CATEGORIES
13.2.2019

ZERMATT TALVELLA

Switzerland

Kuten olen aikaisemminkin todennut, niin yksi parhaista puolista Sveitsissä on se, että kaikki on niin lähellä. Vaikka asuu esimerkiksi kaupunkialueella, niin Sveitsin lukuisat upeat vuoristokohteet ja laskettelukylät ovat vain muutaman tunnin ajomatkan päässä. Puhumattakaan vielä edes Italian ja Ranskan alpeista!

Paikallisten suosikkikohteet taitavat olla kuitenkin Verbier sekä Zermatt, jossa ollaan nyt käyty jopa kahdesti. Zermatt hurmasi minut nimittäin ihan täysin jo syksyllä, josta johtuen veri veti sinne taas uudestaan kun tuli mahdollisuus pienelle viikonloppureissulle. Voisin näyttää kesäisemmästä syksyn reissusta seuraavassa postauksessa kuvia, mutta nyt kuvapläjäys Zermattista talviaikaan!
Zermatt on täysin autoton vuoristokylä (LOVE LOVE LOVE), josta johtuen ihan perille asti pääsee ainoastaan junalla. Me ajoimme auton Lausannesta Zermatin juna-asemalle, joka kesti n. 2,5h, ja jätimme auton aseman parkkihalliin ja otimme sieltä junan ylös kylään. Junamatka kestää ainoastaan n.20 minuuttia, joten pitkästä matkasta ei ole kyse. Lausannesta, Genevestä ja Zurichista tulee myös junia suoraan Zermattiin 1-2 vaihdon kautta, joten auto ei ole siis lainkaan pakollinen menopeli. Meille se oli vaan vähän halvempi sekä nopeampi vaihtoehto. Junaliput esimerkiksi Lausannesta Zermatiin voivat olla helposti 100€ per henkilö.

Ylhäällä sinua odottaa mitä sympaattisin ja romanttisin vuoristokylä, jonka teillä ravaa porukkaa sukset ja laudat kainaloissa ja ainoastaan hevoskärryjen kolina kuuluu pääteiltä. Koko paikka oli myös ihan eri näköinen nyt talvella kuin kesällä! Onneksi tulimme tänne uudestaan. Ihan erilainen elämys.
Yksi iso syy Zermatiin paluusta oli myös upea Backstage Boutique Hotel & Spa, joka ansaitsee vielä ihan oman postauksensa. Yksi parhaista hotellikokemuksista kyllä koskaan. Jotenkin niin erikoinen tunnelma ja konsepti, johon ihastuin kyllä täysin. Ihan täydellinen vaihtoehto varsinkin pariskunnille. Niin romanttinen paikka, että pää oli taas ihan pyörällä. Koko Zermatt on kyllä mielestäni varsinainen honeymoon-kohde, mutta jotenkin tämä hotelli toi vielä ihan oman taikansa näihin muistoihin täältä.
Hotellifiilistelyjen lisäksi kävin myös vähän laskettelemassa ja samalla korkkaamassa alppi-ski neitsyyteni! Harmi, että laskupäivänä vuorten yllä oli aikamoinen pilvikerros, eikä alppimaisemat pääse siksi näissä kuvissa ihan oikeuksiinsa. Kirkkaana päivänä maisemat ovat nimittäin henkeäsalpaavat, josta saatiin nauttia onneksi vähän lauantaina sekä viime kerralla, kun täällä oltiin.

Suksien vuokraus oli täällä myös todella kätevää, koska muusta Sveitsistä poiketen Zermatissa lähes kaikki puhuvat hyvää englantia. Ovat sen verran tottuneita kuitenkin turisteihin. Hintavaa hommaa laskuharrastus on kuitenkin myös täällä ja yhteensä yhden päivän vuokrakamat sekä laskettelulippu maksoivat n. 150€. Siihen päälle vielä junaliput, majoitus ja ruokailut niin edullinen ei muutaman päivän reissu tänne kyllä missään nimessä ole. Täysin hintansa arvoinen kuitenkin sen voin luvata! Olen myös muutaman ystäväni lähettänyt Lausannesta Zermattiin minireissulle ja ovat aina samaa mieltä siitä, että tämä on yksi upeimmista paikoista, jossa on koskaan käynyt. Allekirjoitan kyllä täysin.

Zermatissa on myös paljon vaihtoehtoja huikeille raclette-  sekä fondueillallisille, mutta niihin on ehkä pikkasen tullut jo yliannostus täällä ollessa. SayCheese! taitaa olla se suosituin, joten laittakaa se ylös jos tänne matka joskus vie. Ekana iltana oltiin myös jotenkin niin poikki päivästä, että päätettiin vaan nauttia eka meidän hotellin mielettömästä spasta, laitettiin omassa huoneessa kuuma kylpy tulille ja tilattiin huoneeseen vielä pizzat sekä pullo punaviiniä. Paras päätös koskaan! Siinä ammeessa lillui kyllä aika hiton onnellinen tyttö. 

Jos siis joskus on suunnitteilla reissu Sveitsiin niin suosittelen ehdottomasti harkitsemaan Zermatiin tuloa muutamaksi päiväksi! Paikka on upea talvella, mutta aivan yhtä maaginen myös kesäaikaan, josta seuraavaksi vähän juttua. Jotenkin kesällä tunnelma on vielä  vähän erikoisempi, kun tuolla ylhäällä vaeltaa t-paidassa vihreillä niityillä ja nauttii samalla lumisista alppimaisemista. On tää kyllä aikamoinen mesta ei voi muuta sanoa. <3

 

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Saara

    Autoton kylä, onpa ihana idea! Asuin vaihtovuotena Italian Sienassa, ja sielläkin oli autoilua rajoitettu raskaasti historiallisen keskustan alueella. Tykkään!

  • Heidi

    Oih, tuli ihan ikävä Zermattiin! Me olimme siellä pari kk sitten mutta yövyimme kukkulan toisella puolella Italiassa. Siellä on suksivuokrat ja hiihtoliput paljon halvempia sekä majoitus. Meillä oli käytössä international-liput, joten oli ihan mahtavaa käydä myös välillä laskemassa Sveitsin puolella! Italian puolella oli ihan mielettömiä rinneravintoloita, jossa pystyi edukkaasti syömään. Voi että olisi mahtavaa päästä sinne uudestaan, nauti!