CATEGORIES
22.8.2020

ENSIVAIKUTELMA BIELISTA

Switzerland

Noniin täällä ollaan uudessa kotikaupungissa Bielissa! Koska muutosta on kulunut vasta viikko, niin ei tässä vaiheessa voi varmaan muuta kertoa kuin, että mitkä ovat ensivaikutelmat? Noh, ensivaikutelman perusteella paikka on super sympaattinen ja todella rento! Huomattavasti pienempi kaupunki, kuin Lausanne ja sen huomaa kyllä kaikesta. Kaikkialle on helppo päästä ja oikeastaan minne tahansa kaupungissa pystyy pyöräilemään alle parissakymmenessä minuutissa. Lausannessa pelkästään keskustaan pääsy autolla kesti sen 20min.

Kaupunki sijaitsee Bieljärven rannalla, Bernin kantonissa ja on virallisesti kaksikielinen (Saksa/Ranska), josta syystä paikasta puhutaan aina Biel/Bienne nimellä. Lausannessa puhuttiin pääosin vain ranskaa, mutta täällä selvästi enemmän saksaa, joka särähtää kyllä korvaan koko ajan. Onneksi kaksikielisyyden vuoksi pärjään vielä ihan hyvin ranskalla esimerkiksi ravintoloissa ja kaupoissa.
Kaupungin sydän on ehdottomasti vanha kaupunki, joka on äärimmäisen kaunis ja idyllinen. Siellä on aivan ihania ravintoloita sekä kahviloita ja lauantaisin mm. aina Farmers market -tori, jossa paikalliset viljelijät myyvät viikon aikana kerättyä satoa. Aivan ihana paikka! Täällä ollaan käyty nyt enimmäkseen mm. lounaalla.

Vanhan kaupungin lisäksi kaupungista löytyy myös aivan ihana ranta-alue järven ympäriltä, jossa on näkynyt nyt paljon ihmisiä nauttimassa kesästä! Täällä on ollut tähän mennessä vielä ihan hullut helteet ja välillä tuntuukin, että olisi yhtäkkiä ihan kunnolla etelässä. Järven lisäksi kaupungin läpi virtaa iso joki ja sieltä taas bongaa paljon ihmisiä kellumasta! Kyllä, joen virran mukana kelluminen on paikallinen juttu, jota kaikki harrastavat. Niin hauskaa ja tätä käytiinkin testaa heti ensimmäisenä päivänä täällä. Nyt käytiin ostamassa vielä ihan kunnon patjakin, millä molemmat mahtuvat kellumaan samanaikaisesti.
Lounaan jälkeiset jätskit rannassa ja upean kirkas järvivesi!

Meidän asunto sijaitsee n. 10-15 minuutin pyörämatkan päässä rannasta ja pyörillä ollaankin nyt enimmäkseen kuljettu. Autoa tulee käytettyä oikeastaan vaan silloin, kun käydään kaupassa ja tietty jos haluaa lähteä kaupungista pois. Biel sijaitsee todella lähellä mm. Sveitsin pääkaupunkia Berniä ja jos joskus tuntuu, että pikkukaupungin kulmat alkavat käymään liian tutuksi, niin sinne voi lähteä hyvin pyörimään. Ajomatka sinne on melkein sama, kuin ajaisi Kauniaisista Helsinkiin, joten ei paha ollenkaan.

Itse luulen, että tulen viihtymään hyvin vähän pienemmässä kaupungissa ja jotenkin heti täällä tuli tietynlainen rauha. Tykätään myös meidän uudesta asunnosta tosi paljon ja se onkin itseasiassa vähän isompi, kuin mitä meillä oli Lausannessa! Jopa kaksi vierashuonetta, niin olisi kyllä ihanaa jos meidän läheiset pääsisivät jossain vaiheessa kylään tänne meidän luokse. Noh, sen aika näyttää! Ja sen, että miten elämä täällä rakentuukin tässä viikko viikolta. Eka viikko oli ainakin paljon vaan ihmettelyä ja juoksevien asioiden hoitoa, mutta kyllä tämä kaikki tästä muodostuu. Hiljaa hyvä tulee. Ihana ainakin, kun ensivaikutelmat ovat niin hyvät! 

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Anceliga

    Apua…. niiiiin hienoa, mikä rikkaus kun saa tutustua ja asua tuollaisissa maisemissa. Nyt kun ei ole mahdollista reissata mihinkään… on kyllä todella mielenkiintoista seurata blogiasi. Kaikkea hyvää sinne uusiin kuvioihin!

    • Kira Kosonen

      Kiitos paljon! Ja on kyllä siunaus, että voi asua näin upeassa paikassa ja nähdä uusia paikkoja, mutta samaan aikaan taustalla hiipii ajatus siitä koska näkee läheisiä taas seuraavan kerran <3