Koska vihreä tee ei vaadi maitoa kaverikseen on ollut myös helpompi välttää maitotuotteita. Olin koko syksyn pienessä flunssassa ja vasta nyt detoxin aikana ovat ilmatiet puhdistuneet ja jatkuvasta nuhasta ei ole ollut enään tietoakaan. Uskon tämän johtuvan vihreän teen puhdistavasta vaikutuksesta, sen antioksidanteista, vitamiineista ja flavonoideista. Kaikki nämä yhdessä edistävät loistavasti kropan omaa immuunijärjestelmää. Luulen myös, että maitotuotteet eivät vaan sovi minulle enään niin hyvin kuin nuorempana. Olen lukenut viime aikoina myös paljon siitä, miten maitotuotteet erittävät liikaa limaa ja aiheuttavat kropassa tulehdustiloja. Minulla taisi syksyllä olla ainakin kaksi kertaa poskiontelontulehdus, joten toivotaan, että siitä kierteestä pääsisin vihdoin eroon.

Muita vihreän teen juonnin terveysetuja on esimerkiksi sen positiiviset vaikutukset kolesteroliin ja verenpaineeseen. Vihreän teen ainesosat myös suojaavat sydäntä ja verisuonia. Vihreässä teessä on myös runsaasti E-vitamiinia, joka suojaa soluja ja näin hidastaa vanhentumista.

Itselle vihreä tee toimii myös loistavana mielen ja kehon rauhoittajana. Mitä vähemmän stressä, sitä vähemmän riskiä tulla kipeäksi.

Vihreän teen positiivinen vaikutus painonhallintaan liittyy juuri sen sisältämiin flavonoideihin. Flavonoidit estävät rasvan kertymistä kudoksiin, edistävät kalorien polttoa ja rasvan palamista energiaksi. Jos sinulla on siis projektina kesäkunto 2014, niin ota sinäkin teetauot vakituiseksi osaksi päivää.

Ennen kaikkea tee jotain joka päivä, joka on hyväksi sinulle ja satsaa tulevaisuutesi!

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*