CATEGORIES
4.1.2019

GLACIER 3000

Switzerland

Hei kaikki ja terkut taas täältä Sveitsin upeasta vuoristosta! Sveitsi-innostukseen on näiden upeiden vuorten lisäksi kyllä yksi toinenkin syy, mutta palataan siihen ehkä myöhemmin. Täällä tosiaan ollaan kuitenkin nyt oltu jonkin verran ja sen myötä päässyt tutustumaan Sveitsiin ja sen ympäristöön oikein toden teolla. Sinäänsä aika hullua miten tähänkin nyt päädyttiin, kuin ihastuin Sveitsiin niin palavasti silloin kesäkuussa meidän blogijengin reissulla. Taisin sanoa silloin ihan ääneenkin, että täällä olisi ihana viettää paljon enemmänkin aikaa. On se universumi kyllä hassu kaveri.

Täällä tuli vietettyä nyt myös uuden vuoden vaihde ja aattoiltana tuli tehtyä pieni retki Gstaadin Glacier3000 laskettelukeskukseen, joka on noin tunnin ajomatkan päässä Geneve-järveltä. Keskuksen huipulla sijaitsee kuuluisa Peak Walk -vuorisilta yli 3000 metrin korkeudessa, josta avautuu aivan käsittämättömät maisemat vuorten yli. Aika kuumottava kokemus kävellä tuota siltaa pitkin, mutta ai että mikä elämys!

Tänne oli äärimmäisen helppo päästä ainakin autolla ja tunnin ajomatkan jälkeen auto jätettiin vaan keskuksen parkkipaikoille ja otettiin gondoolihissit ylös asti. Huipulle meno maksaa 60 frangia (eli reilu 50€) per henkilö. Aluksi iski kyllä iso jännäri, sillä päästyämme huipulle oli vuoret vielä todella paksun sumun peitossa ja näkyvyys täysi pyöreä nolla. Siinä mietti heti, että olisi kyllä voinut katsoa säätiedotuksia vähän paremmin vaikka keskuksen omilta sivuilta. Olisi harmi heittää 50€ tosta noin vaan kaivoon. 

Onneksi päätimme sitten odottaa hetken sään mahdollista kirkastumista ja söimme pitkän lounaan keskuksen ravintolassa. Siinä sitten jälkiruokien kohdalla pilvet alkoi kuin alkoikin siirtymään tieltä ja yhtäkkiä kaiken harmauden keskeltä alkoi paljastumaan vuoren huippuja toisensa perään. Siitä sitten valloittamaan Peak Walkia onnesta soikeena pomppien! Ihan hiton kuumottavaa oli kyllä kävellä noissa korkeuksissa, mutta WAU WAU WAU. Suosittelen ihan kaikille Sveitsin vierailijoille. Katsokaa vaan ensin tarkkaan alueen säätiedoitukset, ettei tule turha reissu!

Lisää keskuksesta voit lukea tästä.

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Haidi

  Wow mitkä maisemat! Mun korkeanpaikan kammo ei ehkä kestäisi siltaa, mutta onneksi aina voi ihailla kuvia :)

  • Iina / MouMou

   Sama juttu! Tuskin uskaltaisin itse korkeanpaikankammoisena tuonne, mutta näyttää ihanalta. :)

   http://moumou.fi