CATEGORIES
19.5.2017

ONE DAY IN ROME

Rome

Terkkuja Roomasta! Lennettiin tänne eilen aamulla ja kävimme vaan nopeasti nakkaamassa kamat hotellihuoneeseen ja lähdettiin pyörimään. Hotellimme Universo sijaitsee aivan Rooman keskustan juna-aseman vieressä (Roma Termini), joten otimme lentokentältä Leonardo Express junan keskustaan, joka oli todella kätevä vaihtoehto kalliiseen taksimatkaan verrattuna. Taksit juuttuvat täällä myös helposti ruuhkaan, mutta nyt pääsimme suoraan terminaalista keskustaan puolessa tunnissa. Suosittelen ehdottomasti hyödyntämään tätä reittiä, jos olet matkaamassa Rooman keskustaan lentokentältä.

Meillä oli yksi kokonainen päivä aikaa Roomassa, joka kului yksinkertaisesti kävellen paikasta paikkaan, nähtävyydestä toiselle. Täällä välimatkat taittaa melkein yhtä nopeasti kävelemällä, kuin taksilla, joten suosittelen laittamaan lenkkarit jalkaan ja kartta vaan käteen. Nähtävyydet, joissa me vierailimme olivat Espanjalaiset portaat (Piazza di Spagna), Fontana di Trevi suihkulähde sekä tietty upea upea Colosseum. Näiden lisäksi pyörimme vaan ympäri keskustaa nauttien upeasta säästä!

Meidän ensimmäinen lounaspaikka oli aika iso floppi Espanjalaisten portaiden yläpuolella (ylläri, kun turistipaikka), mutta onneksi kysyin iltaa varten neuvoa taas ravintoloitsija ystävältäni, joka suositteli meitä testaamaan Cul De Sac nimistä pikkupaikkaa Rooman suositulla ravintola-alueella Piazza di Pasquinossa. ONNEKSI kysyin Matilta taas neuvoa, sillä tässä paikassa söin ehkä elämäni parhaimman ravioliannoksen! Paikka oli pieni, mutta täynnä paikallisia ja koko paikassa aivan ihana tunnelma. Tämä ravintola siis ehdottomasti ylös, jos olet suuntaamassa Roomaan. 

Raviolin sekä parin punaviinilasin jälkeen noutaja tuli pitkän päivän jälkeen kyllä todella nopeasti ja suunnistimme takaisin hotellille. Molemmat minä ja Netta olimme saaneet vain 2 tuntia unta edellisyönä, joten uni oli kyllä tarpeen. Nyt pakkaamme täällä tavaroita kasaan ja matka jatkuu junalla kohti Civitavecchiaa, josta laivamme lähtee illalla. Kymmenen päivän risteily alkakoon!

5 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anna

  Ihania kuvia! Loma Roomassa suunnitteilla,niin kysyisin tykkäsittekö tuosta hotellista? Sijainti vaikuttaa todella hyvältä. Ja kiitos inspiroivasta blogista, oon seurannut alusta asti, mutta nyt ekaa kertaa kommentoin :)

  • Kira Kosonen

   Moikka! Oli kyllä tosi kiva perus hotelli :) Huoneet tilavat ja siistit sekä kattava breku (italialaiseksi brekuksi). Sijainnista tosiaan se 5/5 pistettä! Melkein kaikki parhaimmat nähtävyydet 20min kävelymatkan päässä! Sisustuksellisesti ei tämä ollut mikään erikoinen, mutta asuisin kyllä uudestaankin :)

   • Anna

    Kiitos avusta, juurikin kiva perus hotelli etsinnässä :) Roomassa on niin paljon tekemistä ja nähtävää, että siellä hotelilla ei varmaan tuu vietettyä juurikaan aikaa :D Kivaa lomaa teille!

 • Heidi

  Käykää naiset Gelateria la Romanassa jos nyt siellä ootte. PARASTA jäätelöä ikinä! Paikallisetkin jonottaa sinne ruuhka-aikaan sen puolisen tuntia koska se on vaan niin hyvää! http://www.gelateriaromana.com/

  • Kira Kosonen

   Lähdettiin jo pois, mutta ennen lentoa takaisin Suomeen on vielä 8 tuntia aikaa kaupungissa, joten ehkä käydään testaa!!! <3