CATEGORIES
23.12.2017

KALASTAJAKYLÄ & KEIJUPURO

Vietnam

Ihailtuamme auringonnousun valkoisilla dyyneillä jatkoimme matkaa takaisin hotellille päin, mutta kolmen pysähdyksen kautta. Ensimmäisenä oli luvassa Mui Nen pienemmät punaiset dyynit (kuva alempana), jotka eivät isompien valkoisten dyynien jälkeen tuntuneet enää niin erikoisilta. Dyynien hiekka oli kyllä punertavampaa normaaliin hiekkaan verrattuna, mutta ehkä tämä olisi pitänyt nähdä ekana? Hiekan punainen väri ilmeisesti korostuu vielä auringonlaskun aikaan, joten ehkä illalla vaikutus on jotenkin mahtipontisempi. Oh well!

Punaisilta dyyneiltä matka jatkui sitten Mui Nen kalastajakylään ja täällä oli kyllä todella mielenkiintoista nähdä paikallisten aamutouhuja kalasaaliiden parissa! Tuoksu alueella oli kyllä aikamoinen, koska tuoreiden kalojen lisäksi rannalta löytyi myös "hylkiö" kasoja. Pelkään kuollakseni mustekaloja (don't ask) ja myös näitä kasoja alkoi yhtäkkiä näkymään, josta johtuen kipitin aika pikavauhtia takaisin ylös pois rannalta! Toi on kyllä niin outo fobia, joka on ollut minulla jo niin pitkään, kuin muistan.
Kalastajakylästä matka jatkui sitten Mui Nen keijupurolle! Tämä oli nähtävyys, jota varten emme ehtineet tehdä lainkaan mitään taustatutkimista, joten emme tienneet yhtään mitä odottaa. Mielikuvissa oli sellainen kirkkaana soljuva puro keskeällä vihreää Vietnamin viidakkoa, mutta puro olikin itseasiassa vaan matala kävelyreitti ja ulkonäöltään todella mutainen. Vesi oli kyllä kirkasta, mutta maan punaruskea pohja sai sen näyttämään aika kyseenalaiselta.

Kävelimme reittiä jonkin matkaa eteenpäin, mutta aika pian aamuinen 04.00 herätys alkoi painamaan meitä molempia ja nälkä kasvamaan niin isoksi, että käännyimme takaisin. Vasta myöhemmin tajusimme, että jos olisimme jatkaneet edes hiukan pidemmälle, olisi meille auennut upeat näkymät punaiseen canjoniin! Kuvia tästä. Kyllä taas oppi, että aina kannattaa googlettaa kaikki nähtävyydet etukäteen sekä lukea vinkkejä siellä jo olleilta matkailijoilta. Meidän keijupuro kokemus jäi siis punaisten dyynien tavalla ehkä hieman vaisuksi, mutta ottakoon joku toinen oppia meidän virheistä, jos Mui Nen alueelle käy matka. :D

Fishing village & Fairy stream, Mui Ne, Vietnam.

Kaikkien näiden nähtävyyksien näkemistä helpotti kyllä todella paljon oma kuski, jonka ansiosta saimme liikkua täysin omien aikataulujen mukaisesti. Yhteensä tämä retki maksoi meille miljoona dongia, eli noin 25€ per henkilö. Tähän päälle tuli vielä mönkijämaksut valkoisilla dyyneillä, eli noin 60 eurolla saatiin koko retki. Tämä olikin koko viikon isoin rahallinen panostus, koska muuten ei Mui Nessa mikään maksanut oikein mitään. Yhteensä viikon aikana meillä kului ainoastaan n.250€ per henkilö, johon sisältyi koko viikon safkat, kaikki palvelut hotellilla, hieronnat yms. Mui Ne on siis kokonaisuudessaan todella edullinen kohde matkustaa jos sinne löytää edullisen pakettimatkan tai lennot + hotelli kombon.

Nyt olenkin jo takaisin Suomessa ja alan kiiruhtamaan viime hetken joulusäätöjä! Olemme siskollani huomenna ja minun täytyy etsiä vielä muutama juttu siskoni pojille sekä valmistaa meidän perheen perinteinen joulujälkiruoka vaniljavanukas glögimarjoilla. Reissun vuoksi en ole ehtinyt tekemään mitään ihania joulupostauksia teille, mutta Instagram storyn puolella näkee varmasti meidän jouluisia tunnelmia.

Palataan reissukuviin ja postauksiin taas joulun jälkeen ♥ Oikein rauhaisaa ja tunnelmallista joulua kaikille!

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*