CATEGORIES
22.12.2017

AURINGONNOUSU DYYNEILLÄ

Vietnam

Mui Nen isoimpana nähtävyytenä on valkoiset ja vähän pienemmät punaiset hiekkadyynit, jotka halusimme myös Kiran kanssa ehdottomasti nähdä. Aurinkomatkat järjestivät dyyneille retkiä auringonlaskun aikaan, mutta kuulimme parin tutun kautta, että iltaisin dyyneillä on yleensä aika kovat ruuhkat. Rauhallisemman elämyksen toivossa aloimme sitten miettiä vaihtoehtoa mennä sinne johonkin toiseen aikaan. Päädyimmekin sitten lopulta varaamaan dyyneille retken hotellimme läheltä olevalta retkijärjestäjältä, joka teki sinne retkiä myös auringonnousun aikaan!

Auto haki meidät hotellin edestä jo 4:45 (!!), koska matkaa dyyneille oli reilu tunnin verran ja sinne piti ehtiä tietenkin hyvissä ajoin ennen auringonnousua. Kaahasimme sitten aamuyöstä valkoisia dyynejä kohti ihan pilkkopimeässä ja söimme autossa vähän banaania ja välipalakeksejä aamupalaksi. Yllättävän pirteinä olimme kuitenkin molemmat, vaikka herätys olikin niin aikaisin.

White sand dunes, Mui Ne, Vietnam.

Ehdimme hyvissä ajoin dyyneille ja huipulle jatkoimme vielä matkaa mönkijöiden kyydissä, joista maksoimme vähän ekstra hintaa. Matkan voi toki taittaa jalan, mutta siihen kannattaa varata reilusti aikaa, ja voimia. Aurinko nousi lopulta ihan todella nopeasti ja värjäsi taivaan ihan hetkellisesti kauniin vaaleanpunaiseksi. Uskon, että auringonlaskun aikaan taivas värjääntyy paljon pidemmäksi aikaa upeilla väreillä, joten siitä näkökulmasta ajateltuna on auringonlasku ehkä sittenkin parempi vaihtoehto tälle elämykselle! Aamulla siellä ei tosiaan kuitenkaan ollut paljon ruuhkaa, joten saimme ihan rauhassa ottaa kuvia.

Auringonnousun jälkeen retkemme jatkoi vielä pienempien punaisten dyynien kautta paikalliseen kalastajakylään sekä "keijupurolle". Kaikki nämä nähtävyydet olivat matkan varrella takaisin päin, joten saimme hyvin yhdistettyä kaiken samaan reissuun! Näistä tulossa huomenna vielä oma postauksensa. 

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*