CATEGORIES
18.8.2019

ENSIMMÄINEN ARKIVIIKKO SVEITSISSÄ

Switzerland

Lausanne on minulle tuttu paikka jo viime vuodelta ja tänne olikin siksi älyttömän helppo taas tulla. Tutut maisemat, tutut kasvot, samat arkirutiinit ja meiningit! Lennämme aina suoralla lennolla Geneveen, josta ajomatkaa Lausanneen on ruuhkasta riippuen yleensä n. kolme varttia. Lausanne sijaitsee siis käytännössä vaan Genevenjärven toisella puolen.

Vaikka Geneve on Lausannea isompi kaupunki kivoine ravintoloineen ja ostoskatuineen, niin silti tykkään ehkä enemmän Lausannen maanläheisestä tunnelmasta. Ainakin näin asumismielessä. Täällä kaikki on ainakin meille todella tuttua ja turvallista, joka helpottaa tietenkin arjen sujumista paljon. Tosin Ranskan kielen kanssa saa kyllä aina taistella, vaikka jonkinlaista osaamista minulta siitä löytyy. Miksi oi miksi en ole opetellut puhumaan sitä sujuvasti koulussa ja serkkujeni kanssa!
Asuntomme on poikaystäväni työpaikan järjestämä ja se on myös sama kuin viime vuonna, joten senkään suhteen ei tullut mitään yllätyksiä. Asumme noin vartin ajomatkan päässä Lausannen keskustasta vähän korkeammalla, kuin Genevenjärvi ja kutsun aluetta itse paikalliseksi Espooksi. Täällä on paljon enemmän mm. luontoa ympärillä, joka sopii minulle enemmän kuin hyvin!

Ainoa miinus on hieman hankala pääsy keskustaan julkisilla, josta johtuen kuljen aina aamuisin sinne samalla kyydillä poikaystäväni kanssa. Hänen ollessa treeneissä/töissä, menen itse aina myös aluksi salille, jonka jälkeen jään tekemään töitä joko salin omaan kahvilaan tai jonnekin keskustan ravintolaan. Tästä on muodostunut itselleni todella hyvä arkirytmi, joka toimii nyt kyllä hyvin! Varsinkin epäsäännöllisen kesän jälkeen.
Iltaisin arkipäivät kuluvat sitten todella rauhallisesti vaan ”Espoossa” kokkailujen ja esimerkiksi iltakävelyiden merkeissä. Harvemmin lähdemme arkisin enää takaisin alas keskustaan ellemme mene sitten jonnekin vielä syömään. Täällä meidän alueella ei nimittäin hirveästi ravintoloita löydy, mutta tuleepahan syötyä ainakin vähän fiksummin aina, kun itse tekee.

Viikonloppujen ohjelma on sitten taas aina todella riippuvainen poikaystäväni aikatauluista ja yleensä hänellä onkin aina vain sunnuntait vapaata. Jos hänelle joskus (harvoin) sattuu kokonainen viikonloppu vapaata, niin sitten saatamme lähteä jonnekin pidemmälle tutkimaan jotain lähialueiden/maiden kaupunkeja. Useimmiten pysytään kuitenkin ihan vaan Lausannen läheisyydessä, käydään vaikka Genevessä syömässä tai Montreauxissa pyörimässä silloin kun on vapaata.

Eilen olin yksin kotosalla, tai no yksin hoitohauvani Charlien (!!!) kanssa, ja lähdimme sitten yhdessä ystäväni Miljan kanssa iltapäivästä lenkittämään Charlieta lähikylän maisemiin. Täällä on kyllä joka puolella ihan älyttömät mahdollisuudet ulkoilulle, joka ihastuttaa minut joka kerta. Niin kaunista jokapuolella! Pienen reippailun ja maisemaihastelun jälkeen röhnötin loppuillanihan vaan kotosalla ja katsoin omia hömppäohjemia telkkarista. Ihan parasta sekin välillä.

Tänään meillä on sitten molemmilla viikon ainoa vapaa päivä ja on luvattu sen verran kivaa säätä, että päätimme lähteä nauttimaan päivästä veneelle ystäviemme kanssa. Teimme viime vuonna samanlaisen veneretken, joka itseasiassa päättyi katastrofaalisesti siihen, että outo ukkosmyrsky yllätti meidät ja lähes upotti koko veneen :D Pääsimme rantaan ihan nipin napin! Toivotaan, että tällä kertaa olisi siis vähän parempi tuuri koko veneilykeissin kanssa, haha. 

Onko muuten jotain mitä haluaisitte erityisesti nähdä/tietää nyt arjestani täällä?

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Laura Lilli

  Hei Kira! On kiinnostavaa seurata arkeasi Sveitsissä ja olisikin mukava saada juurikin niistä lähikaupungeista, pienistä vuoristokylistä ja mikä kiinnostavinta, vaellusreiteistä postauksia. Rakastan vaellusretkiä ja syysloman suunnitelmana olisi lähteä valloittamaan Sveitsin polut tiiviillä 2-3 päivän tempolla. Joten seurailen sinun polkujasi nyt hyvin kiinnostuneena. Terkuin Laura

 • Eve

  Kiinnostaa arki Sveitsissä, myös se että mitä sinne muuttaminen käytännön tasolla vaati. Olis kiva kuulla minkälaisia ajatuksia sulla on tulevasta vuodesta, mitä aiot tehdä ja toteuttaa. Ranskankieli, paikallisiin tutustuminen, läheisistä kaukana asuminen. Ihanaa tulevaa vuotta Kira :)

  • Kira Kosonen

   Kiitos kommentista! Ehdottomasti tämänkaltainen postaus tulossa :) Ja samoin ihanaa vuotta myös sinne <3

 • Paula

  Sveitsi on niin ihana joka vuodenaikaan!
  Joko olette löytäneet Mannerheimin muistopatsaan?

  • Kira Kosonen

   Ei olla vielä! Eikö se ole Montreauxissa? :)

 • Heidi

  Kerroit instassa kuinka kallista siellä on Suomeen verrattuna. Tällaiset jutut on aina mielenkiintoisia. Miten olisi postaus Suomen ja Sveitsin erot? Tai mikä on yllättänyt Sveitsissä? Onko ollut helppoa löytää ystäviä?

  • Kira Kosonen

   Joo tämä postaus tulossa! Tai sellainen “Erikoisia haivantoja Sveitsistä -postaus” :) :)

  • sveitsissävuodesta06

   jäi kaivelee storista toi palkka. toi 4’500 ei todellakaa oo mikää minimipalkka täällä joka ammatissa :o alin on jotai 3’400 (frangeina) zürichissä, muualla matalammat.

   • Kira Kosonen

    Joo sain tästä muutaman kommentin myös storyyn! Muutama paikallinen täällä sanoi minulle tuon minimipalkan ja painotti vielä ettei ammatilla ole siinä väliä, mutta eivät kai sitten ole itse ihan perehtyneet, who knows. Moka ilmeisesti silti, pahoittelut!

 • Kikaltsu

  Ihanat maisemat!
  Noille huudeille olisi kyllä päästävä joskus. Eli kaikki matkavinkit olisi kivoja, ja oikeastaan sellaiset perusarkijutut.
  Btw, mistä nuo sun ihanat treeniliivit/toppi on?

  • Kira Kosonen

   Niin on! Ja jes matkavinkkejä pyritään antamaan :) Topin ostin Lululemonin liikkeestä Chicagosta!