CATEGORIES
18.1.2016

HIGHWAY 1 + road trip tips

Los Angeles

Pacific Highway from Frisco to L.A

Nämä Pacific Highwayn kuvat ovat jääneet näyttämättä blogissa, koska marraskuussa tuli niin paljon reissuaiheisia postauksia, että päätin säästellä muutaman myös myöhemmälle! Best of 2015 videota tehdessä nämä kuvat tulivat taas vastaan ja päätin rakentaa niistä pienen vinkkipostauksen kaikille, ketkä suunnittelevat reissua Kaliforniaan ja haluavat myös ajaa tämän kuuluisan rannikkoreitin! Se on nimittäin ehdottomasti yksi upeimmista reissujutuista, mitä on koskaan tullut tehtyä. Osa vinkeistä on hyödyksi ihan mille tahansa reissulle Yhdysvaltoihin, joten lukekaa läpi!

1. Rannikkoreitti kestää 10-12 tuntia, joten en suosittele ajamaan sitä edes takaisin. Vaihtoehtoina on esimerkiksi lentää aluksi Los Angelesista Friscoon (1h) tai ajaa sinne suorempaa aavikkoreittiä, joka kestää n. 6 tuntia. Jos löytää sopivat lennot, niin paras vaihtoehto olisi lentää esimerkiksi suoraan Helsingista Friscoon, ajaa sieltä alas Los Angelesiin rannikkoa pitkin ja lentää sitten Losista takaisin kotiin. 

2. Autoa vuokratessa muista, että nettisivut eivät laske veroja mukaan! Hinta, jonka näet autovuokraamon nettisivuilla todennäköisesti tuplaantuu autoa hakiessa kaikkien verojen ja vakuutuksien myötä. Los Angelesin lentökentän läheisyydessä toimii autovuokraamopalvelu, jossa vaihtoehtoina ovat lähes kaikki isoimmat vuokrauspalvelut Alamosta Nationaliin. Sivuille löydät tästä.

3. Yksi paras vinkki, jonka voin antaa on jenkkiliittymän ottaminen reissun ajaksi. AT&T liikkeistä (Suomen Elisa) saat nopeasti liittymän puhelimeesi, jossa on esimerkiksi rajaton netti ja puhelut kuukauden ajaksi. Kuukauden rajaton paketti kustansi 60 dollaria (55€) ja oli ehdottomasti viisain sijoitus koko reissun aikana. Netin avulla pystyimme koko ajan navigoimaan, etsimään ravintoloita, yhteystietoja ja muita tärkeitä tietoja reissun päällä ollessa. Varsinkin puhelimen kanssa navigointi oli paljon helpompaa omalla tutulla google maps sovelluksella, joka puhui suomea, kun jenkkien omilla versioilla. Kannattaa myös ladata puhelimeen sovellus nimeltä Waze. Se ennakoi pahimmat ruuhkapaikat ja ohjaa reitin sen mukaisesti. 

4. Suunnittele reitti etukäteen ja varaa sille ainakin muutama päivä aikaa. Me paahdoimme reitin läpi yhden päivän aikana, joka oli ehdottomasti virhe. Reitin varrella on niin paljon upeita pysähdyspaikkoja ja kaupunkeja, joissa kannattaa viettää aikaa! Ympyröi ainakin seuraavat paikat reitin varrelta: Santa Cruz, Monterey Bay, Bixby Bridge, Bonney Doon Beach, Big Sur, Julia Pfieffer Burns State Park, Elephant Seal Viewing Area ja Santa Barbara. 

5. Aloita ajaminen heti aamusta ja suunnittele reitti siten, ettei teidän tarvitse ajaa pimeällä. Reitti on välillä todella vuoristomainen korkeine jyrkänteineen. Tie on myös todella kapea ja siellä on paljon liikennettä. Pimeällä ajaminen ei ole siis mieluisaa. Jos reittiä lähtee ajamaan San Franciscon suunnasta, niin yöpyminen kannattaa ajoittaa esimerkiksi Big Surin lähistölle.

6. Suosittelen myös ajamaan reitin useamman kuin kahden ihmisen voimin jos sen tekee yhden päivän aikana. Tie vaatii hieman keskittymistä ja koska itse kärsin lievästä korkeanpaikankammosta, joutui poikaystäväni ajamaan yksin pahimmat (parhaimmat) vuoristokohdat. Maisemareitin loputtua ja suoran tien alettua pystyin vasta hyppäämään rattiin. Aika puuduttava ajo yhdelle henkilölle tuollainen pätkä. Tie on myös välillä aika mutkikas, joten autopahoinvoinnista kärsivien kannattaa hieman varautua. 

7. Ennen matkaan lähtöä täyttäkää bensatankki, varautukaa eväillä, ladatkaa kamerat ja tarkastakaa muistikorttien tilavuus! Välimatkat kaupunkien välillä saattavat olla yllättävänkin pitkiä, joten eväät ja vesipullot autossa on plussaa. Reitti on myös niin henkeäsalpaava, että kamera tulee käymään kuumana koko päivän ajan.

Eikun lentoja ostamaan ja yksi unelma todeksi!

PS. Kuinka isolla todennäköisyydellä me törmäsimme serkkuuni ja hänen vaimoonsa Bixby Bridgen näköalapaikalla! Kuvia räpsiessäni kuulin yhtäkkiä, että tuttu ääni lausui nimeni, käännyin ympäri ja siinä he olivat! Tiesin heidän olevan häämatkallaan Kaliforniassa, mutta meidän oli tarkoitus tavata vasta siskollani Los Angelesissa. Hullu yhteensattuma.

3 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Suvi

  Amerikan reissulla mieheni kans ajoimme tuon reitin Losista Friscoon ja huhhei kun oli upeat maisemat! Hieman väsymys vaivasi, kun olimme matkustaneet edellisenä päivänä sen 18h helsinki-pariisi-losi. Eikä satuttu löytämään hyviä ravintoloita tai sit me tilattiin vaan väärät annokset:D

 • Pinja

  Tähän mun on ihan pakko vielä lisätä, että kannattaa käydä vessassa melkein aina kun siihen on mahdollisuus! Järkyttävä pissahätä nimittäin vie huomion tehokkaasti pois niistä henkeäsalpaavista maisemista :D

  • Kira Kosonen

   Haha totta!! Bensiksiä aika harvassa ja pysähdyspaikat täynnä jengiä! :D