CATEGORIES
3.12.2019

JOULUFIILIKSEN NOSTATUSTA

Switzerland

Sveitsi on monella tapaa minusta ihan mieletön maa asua, mutta varsinkin näin joulunaikaan olen kyllä ekstra kiitollinen siitä, että ollaan saatu nyt olla täällä. En ole koskaan ollut mikään iso jouluintoilija, mutta täällä se puoli on herännyt ihan uudella tavalla eloon. Iso syy tähän on varmasti myös se, että poikaystäväni on niin fiiliksissä kaikesta jouluun liittyvästä. Kyllä se vaan tarttuu!

Tähän aikaan vuodesta täällä on myös ihan parasta kaikki joulutorit, jotka ovat pullollaan erilaisia herkkuja. Käytiin viime viikolla pyörimässä Lausannen torilla nopeasti ja nauttimassa vuoden ekat vin chaudit, mutta huomenna olisi tarkoitus mennä kaikkien joulutorien mekkaan, Montreauxiin. Viime vuotinen reissu sinne onkin yksi parhaista muistoista täältä viime vuonna. Haettiin isot keksit, kuumat viinit ja mentiin vielä maailmanpyörään ihastelemaan joulutorin loistetta yläilmoista. Kyllä siinä pahimmankin joulukärtyn fiilis varmasti nousisi.
En ole myöskään oikein koskaan koristellut kotia Suomessa, mutta viime vuonna haettiin täällä ihan oikea kuusi, koristeet ja kaikki. Koristelin joulukuusen silloin varmaan ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun olen muuttanut lapsuudenkodistani ja fiilis oli kyllä jollain tapaa nostalginen. Siihen päälle vielä kuumat kaakaot ja joululeffa pyörimään, niin johan riitti hymyä viikkokausiksi. Sama perinne toteutettiin myös tänä vuonna täällä.

Se on myös yksi asia, mitä on nyt tullut tehtyä paljon... nimittäin joululeffojen katselu. Suosittelenkin katsomaan mm. sellaisen piirretyn, kuin KLAUS! Aivan ihana tarina joulun synnystä ja tarkoituksesta sen takana. Olin jotenkin super liikuttunut tämän piirretyn sanomasta.

Jos joulufiilis on siis vielä vähän kateissa, niin suosittelen isosti pientä vierailua vaikka Senaatintorin joulutorille ystävien tai perheen kanssa. Myös kaikki talviset harrastukset nostavat joulufiilistä ja esimerkiksi luistelu on ihan mahtava ohjelmanumero viikonloppuun!

Tehtiin tämä myös viime vuonna ennen joulua ja nyt kun meillä oli sunnuntai vapaana, niin napattiin luistimet kainaloon ja suunnattiin vähän ylemmäs vuorille taas luistelemaan. Olen kyllä ihan susihuono luistimien päällä, mutta ihan sama. Ihan sairaan hauskaa ja takuuvarma joulutunnelman nostattaja! Varsinkin jos luistelun jälkeen saa vielä kuuman glögin tai kaakaon kouraan. 

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Milla

    Mistä tuo ihana pipo on? :)

    • Kira Kosonen

      Northoutdoor!! Aivan ihana kotimainen brändi ❤️👌🏻