CATEGORIES
13.10.2018

TENERIFFAN YMPÄRI AUTOLLA

Tenerife

Vuokrasimme Teneriffalla auton kahdeksi päiväksi suoraan hotelliltamme, joka oli super kätevä vaihtoehto vuokraukseen. Auton avaimet sai suoraan respasta, auto oli valmiiksi hotellin pihan parkissa ja maksu per päivä n.30-40€. Halvemmallakin saattaa toki päästä saarella, mutta kätevyys voitti ainakin meidän osalta. Tämäkin yksi iso plussa Hotel Jardin Tropicalin valinnassa! Olen hehkuttanut aika paljonkin hotellia, mutta kaikki kyllä ihan ansaitusti.

Teneriffa ei ole valtava ja saaren ympäri voi ajaa moottoriteitä pitkin varmaan reilu kahdessa tunnissa. Jos haluaa esim. käydä vaan ainostaan nopeasti saaren pohjoisosassa esim. Puerto de la Cruzin tai Santa Cruzin kaupungeissa. Me halusimme kuitenkin nähdä myös mahdollisimman paljon saaren pienempiäkin kyliä, joten otimme koko päivän aikaa saaren läpi käymiseen. Yhteensä meidän reissu taisi kestää sellaiset 9-10 tuntia, mutta meillä meni myös ihan hitosti aikaa kuvaamiseen eri spoteissa :D Normaalisti nämäkin kaikki paikat kerkee ajamaan läpi varmaan neljässä viidessä tunnissa. Tämä oli reissun ainoa pilvinen/sateinen päivä, mutta se ei meitä estellyt. Tässä muutamia reitin lempikohtia ja vinkkejä autoreissuun!
Los Gigantes näköalaspotti ja kaupunki! Upeat merestä nousevat kalliojätit olivat upea näky ja alueen rantojen tumma laavahiekka toi kauniin kontrastin siniseen mereen.
Meidän söpö vuokrauto Fiat500 aka Fifi. Muuten hyvä reissukaveri, mutta puhti meinas vähän loppua jyrkillä vuoristopätkillä :D
Saarta ympäröivät tiet olivat todella hyvässä kunnossa ja muutenkin kaikki ajo-ohjeet todella selkeät ja hyvät! Ainoa mikä ajamisessa jännitti oli korkeat ja mutkikkaat tiet. Varsinkin sateisella kelillä vedettiin kyllä ihan mummovauhtia näitä läpi.
Saaren eteläosat ovat edelleen aika turistisia, mutta ihanaa autenttista espanjalaista tunnelmaa löytyy saarelta myös paljon. Esimerkiksi juuri näistä pohjoisemmista pikkukylistä, kuten Garachicosta. Ihana pikkukujia ja kaunis kirkko keskellä kylää.
Garachico viewpoint
Muita kivoja kyliä ja spotteja olivat mm. La Arena, Las Aguas, Fortin de San fernando ja Puerto de la Cruz. Sen jälkeen puhti vähän loppui emmekä jaksaneet enää koluta mm. Santa Cruzin pääkaupunkia läpi, joten ajoimme vaan sen läpi. Sinne voisi varata ihan oman päivänsä ja käydä läpi viereisiä rantoja kuten mm. kuuluisan Playa de Las Teresitas rannan.
Garachicossa erikoista oli myös kylän upeat luonnonaltaat, jotka kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaa! Altailta ympäröivöt mustat kalliot ja kivet loivat myös hauskan ja upean Game of Thrones tunnelman. Todella erikoinen paikka.

Kuten tästä viimeisestä kuvasta huomaa, niin altailla oli meidän lisäksi myös muutama muukin tyyppi pulikoimassa. Paikallisia ja turisteja ihan sekasin, joten selvästi suosittu spotti kaikkien kesken. 

Vaikka nämä kuvat ovat ehkä kelien yms. vuoksi vähän tummia niin Teneriffan pohjoisemmissa osissa on itseasiassa paljon vehreämpää etelään verrattuna. Se ei tule vaan sateisella säällä niin hyvin kuvissa ilmi. Alueella on myös ja paljon upeita vaellusreittejä, joiden testaus jäi nyt valitettavasti seuraavaan kertaan sillä tulivuorella käynti ja tämä reissu veivät niin ison osan koko reissusta. Onpahan jotain mitä vielä kokea, jos tänne tulee lähdettyä vielä uudestaan!

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*