CATEGORIES
9.8.2020

FIILIKSIÄ TAKAISINMUUTOSTA SVEITSIIN

Switzerland

Reilu viikko sitten kerroin Instagramissa uutiset siitä, että muutamme taas takaisin Sveitsiin, mutta ajattelin nyt vähän konkreettisemmin avata fiiliksiä koko muuttoon liittyen myös täällä blogin puolella! Olemme molemmat äärimmäisen onnellisia, että paluu Sveitsiin varmistui ja Petteri sai sieltä työpaikan, mutta tosiaan tänä vuonna niin joukkue kuin myös asuinkaupunki vaihtuvat Lausannesta Bieliin.

Lausanne sijaitsi Geneven lähellä, kun taas selvästi pienempi Biel sijaitsee Sveitsin pääkaupungin Bernin vieressä vähän keskemmällä Sveitsiä. On kyllä super hauskaa kokea nyt ihan uusi kaupunki, mutta samalla se aiheuttaa toki myös vähän jännitystä. Uusi paikka, uusi asunto, uusi joukkue, uudet ihmiset ja kaikki. Onneksi kuitenkin vanhat Sveitsi-ystävät ovat ainoastaan reilu tunnin ajomatkan päässä meidän uusista kulmista, joka tuo vähän turvaa.
Petteri joutui lähtemään Bieliin jo jokin aika sitten, kun taas itsellä muutto koittaa viikon päästä lauantaina. Tuntuu, että to do -lista on loputon ennen sitä, mutta koneessa voi sitten hengähtää. Tässä pitää saada jonkin verran työjuttuja vielä ainakin kasaan, pakata, nähdä perhettä ja laittaa kämppä siistiksi. Tänne muuttaa taas talven ajaksi meidän läheinen, joten asuntoa ei tarvitse sen erikoisemmin tyhjentää, mutta teen kuitenkin vähän tilaa vaatekaapeista ja vien osan tavaroista ullakolle säilytykseen snm. Tämän järjestelyn ansioista voin myös itse asua aina täällä jos pääsen Suomessa käymään tässä vuoden aikana. Win win situation.
Se onkin muuten yksi asia, joka ahdistaa tällä hetkellä ehkä kaikkein eniten. Miten maailmantilanne mahdollistaa liikkumisen Sveitsin ja Suomen välillä ylipäätään nyt tulevan vuoden aikana? Tällä hetkellä Sveitsistä tullessa Suomeen on kahden viikon karanteenisuositus, joten minulla ei ole oikein mitään järkeä tulla Suomeen niin kauan kuin suositus on voimassa. Ellen halua olla sitten eka kahta viikkoa yksin kotona karanteenissa.

Tämän takia jännittää vähän menetänkö mm. jotain työkeikkoja, jos en pääse Suomeen yhtä sujuvasti kuin ennen. Samaan aikaan tajuan, että voi olla myös hyvin mahdollista, että en näe perhettäni tai ystäviäni ennen ensi kevättä/kesää, jos tilanne tästä vielä uudestaan pahenee. Toivon kuitenkin sydämeni pohjasta, että näin ei käy ja, että jossain vaiheessa meidän luokse pääse normaalisti kylään tai, että me voimme matkustaa Suomeen käymään.

Missään kohtaa en ole kuitenkaan edes harkinnut vaihtoehtoa, että jäisin itse Suomeen vaan koko ajan on ollut selvää, että yhdessä mennään ja katsotaan sitten tilanne hetki hetkeltä. Ei tässä kukaan oikein voi ennustaa, mihin maailmantilanne kääntyy, joten täytyy vaan luottaa siihen, että kaikki järjestyy. Onneksi Sveitsi ei ole ollenkaan huonompi paikka olla ”jumissa” jos niin sattuu käymään. Varmasti taas yksi ikimuistoinen vuosi edessä täynnä uusia kokemuksia ja elämyksiä.

En ainakaan malta odottaa, että pääsen näyttämään teille meidän uudet asuinkulmat! Biel vaikuttaa Petterin kuvien perusteella todella sympaattiselta kaupungilta ja odotan erityisesti siellä myös pientä kesän jatkoa, koska yleensä Sveitsissä alkaa ilmat kylmenemään vasta lokakuun puolella. Nyt vaan laukut valmiiksi ja menoksi! 

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Kaisa

    Samanlaisia fiiliksiä täälläkin.
    Perjantaina muutto Singaporeen vuodeksi tai reiluksi. Paljon hyvää ja uusia kokemuksia mutta mietityttää maailman tilanne ja milloin näkee taas läheisiä.