CATEGORIES
22.10.2019

MITEN TÄÄLLÄ MENEE

Switzerland

Ajattelin, että voisin pitkästä aikaa päivittää tänne ihan peruskuulumisia ja kertoa vähän miltä Sveitsi-arki on tähän mennessä maistunut! Tällä hetkellä kärsin aika isosta kuvapulasta, josta johtuen kaikki blogipostaukset ovatkin olleet aika harvassa, mutta toivottavasti saan tähän pian helpotusta.

Poikaystävälläni on ollut ihan hullu tahti omien töidensä kanssa, joten hänen kanssaan ei olla keretty tekemään oikein mitään ekstraa perusarjen ulkopuolella. Hänen apuunsa joudunkin täällä aika paljon turvautumaan. Myös Milja auttaa minua täällä aina paljon, mutta hän oli juuri 2kk poissa Suomessa suorittamassa opiskeluihin liittyvää työharjoittelua, niin hieman on joutunut raapimaan kyllä päätä kaikkien kuvien kanssa.
Olen Miljan lisäksi onneksi kuitenkin ystävystynyt paljon muidenkin poikaystäväni joukkueen puolisoiden kanssa ja meillä onkin täällä aivan super ihana porukka. Varsinkin kaikki ulkomaalaiset, eli ei Sveitsissä normaalisti asuvat, pitävät paljon yhtä. Olen siitä ihan äärimmäisen kiitollinen, enkä pidä sitä mitenkään itsestäänselvyytenä. Vietettiin mm. Kanadan kiitospäivää kaikki yhdessä tuossa muutama viikko sitten. Olin super innoissani kaikista kiitospäivän herkuista ja siitä, että elämääni on tullut niin paljon upeita tyyppejä lisää. On ihan mieletön voimavara, että on pystynyt rakentamaan elämää myös parisuhteen ulkopuolelle täällä, vaikka paljon jääkiekon ympärillä kaikki asiat pyöriikin.

Kuvapulaa lukuunottamatta arki sujuu täällä myös älyttömän hyvin ja rakastan jotenkin niitä rutiineja, joita meille on täällä muodostunut. Herätään aina samaan aikaan, lähdetään yhdessä liikkeelle, hoidetaan päivän työ- sekä treenihommat ja pyhitetään illat (niiden ollessa vapaana) yleensä vaan levolle. Treenimotivaatio on myös jotenkin ihan huipussa tällä hetkellä, joka varmasti johtuu tästä säännöllisestä elämänrytmistä. Voin yksinkertaisesti vaan niin hyvin, kun ruoka- , treeni- ja unirytmi pysyvät raiteillaan. Meidän tyttöjen reissu Lontooseen onnistui kyllä vähän sekoittamaan koko pakkaa, mutta nyt olen onneksi takaisin taas arjessa kiinni! Oli kyllä aivan ihana nähdä ystäviä ajan kanssa ja siitäkin sai ihan omanlaista lisäpuhtia arkeen. Suomesta minulla onkin ikävä tietty eniten perhettä ja ystäviä.
Onneksi pieni reissu kotiin häämöttää parin viikon päästä ja tarkoituksena onkin sitten viettää mahdollisimman paljon aikaa kaikkien rakkaiden kanssa sekä syödä niin paljon sushia, kuin vain jaksan haha. Ravintolakulttuuri ei ole täällä Lausannessa kyllä parhaimmasta päästä, josta johtuen tehdään lähes aina vaan ruokaa kotosalla. Hyviä lounas- ja brunssipaikkoja löytyy kyllä, mutta kivat illallispaikat ovat ihan kiven alla. Minusta tuntuukin, että Suomessa syön varmaan viikon putkeen pelkästään ulkona! Tällä hetkellä himotuslistalla on ainakin Löylyn lohikeitto, Kuuman aamupala, LieMen shangai-tacot, BoomRoomin teryaki-lohi, Gaijinin porkbunit, YesYesYes halloumi ranskikset, Via Tribunalin pizzat, BasBasin koko lista ja tietty Sushibar+Winen sushit. Ai että. Taidankin vaan sopia kaikki näkemiset näihin paikkoihin!
0 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*