CATEGORIES
30.11.2018

MONTREUX XMAS MARKET

Switzerland

Terkut täältä kauniista ja erittäin jouluisesta Sveitsistä! Olen Lausannessa, joka on kaupunki Genevejärvellä ja noin 30-45 min. ajomatkan päästä Genevestä. Lisää Lausannesta tulossa varmasti myöhemmin, mutta aloitetaan ekaksi pienellä joulufiilistelyllä.

Montreux on toinen upea kylä Genevejärven edustalla ja täällä järjestetään joka joulu ihan huikeat joulumarkkinat, joita käytiin ihastelemassa tuossa toissapäivänä. Montreuxin ihana rantabulevardi oli täynnä joulukojuja, joista saa ostettua kaikenmaailman koriste-esineitä, lahjoja ja joulujuttuja. Tietenkin Sveitsi-tyyliin tarjolla oli myös mm. raclettea, fonduta sekä paikallista kuumaa viiniä johon on sekoitettu vähän rommia mukaan. Tarkoitus oli mennä kävelemään vaan joulumarkkinoille hetkeksi ja sitten illalliselle Montreuxin keskustaan, mutta markkinoilla oli niin paljon kaikkia hyviä ruokavaihtoehtoja, että päätettiin unohtaa illalliset ja fiilisteltiin vaan kaikkia ruokakojuja. Racleten ja fonduen lisäksi herkuttelin myös mm. uunituoreilla kekseillä, kuumalla kaakaolla ja maistelin erilaisia toffeita sekä taateleita. <3
Karvakamu :D
Lettuja vai Raclettea? Vai molemmat?
Tänne sai jättää omat jouluterveiset.

Pitkän jouluisen rantabulevardin päätteeksi oli rakennettu vielä jouluinen maailmanpyörä, jossa oli oikein ihana nauttia kuppi kuumaa "rommi-viiniä" ja ihastella kaunista Montreuxin kaupunkia ja Sveitsin upeita vuoria. En tiedä mikä noissa vuorissa on, mutta jotain niin sanoinkuvaamattoman ihanaa energiaa niistä välittyy. Toivottavasti pääsen pian taas käppäilemään niiden keskelle.

Ihana Sveitsi!

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Tarja

    Moi, jos olet vielä Lausannessa, käy viemässä Itsenäisyyspäivän kunniaksi kynttilän Mannerheimin puistoon :D