CATEGORIES
6.3.2018

HONKKARI VLOGI – LAMMA ISLAND

Hong Kong

Lamma Island, Hong Kong.

Honkkarin edustalla sijaitseva Lamma-saari oli kyllä yksi lemppari kokemuksista koko Hong Kong reissusta! Oli ihana päästä hetkeksi pois kaupungin sykkeestä ja eksyä viidakkosaarelle ihastelemaan maisemia sekä syömään hyvin. Menimme tänne tosiaan yhden ravintolasuosituksen perässä, mutta koko saari oli itsessään kyllä todella näkemisen arvoinen. Videolta näette vähän paremmin millainen paikka on kyseessä, mutta tässä kootut Lamma-vinkit!

 1. Saarella on kaksi eri "pääpuolta" Sok Ku Wan sekä Yung Shue Wan, jonne menee lauttoja suoraan Honkkarin keskustasta. Lautta maksaa yhteen suuntaan muistaakseni 35 HK dollaria (n.4€). 
 2. Lautat kulkevat 1-1,5 tunnin välein, joten aikataulu kannattaa katsoa etukäteen esim. täältä. Lauttamatka kestää noin puoli tuntia.
 3. Sok Ku Wanin puolella on paljon loistavia sea food -paikkoja, mutta vaellusreitti kylien välillä on ehdottomasti kokemuksen arvoinen. Tästä syystä otimme lautan Yung Shue Waniin ja kävelimme Sok Ku Wanin puolelle. Kävelymatka kesti noin 1,5 tuntia taukoineen.
 4. Saarella ei ole takseja tai autoliikennettä muutenkaan, joten jos kävelyhommat eivät kiinnosta, niin suosittelen menemään suoraan Sok Ku Wanin puolelle.
 5. Jos haluat kävellä reitin, niin muista hyvät kengät (ylämäkimaasto yllätti ainakin meidät), aurinkorasva sekä bikinit/pyyhe. Reitin varrella on muutama kiva ranta, jossa voi käydä uimassa.
 6. Sok Ku Wanin puolella sijaitsee mieletön Rainbow -ravintola, joka on erityisen tunnettu grillatuista ravuistaan. Iso peukku tälle raflalle! NAM. Kiitos tästä(kin) suosituksesta menee paikalliselle ammattikokille Jaakko Sorsalle. 
 7. Ravintola järjestää myös omia lauttakuljetuksia Honkkarin keskustasta suoraan ravintolaan, joten sekin on todella helppo tapa päästä nopeasti vierailemaan Lamma-saarella. Suoraan Rainbow -lautalla vaan syömään ja takaisin. 
3 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 • Taija

  Nää sun vlogit on ihan huippuja! Pituutta ei oo liikaa ja sisältö on ihanan rentoa mutta jälki kuitenkin ammattimaista. Iso peukku! Nimim. Kyllästynyt 30 min vlogeihin joissa kerrotaan mitä syötiin missäkin trendikahvilassa aamiaiseksi :D

 • Iskä

  Olen ollut samassa raflassa noin 30 vuotta sitten ! Jännää kuinka elämä meitä heittelee sattumanvaraisesti samoihin paikkoihin.Me mentiin silloin kyllä suoraan isommalla yksityisveneellä suoraan sinne. Aivan fantastinen seafood mesta. Minulla on jossain vielä tallessa valokuva, jossa kalanpää tuodaan erillisellä lautasella päävieraalle syötäväksi. Poskilihaksethan on suurinta herkkua. Hyvää matkaa Australiassa

 • Jemmi

  Ihania nää vlogit <3 jotenkin pääsee erilailla matkaan mukaan :) nauttikaa reissusta!