CATEGORIES
15.12.2017

YHTÄKKIÄ VIETNAMISSA

Vietnam

*Pakettimatka omakustanteinen / Business-luokan tarjosi Aurinkomatkat
Täällä sitä ollaan, maailman toisella puolella Vietnamissa Phan Thietissä. En ole matkastani ehtinyt edes täällä blogissa kirjoittamaan saatikka mainitsemaan, koska kaikki tapahtui niin super äkkiä. Nimensä mukaisesti lähdimme ystäväni Kiran kanssa äkkimatkalle!

Rakkaalla kaimallani vaihtuu työpaikka, jonka vuoksi hän on nyt muutaman viikon lomalla ja hän ehdotti minulle jos lähtisimme jonnekin ihan ekstemporee yhdessä. Minä kun tosiaan pystyn tekemään työni melkein mistä päin maailmaa tahansa, niin olin varmaan Kiran varmin matkaseuralainen tämänkaltaiselle reissulle. ;)
Etsimme sopivaa kohdetta koko viime viikonlopun aikana ja olimme jo luovuttaneet ihanan ja rentouttavan get awayn suhteen, kunnes löysimme aivan täydellisen PAKETTImatkan! Kyllä, pakettimatkan, jollaisella olen viimeksi ollut varmaan lapsena. Mutta ei vitsi miten siistiä onkaan, kun kaikki on valmiiksi ajateltuna ja hoidettuna, jolloin voi itse keskittyä vaan kaikkeen oleelliseen eli tällä matkalla rentoutumiseen ja lomailuun.

Tämä pakettimatka, jolle lähdimme keskiviikkona Helsingistä on Aurinkomatkojen järjestämä ja pitää sisällään Finnairin suorat lennot Vietnamin Ho Chi Minh Cityyn, bussikuljetukset Phan Thietiin ja siellä viikon majoituksen loistokkaassa Aroma Beach Resort & Spa hotellissa. Diili oli niin loistava, että ei missään nimessä haluttu päästää sitä lipumaan ohitsemme ja tartuimme kiinni.
Matka kohteeseen ainakin sujui niin mukavasti kuin 11 tunnin lentomatka voi vaan sujua. Vaikka lento oli todella pahasti myöhässä tiistain räntämyrskykaaoksen jäljiltä, niin itse lento sujui ihan täydellisesti, koska pääsimme matkustamaan business-luokassa! Tästä upgreidauksesta isoin kiitos Aurinkomatkoille. Ihan paras synttärilahja. Aurinkomatkat tarjoavat nimittäin mahdollisuuden korottaa lomalentoja business-luokkaan helposti ja suoraan heidän myyntipalvelunsa kautta , joten mikäli lomallaan haluaa hemmotella itseään vielä vähän enemmän, niin tämä on erittäin oiva tapa siihen. Tällä matkalla korotukset olivat alk. 350€, joten ei paha ollenkaan huomioonottaen kaikki hyödyt. Lisää business-luokan eduista voit lukea täältä.
Tätä palvelua aion itse ainakin hyödyntää tulevaisuudessa mutta kannattaa olla nopea korotusten varauksien kanssa, sillä nämä diilit ja paikat menevät nopeasti. Esimerkiksi meidän paluumatkan business on jo loppuunmyyty, emmekä pystyneet ostamaan sinne enää lippuja, vaikka olisimme kyllä niihin panostaneet.

Joka tapauksessa meidän viime yön lento sujui niin leppoisasti nukkuen ja leffoja katsoen. Business-luokan penkit saa täysin makuu-asentoon ja vastamelu-kuulokkeet takaavat astetta parempia elokuva-kokemuksia. Business-luokan ruokatarjoilu ja kaikki mukavuutta lisäävät oheistuotteet (tossut, silmälaput, korvatulpat, hammasharja, rasvat) tekevät kyllä matkustamisesta oikeasti nautinnollista! Olimme 11 tunnin lennon jälkeen varmaan levänneempiä, kuin Helsingin päädyssä.

Ho Chi Min Citystä matka jatkui Aurinkomatkojen bussikuljetuksella Phan Thietiin, joka sitten olikin matkan tylsin kohta. Ajomatka kesti nimittäin melkein 5 tuntia yhden pidemmän ruokatauon kanssa, mutta onneksi se taittui ihan hyvin äänikirjoja kuunnellessa sekä Kiran kanssa höpötellessä. Bussimatkaa myös helpotti toki hyvin nukutut unet koneessa. 

Onneksi bussimatkan jälkeen odotus sitten palkittiin ja saavuimme perille meidän upeaan resorttiin Mui Nen alueelle! Saavuimme perille aika myöhään illalla, joten emme ehtineet oikein muuta kun käydä vähän kävelemässä alueella, jonka jälkeen suunnistimme heti virkistävään jalkahierontaan ja ravintolan kautta suoraan huoneeseen rentoutumaan. Täydellinen startti lomalle. Lisää kuvia resortista tulossa tietty myöhemmin. 

Ihanaa viikonloppua kaikille!

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • JohannaN

  Vitsi kuvat näyttää niin ihanilta.😍kaipuu lämpöön on suuri. Ja business-luokka, heaven!
  Me valittii poikaystävän kanssa kesällä pakettimatka Kroatiaan, kun oltiin ekaa kertaa yhdessä reissussa eikä jaksettu alkaa suunnittelemaan ja tutkimaan kaikkia vaihtoehtoja. Molemmilla oli ihan hullu alkuvuos, joten reissu missä kaikki oli suunniteltu ja tehty valmiiks, oli täydellinen valinta. Meillä oli myös all inclusive, joten ruokiaan ei tarvinnut miettiä.😅 Ehkä ens kerralla jaksetaan nähdä enemmän vaivaa, mutta silloin tuo oli paras valinta. Eikä kyllä yhtään harmita.

 • Kepa

  Meillä kävi myös älytuuri Finnairin lennon kanssa Thaimaahan, kone oli ylibuukattu joten meidät siirrettiin poikaystävän kanssa business-luokkaan kun ei check-inissä enää muualla paikkoja ollut. Oltiin kyllä ihan tärinöissä liput käsissä eikä uskallettu riemuita ennen kuin oikeasti paikoillamme istuimme. Oli kyllä koko lennon ajan tunne, että en kuulu tänne :-D

  • Kira Kosonen

   Ihan parasta!!!! Mikä tuuri!!! ❤️😍

 • Essi

  Kannattaa suunnata rannalle ja bongata helmiä myyviä mummoja 😊 edullisia ja oikein laadukkaita!

  • Kira Kosonen

   Hei kiitos huippuvinkistä!! Oletko ollut jossain täällä päin? Kaikki muutkin vinkit ovat tervetulleita :)

   • Essi

    Olen ollut kaksi kertaa yhdistelmämatkalla ho chi min city – phan thiet/mui ne. 10vuotta sitten itseasiassa ensimmäisen kerran ja 2013 viimeksi. :)
    Siellä phan thietin kylässä on yksi ostoskeskus missä oli silloin ainakin kylän ainoat liukuportaat ja niitä kävi paikalliset ihmettelemässä.
    Ollaan ostettu silkkiä sieltä (tosin jo ho chi ministä) mutta myös phan thietissä on kangas kauppoja ja sitten ollaan viety räätälille.. noh meidän vakio räätäli ei enään tehnyt mekkoja niin piti löytää uusi ja joku nainen meille sellaisen selvitti. Silkistä teetetty pikkumusta tuli maksamaan n. 30€! Voihan sieltä tuoda kangasta ja teettää sitten suomessa.
    Silmälaseja ollaan teetetty siellä sekä aurinkolaseja osteltu. Paikallisia markkinoita kannattaa käydä katsomassa on ihan mielenkiintoista nähtävää..
    Mui nen alueella on hyviä ravintoloita. Usein tuotiin eteen venäjän kielinen lista kun aika paljon oli venäläisiä viimeksi jos verrataan 10vuoden takaiseen.
    Mutta helmet ovat ihan ehdottomia tuliaisia itselle ja muillekin! Kysele vaan jos tulee jotain mieleen. Meillä äiti käynyt viisi kertaa vastaavalla reissulla että ollaan kyllä tykätty vaikka onkin kymmenessä vuodessa muuttunut paljon.

 • Pauliina

  Kuulostaa täydelliseltä! Tuli sellanen fiilis että toi diili teidän oli tarkoituskin ottaa. Ja pakettimatkat 😍 😍😍 Ens kerralla on itekin pakko tsekata nää.

  • Kira Kosonen

   No eikö ❤️ Ihan meant to be! 😍✨

 • Haidi

  Pakettimatkat on kyllä välillä ihan parhautta, etenkin jos hotelli ei ole missään kentän läheisyydessä :) aivan ihanaa reissua teille !

  • Kira Kosonen

   Joo on siis ollut NIIN helppoa matkustamista, että mietin jo heti seuraavaa pakettiLOMAmatkaa ensi talvelle 👌🏼😍