CATEGORIES
18.2.2019

ZERMATT KESÄLLÄ

Switzerland

Sveitsistä tulee helposti ekana mieleen kaikki lumiset alppikylät, talviset maisemat, juustot ja suklaat, mutta millaista on matkustaa Sveitsissa sitten kesäaikaan? Taianomaista, jos minulta kysytään. Sain tähän kaikkeen ensikosketuksen viime kesäkuussa, kun teimme tänne järjestetyn PR-matkan kolleegoideni kanssa ja sillä reissulla vasta ymmärsin miten käsittämättömän kaunista täällä on myös kesällä. Vihreiden niittyjen kontrasti lumisiin vuorenhuippuihin on jotain, mitä en tule kyllä koskaan unohtamaan. Siihen päälle vielä kaikki vesiputoukset, vuorilla olevat lammet ja kaikki upeat vaellusmahdollisuudet, niin elämyksellisyys on kyllä tattuu.

Vaikka näimme myös meidän PR-reissulla todella paljon upeita paikkoja (löydät kaikki postaukset Travel - Switzerland kategorian alta), niin yksi paikka nousi niidenkin kaikkien paikkojen yli myöhemmin ja se oli Zermatt. Edellisessä postauksessa näytin kuvia teille tästä ihanasta autottomasta vuoristokylästä talviaikaan, mutta harvempi suuntaa tänne tunnettuun laskettelukeskukseen ehkä kesällä. Ja vaikka paikka onkin ihan mieletön juuri laskettelumielessä, niin myös kesällä tämä on ihan paratiisi esimerkiksi kauniista vaellusreiteistä nauttiville. Katsokaa nyt noita maisemia!
Upea upea Backstage Boutique Hotel & Spa, josta tulossa vielä oma postaus.
Nämä tenniskentät muuttuvat talviaikaan luistinradoiksi, ks. edellinen postaus.
Junalla tai gondoolihissillä pääsee ihan ylös asti katsomaan näitä käsittämättömiä maisemia.
Matterhorn vuori, joka tunnetaan ehkä paremmin "Toblerone vuorena".
Talven hiihtohissi on kesän menopeli vaellusreiteille.
Zermatt on kylänä ihan yhtä hurmaava kesällä, kuin talvellakin, mutta suosittelen tosiaan isosti ottamaan joko Matterhorn-junan tai gondoolihissin ihan vuorten huipulle asti ihastelemaan maisemia. Me otimme esimerkiksi junan ylös ja lähdimme sieltä kävelemään vaellusreittejä pitkin alaspäin (vähän laiskana), mutta junasta voi jäädä myös aiemmin pois ja vaeltaa ylöspäin halutessa.

Me kävelimme kuitenkin alaspäin ja matkan varrelta löysimme tämän superkauniin lammen, johon heijastuu aina Matterhorn vuoren huippu. Olin nähnyt tämän lammen aiemmin jossain kuvissa, jota ajatellen olimme pakanneet uikkarit ja pyyhkeen reppuun mukaan. Päätimme sitten käydä pulahtamassa vedessä ja kanssavaeltajat kyllä kummastelivat, mutta hurrasivat kyllä isosti, meidän meininkiä! Oli meinaan aika hiton kylmää vuoristovettä, mutta suomalaisella sisulla sinne vaan mentiin. Ihan mieletön kokemus, jota en kyllä tule koskaan unohtamaan.
Tätä kuvaa katsoessa päässä alkaa aina soimaan Edelweiss.... eeeeedelweiss.

Kylässä pärjäsi ihan helposti kesämekoissa ja shortseissa, mutta ylhäällä noustaan sen verran koviin korkeuksiin, että mukana kannattaa olla ehdottomasti joku pitkähihainen mukana. Vaelluksen vedinkin pitkissä legginseissä ja hupparissa, mutta mitään kunnon takkia ei kyllä tarvinnut ainakaan tällä reissulla. Kevytuntsikka minulla on muuten melkein aina mukana, koska se on niin kevyt kantaa ja tuo aina todella paljon ekstra lämpöä tarvittaessa. Tuon pulahduksen jälkeen oli kyllä hetki kun sitä ehkä kaipasi, mutta heti kun lähti taas liikkeelle niin lämpö palasi nopeasti kehoon! Oli kyllä ihan sairaan hyvä fiilis tämän retken jälkeen.

Oli hauska huomata, miten talvella Zermatt oli täynnä laskuihmisiä ja kaikki kävelivät skimbakamat kainalossa paikasta toiseen, kun taas kesällä paikka kuhisi kaikkia pro-vaeltajia kartat, rinkat ja eväät mukanaan. Me vedettiin ihan turisteina perinteiset treenikamat päällä ja lenkkarit jalassa. Vaelluskengät olisi kyllä ollut hyvä olla mukana, koska reiteillä on niin paljon sellaista pikkukiveä, joten tukevat kengät olisivat auttaneet paljon. Jotkut Timberlandit olisi olleet esimerkiksi paljon parempi valinta lenkkareihin verrattuna! Niitä olenkin nyt täällä Sveitsissä ollessani käyttänyt ehkä eniten. Varsinkin silloin kuin lähetään pois kaupunkialueelta.

Älä siis missään nimessä kumoa ajatusta matkustaa Sveitsiin kesäaikaan, päinvastoin! Myös Lausanne ja Geneve heräävät silloin ihan eri tavalla henkiin. Pikkuhiljaa täällä aletaankin nauttia jo aika keväisestä tunnelmasta ja eilen pystyi istumaan terassilla jo ilman takkia. Huh, minne se talvi oikein katosikaan näin nopeasti. 

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*