CATEGORIES
6.12.2018

SVEITSI – ITALIA

Switzerland

Sveitsi on myös sen vuoksi ihan huikea paikka, että Italia, Ranska sekä Saksa ovat kaikki vain pienen ajomatkan päässä jos haluaa seikkailla myös vähän rajojen ulkopuolelle! Esimerkiksi Sveitsin Lausannesta Milanoon ajaa reilu neljässä tunnissa, Lyoniin 2,5 tunnissa ja Augsburgiin viidessä tunnissa puhumattakaan kaikista upeista pikkukaupungeista vielä lähempänä. Tämän vuoksi yhdenkin yön mini roadtripit ovat mahdollisia ja sellainen päätettiinkin tehdä Italian puolelle.

Matka alkoi suuntaamalla Luganoon, joka vaikutti yhden illan perusteella todella upealta paikalta! Yövyimme kuitenkin vielä samana iltana "Italian puolella" heti Luganojärven toisella puolella sijaitsevassa Campione d'Italia alueella. Alue on vielä kauttaaltaan Sveitsin rajojen sisäpuolella, mutta kuuluu kuitenkin Comon maakuntaan. Rajan kohdalla olikin hauska pomppia ja ikuistaa itseni samaan aikaan Sveitsiin sekä Italiaan :D
Campione d'Italian jälkeen kävimme aamukahvilla todella sympaattisessa Morcoten kylässä, johon olin saanut vinkin ihanalta Vilma Peltoselta! Kylä sijaitsee myös Luganojärven rannalla, joten ajomatkaa tänne oli ehkä vartin verran.

Vilma asui pitkään Italiassa, jonka vuoksi kaikki nämä samaiset rajat ja kylät ovat hänelle todella tuttuja ja siksi oli kiva saada kaikkia kivoja vinkkejä sieltä! Nyt joulukuussa kylä oli kyllä TODELLA rauhallinen ja suurin osa kaikista paikoista kiinni (keskiviikkona klo 10-12), mutta siellä oli ihana kävellä vaan ympäriinsä ja nauttia tunnelmasta. Kesällä paikka herää varmasti vielä ihan eri tavalla henkiin upean järven, kahviloiden ja gelato-kiskojen ansiosta.
Kiipesimme Morcotessa myös ylös kirkolle korkeita rappusia pitkin, josta avautui upeat näkymät niin Sveitsiin, kuin myös Italian puolelle! Suosittelen ehdottomasti tekemään tämän pienen rappustreenin, jos koskaan eksyt Morcoteen. Pieni hikoilu on ehdottomasti maisemien arvoinen.

Morcoten jälkeen suuntasimme vielä Sveitsin superkuuluisaan merkkibrändi outlet -ostoskeskukseen nimeltä FoxTown! Täältä löytyi mm. Guccin, Saint Laurentin, Burberryn, Valentinon, Pradan, Dolce&Gabbanan, Niken ja Adidaksen outlet liikkeet, joissa hinnat olivat helposti jopa -70% alennuksessa. 5 tuntia täällä lopulta vierähtikin, mutta tiedättekö mitä jäi käteen... 1 hyppynauru!! :D Jotenkin olen ollut nyt todella huono ostamaan mitään ja kaikki ylimääräinen enemmänkin ahdistaa, kuin kiinnostaa. Pitää olla todella harkittu juttu, että lähtisi nyt kotiin mukaan. Muutamaa vaatetta mietin tuolla kyllä pitkään, mutta koska en ollut täysin varma, niin päätin olla ostamatta. 

Hyppynaru lähti sen vuoksi mukaan, että eilen alkoi #jekunhyppynaruchallenge! Jekku innostui spontaanisti hyppynarulla pomppimisesta ja haastoi nyt Instagramissaan kaikki muutkin hyppimään 15min. per päivä 15 päivän ajan. Hyvä pieni hikoilulisä nyt tähän ennen joulua, joten päätin lähteä mukaan. Nyt voin sitten pomppia salin lisäksi myös reissussa ja kotosalla!

8 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*