CATEGORIES
29.9.2017

BAY HELSINKI – REFORMER PILATES

Body

Kävimme eilen Petran sekä Julian kanssa Kanavarannassa testaamassa itselleni uutta treenimuotoa, nimittäin reformer pilatesta aka laitepilatesta BAY Helsingin tiloissa. Tavallisen "mattopilateksen" sijaan tässä käytetään hyödyksi pilateslaitteen antamaa jousivastusta kaikissa liikkeissä ja eron huomasi kyllä heti. Sain ihan erilaisen tuntuman varsinkin käsiin sekä jalkoihin! Itselleni tämäntyyppinen pilates on tuttu ainoastaan jenkkisarjoista sekä Victoria's Secret enkeleiden treeniohjelmista, mutta koskaan en ole päässyt testaamaan sitä itse.

Pilates on muuten kyllä tuttua puuhaa ja olen teillekin joskus aikoja sitten vinkannut Mari Winsorin pilatesvideoista, joita voi tehdä helposti vaikka kotona Youtubesta katsomalla. Pitäisi ottaa itsekin ne taas käyttöön tai alkaa käymään vaikka näillä tunneilla säännöllisesti sillä minulla ei ole koskaan ollut niin kiinteää vatsaa ja hyvin voivaa selkää, kuin säännöllisen pilateksen aikoina.
Reformer pilates on saanut alkunsa siitä kun Joseph Pilates keksi tavan kuntouttaa sodassa loukkaantuneita sänkypotilaita sitomalla naruja sairaalasänkyihin ja mahdollisti näin potilaiden kuntoutuksen ilman tarvetta nousta ylös. Vaikka nykyäänkin suuri osa liikkeistä tehdään selällä maatessa, niin silti laitetta hyödynnetään myös monin muin tavoin. Ainakin tämän tunnin aikana laitteen päällä tuli oltua maaten, seisten, sivuttain sekä nelinkontin. Tuntui kyllä siltä, että tunti aktivoi sellaisia lihaksia, joita en ole käyttänyt vuosiin saati sitten koskaan. Tämä olisi varmasti ihan huippulisä kaikkeen muuhun treenamiseeni!

BAY Helsinki -pilates & joogastudio sijaitsee tosiaan supertrendikkäässä Kanavarannassa ja pelkästään studion fiilis sai minut rentoutumaan astuessani sinne sisään. Niin ihana aromakynttilöiden tuoksu, kaunis kotoisa sisustus sekä upea merellinen näköala. Hyviä viboja toi myös meidän ihastuttava opettaja Julia, joka on toinen studion perustajista yhdessä joogaopettaja Matildan kanssa. Studion pilates- sekä joogatuntivalikoimassa on eri tasoja basic tunneista advanced tasoon saakka, joten kuka tahansa voi tulla tätä testaamaan! Lisätietoja studiosta ja sen tunneista voi lukea tästä.

BIK BOK Balance top & pants

ECCO Shoes

ELLOS Jacket

ADIDAS Backbag

Pilateksen tai joogan jälkeen voi nauttia Kanavarannan useista kivoista ravintoloista (Holiday, Nokka, Shelter, Egg) tai mennä esimerkiksi ihastuttavaan Goodio Café terveyskahvilaan, joka sijaitsee melkein suoraan studion alakerrassa. Kahvilan sisustus on niin söpö, että sinne jää istumaan helposti vähän pidemmäksikin aikaa. Tarjolla siellä on smoothieita, raakakakkuja, inkiväärishotteja ja kaikkea mitä terveyskahvilalta voisikaan toivoa. Vihersmoothie kruunasi ainakin oman pilateskokemukseni. Tämä setti joka viikko kiitos!

//Tried out reformer pilates for the first time and loved it! Got such a better connection to my body than just on your basic pilates mat. I used to do pilates on regular basis before, but my gym training has gotten most of my time the past few years. After this class I feel like I wanna start it up again, cause got my inner muscles working like crazy. It could be the perfect add to my weekly exercise routine! I've never had a flatter stomach than when I used to do pilates weekly, so also that gets me motivated to start it up again, haha. More about BAY Helsinki classes from their Facebook page here.//

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Heidi

    Kiitos muistuksesta. Oon just miettiny et mitä teen mun onnettoman selän kaa. 😄 Olin ihan unohtanu pilateksen! Kiitos rupeenkin saman tien kattelee noita video hommia. Kiitos ja hauskaa viikonloppua! 😊😊