CATEGORIES
29.8.2019

RANSKALAINEN LINNA – CHATEAU DE BAGNOLS

Switzerland

Meillä oli sunnuntai-maanantai vapaata, joten päätimme lähteä taas pikaiselle reissulle pois Lausannesta, kun kerran tuli mahdollisuus! Viime vuonna vastaavia kahden päivän vapaita oli muistaakseni vain 3-4 ja silloin teimme reissut mm. Zermattiin, Luganoon sekä Ranskan puolelle Annecyyn. Annecy oli muuten ihan mieletön paikka ja sitä kutsutaankin mm. Ranskan Venetsiaksi. Siltä se kyllä näyttikin. Pitää tehdä siitä vielä kunnon postaus, jotta näette mitä tarkoitan.

Tällä kertaa mietittiin lähdemmekö taas ylös vuorille, menemmekö Italian puolelle syömään vai Ranskan puolelle jonnekin viinitilalle. Ranska vei voiton siinä vaiheessa, kun poikaystäväni näytti minulle kuvia tästä upeasta linnasta puhelimeltaan. En tiedä mistä hän sen löysi vai saiko vinkin siitä joltain, mutta se meni heti vaihtoehtojen ykköseksi! Halusin nukkua linnassa, syödä ranskalaisia juustoja, juoda hyvää viiniä ja nauttia viinitarhojen upeista maisemista. Ei muuta kuin yökassi autoon ja menoksi.
Chateau De Bagnols Hotel & Spa sijaitsee Itä-Ranskassa Lyonin lähellä ja Lausannesta sinne oli ajomatkaa n. 2,5 tuntia. Ei paha siis ollenkaan. Melkein sama kuin ajaisi Helsingistä Tampereelle. Pääsimme kohteeseen yhden pysähdyksen taktiikalla aika aikaisessa vaiheessa sunnuntaina ja silmät kyllä kiilui, kun ajoimme isojen rautaporttien läpi linnan pihaan. Olin niin innoissani.

Meidän huoneemme ei ollut siinä vaiheessa vielä valmiina joten menimme linnan ravintolan terassille nauttimaan lounaasta ja upeista maisemista. Tilasimme vielä roséeta sekä vähän juustoja jälkiruoaksi ja nautittiin vaan hetkestä. Linna on ollut pystyssä jo vuodesta 1217 saakka ja siinä sitten pohdiskeltiin mitäköhän kaikkea muurien sisällä (ja ulkopuolella) on tapahtunut 800 vuoden aikana. Olemme katsoneet todella koukuttuneesti Game of Thronesia sekä Vikings -sarjaa, josta johtuen linnan historia kiinnosti jotenkin vielä ekstra paljon.
Kello kolmen aikaan saimme avaimet huoneeseen ja käytiin heti vaihtamassa uikkarit vaan päälle ja menimme uima-altaalle viilentymään. Asteita ulkona oli +32 ja sen kyllä tunsi terassilla lounastaessa. Pienen uinti/lukuhetken jälkeen aloimme tekemään illallissuunnitelmia ja meille kävi ilmi, että hotellin oma ravintola oli täyteen buukattu. Tai ilmeisesti pöytiä ja paikkoja olisi ollut vapaana, mutta ravintolassa oli uusi kokkitiimi, joka pystyi palvelemaan vaan X määrän vieraita ja siitä pidettiin kiinni. Todella outo juttu, joka laski kyllä fiilistä siinä hetken aikaa. Ei oltaisi haluttu lähteä yhtään minnekään muualle hotellin alueelta eikä varsinkaan siksi koska se sijaitsi aika syrjäisellä alueella.

Noh, vaihtoehtoja ei ollut ja saimmekin suosituksen paikallisen kylän ravintolasta, johon oli autolla reilu 10min. matkaa. Ei siis niin paha. Toiveena olisi ollut nauttia auringonlaskusta ja illallisesta linnan maisemissa, mutta näillä mentiin. Ravintolaan päästyämme ihmettelin kyllä suuresti alkuun hotellin antamaa suositusta, mutta loppujen lopuksi ruoka oli ihan jees, vaikka miljöönä ei kovin kummonen paikka. Sellainen pieni paikallinen kyläravintola muovimenuilla ja -tuoleilla. Super symppis noin muuten, mutta silkkimekon olisin kyllä voinut jättää pukematta päälle haha. Onneksi päästiin testaamaan ravintolaa edes lounaiden muodossa.

Vähän oudonkurisen illallisen jälkeen palasimme linnalle ja otimme vielä drinkit ravintolan terassilla. Kello oli 21.30 ja koko ravintola oli lähes tyhjä, joten ihmettelimme taas suuresti sitä, miten se oli voinut olla ”niin täynnä”. Tämä säätö oli kuitenkin koko paikan ainoa miinus, koska muuten kokemus oli minusta aivan ihana. Nukuimmekin todella makoisat unet, nautimme ihanasta aamupalasta, kävimme upean ja modernin span puolella ja lounastimme ennen kuin lähdimme takaisin kotia kohti. Täydellinen vaihtoehto 24 tunnin minilomalle. 

Voin siis ehdottomasti suositella tätä paikkaa kaikille alueelle matkaaville! Muistakaa vaan tarkistaa ravintolan tilanne heti varauksen yhteydessä.

5 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Merja

  Ranskassa olen törmännyt tuollaiseen palveluun ravintoloissa. Hovimestari valikoi asiakkaat ja ellet täytä heidän kriteereitänsä et saa pöytää vaikka ravintola olisi tyhjä. Pariisissa törmäsin ystäväni kanssa hovimestariin, joka ei sietänyt mustaa “toppatakkiani”, olisi pitänyt olla pitkä villakangastakki, vaikka en kylläkään ajatellut takki päällä syödä.

  • Kira Kosonen

   Ai kauhee!! Me saimme tälle kuitenkin lopulta selityksen, että keittömestari oli juuri vaihtunut (tai koko keittiötiimi) ja aiempien palvelukomplikaatioiden vuoksi he olivat pienentäneet henilömäärän, ketä pystyivät ottamaan dinnerille. Ei siis ollut kapasiteettia palvella koko salia tai jotain vastaavaa, mutta voihan olla, että tämä oli vain tekosyy :D

 • Helen

  Ihastuttava paikka!
  Kuvista välittyy hyvin paikan tunnelma.

  • Kira Kosonen

   Ihanaa, että välittyy :) <3

 • Kukkis

  Tyylikäs paikka ja kiva vinkkipostaus. kävin heti googlaamassa paikan, aivan ihana! täytyy laittaa bucket-listalle 😉 on tosi kiva kun postaat fiiliksiä ja tunnelmia sinun ulkomaan kokemuksista. paikat ja maisemat kun ovat niin toisenlaisia kuin täällä koti-Suomessa.
  mukavaa syksyä sinulle! 😊