CATEGORIES
8.8.2016

MY ANCESTRY DNA RESULTS

Videos

89% Finnish/Northwest Russia

6% East Europe (Slovakia, Czech Republic, Poland etc.)

2% Iberian Peninsula (Spain, Portugal, France, Italy)

2% Asia Central (Afganistan, Azerbaijan, Kazakhstan)

1% Polynesia (Tonga, Samoa, Hawaii, Fiji, New Zealand, Philippines)

 

Noniin vihdoin sain DNA-tulosteni ensireaktiot videon muodossa ladattua Vimeoon ja tänne blogiin! Niille keiltä tämä koko juttu on mennyt ehkä ohi, niin tein n. 6 viikkoa sitten DNA-testin sylkinäytteellä, jonka tarkoituksena oli selvittää DNA-perimäni alkuperä. Eli mistä kaikkialta maailmasta esi-isäni ovat oikeastaan kotoisin.

Tulokseni olivat osittain erittäin ennakoitavissa, mutta muutama superylläri sieltä kuitenkin paljastui! En esimerkiksi olisi ikimaailmassa uskonut, että minussa virtaisi Polynesialaista verta. Tuloksia ekaa kertaa katsoessani tulkitsin myös Asia Centralin pääosin Kiinaksi, mutta tarkemmin tuloksia tutkittuani huomasin, että enimmäkseen vereni tulee sieltä päin kuitenkin Afganistanista ja Azerbaijanista. Sekin tuntuu minusta jotenkin aivan hullulta. Varsinkin kun miettii maailman tilannetta tällä hetkellä. 

Yllätyksenä ei tullut perimäni Venäjältä ja ainakin ulkonäön puolesta minussa on usein sanottu olevan jotain Itä-Eurooppalaista, joten nyt siihenkin tuli selitys tuolta Slovakiasta ja Tsekeistä, hehe. 

Idea koko tälle testille on peräisin Momondon DNA Journey -kampanjasta, jonka tarkoituksena on juuri avartaa ihmisten mieltä eri kansalaisuuksista ja roduista. Loppujen lopuksi mehän tulemme kaikki samasta paikasta, eikä olemassa edes ole mitään sellaista kuin "puhdas rotu". At the end of the day, we are all one. Suosittelen katsomaan kampanjan äärimmäisen koskettavan mainosvideon tästä ennen oman videoni avaamista, niin pääset paremmin ideaan kiinni. 

Vaikka kampanjan ideana on toki kannustaa ja motivoida ihmisiä matkustamaan, on se kuitenkin toteutettu sellaisella näkökulmalla, joka on mielestäni äärimmäisen tärkeä ja ajankohtainen. Siksi halusin osallistua tämän tärkeän sanoman levittämiseen. Me olemme kaikki yhdenvertaisia. Kiitos Momondolle, että sain mahdollisuuden osallistua tämän testin tekemiseen. 

Jos sinua kiinnostaa myös oma alkuperäsi, niin DNA-testin (99€) voi tilata kuka vaan osoitteesta http://dna.ancestry.com/.

*DNA-testin minulle kustansi Momondo

//Have you seen the Momondo DNA Journey campaign? If not than check out the video here. They also gave me the opportunity to take the DNA test and see where I'm really from. The results were mostly obvious, but there were definitely some surprises too! For example I would have never thought that I had ancestress from Polynesia! How crazy is that. I also have some Afganistan and Pakistan blood in me that I think is quite surprising. It's crazy when you start to think about all of this. Specially now with everything thats going on in the world. 

Even though the campaign is aimed to get people motivated in traveling, I really think that the whole idea behind the campaign is just so super important that I really wanted to participate in it. There would be so much less extremism in the world if people truly knew their heritage. Thank you Momondo for giving me the opportunity to take this test and spread out this important message.//

*DNA test sponsored by Momondo

3 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Maija

  Ihan hauska testi!! Mut mikä tää selitys alkuun oli että EI olis yhteistyö? Jos Momondo on kustantanut testin ja sä teet siitä postauksen, niin mun järjen mukaan se on silloin yhteistyössä tehty. Mitä sitä kiertelemään?!

  • Kira Kosonen

   Näitä on tosiaan välillä vähän vaikeata selittää ja vetää rajoja, mutta kaupallinen blogiyhteistyö on mainostajan ja bloggaajan välillä yhdessä sovittu ja suunniteltu sisältömainos mainostettavasta aiheesta/tuotteesta, josta bloggaaja saa rahallisen korvauksen sen näkyvyyttä ja työmäärää vastaan. Tässä tapauksessa ei minulla ollut mitään velvotteita/sopimusta/korvausta kirjoittaa aiheesta mitään. Olisin voinut tehdä testin vaan itsekseni, mutta koin aiheen olevan kiinnostava ja siksi halusin siitä myös täällä puhua! Mainoslakien mukaan kaikki ilmaiseksi saadut palvelut pitää kuitenkin ilmoittaa selvästi, joten noudatin tätä käytäntöä tietenkin myös tässä tapauksessa. Yhteistyön raameihin olisi myös toki kuulunut jos olisin luvannut kirjoittaa aiheesta testiä vastaan, mutta näinkään ei tässä tapauksessa ollut :)

 • Simone

  That sounds really interesting, and I am thinking about looking into it. I do know that I am German, Polish, and French, but who knows what else there might be?
  Definitely a good way to find out more about one’s background.

  Simone**