CATEGORIES
10.10.2018

TEIDE TULIVUORI

Tenerife

Teneriffan reissun yksi ehdottomista kohokohdista oli autoreissu Teide tulivuorelle! Vuokrattiin autoreissua varten auto suoraan meidän Jardin Tropical hotellilta (n.40€/päivä) ja lähdettiin aamulla kymmenen aikaan ajamaan ylös vuoristoon. Teide tulivuorelle lähtee kuulemma aikaisin aamusta aina paljon turistibusseja, josta syystä pienellä vuoristotiellä on heti aamusta kuulemma vähän ruuhkaa, joten jäätiin suosiolla odottamaan hotellille pahimman ruuhka-ajan ohi menemistä. Tämän ansioista varmaan reissu sujuikin ylös nopeasti ja päästiin alle tunnissa perille!

Matkan varrella oli paljon kivoja pysähdyspaikkoja kuvien ottoa varten, mutta niissä oli tosin myös paljon aina turistibusseja. Me pysähdyttiin Juulin kanssa sitten vähän erikoisempiin kohtiin nappaamaan omia kuvia. Älä anna siis näiden autiokuvien hämätä täysin. Muissa kohdissa emme olleet kaksin.

Teide National Park, Tenerife.

Yksi asia, joka yllätti meidät molemmat oli se, että ylhäällä 2500 metrissä oli tosiaan aika viileää! Kymmenen astetta t-paidassa ja shortseissa kyllä vähän tuntui, joten suosittelen ottamaan jonkun pitkähihaisen matkaan mukaan. Onneksi pieni reippailu lämmitti nopeasti, joten mikään hätä ei sentään iskenyt. 

Reitti tulivuorelle oli myös todella jyrkkä ja mutkikas, joten suosittelen tekemään reissun hyvän sään ja valon aikaan. Meidän piti itseasiassa tulla tänne jo edeltävänä päivänä, mutta keli ei silloin ollut kyllä yhtään parhaimillaan. Eniten myös maisemista saa varmasti irti aurinkoisella ja selkeällä säällä, josta saatiin kyllä yhtä päivää lukuunottamatta nauttia koko reissun ajan.

Koko luonnonpuistoalue oli ehdottomasti kyllä visiitin arvoinen kohde Teneriffalla makean aavikkotunnelman vuoksi, mutta itse tulivuori ei ehkä ollut niin mahtipontinen, mitä olin odottanut. Tulivuoren huipulle huipulle olisi myös päässyt kaapelihissin avulla, mutta siihen oli niin pitkät jonot, että päätimme jättää sen suosiolla väliin. Nämä maisemat riittivät ainakin meille!

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*