CATEGORIES
4.3.2018

VICTORIA PEAK

Hong Kong

Ennen Hong Kongiin tuloa saatiin Jekun kanssa ihan hurjan paljon suosituksia paikoista ja ravintoloista ystäviltämme, jotka ovat asuneet täällä. Nämä vinkit ovatkin olleet todella kullanarvoisia! Jaan ne kaikki teidän kanssanne koostepostausten muodossa (top ravintolat/ top nähtävyydet), jotta vinkit on helppo löytää aina yhdestä postauksesta.

Muutama paikka on myös ihan oman postauksensa arvoinen ja sitä oli mm. Victoria Peak näköalaspotti korkealla Hong Kongin yläpuolella. Todella upeat näkymät koko kaupungin yli ja vilkkaasta turistiryhmittymästä huolimatta jotenkin todella rauhallinen paikka. Kaupungin melut eivät tänne ylety ja siksi siellä oli jotenkin todella kiva hengähtää hetken.

Victoria Peak, The Peak.

Huipulle menee suoraan hauska minijuna Honkkarin keskustasta, mutta jonot saattavat olla todella pitkiä. Varsinkin auringonlaskun aikaan. Ystävämme vinkkasivatkin meitä ottamaan suosiolla taksin ylös ja tulemaan junalla vaan alas. Taksit ja uberit ovat täällä todella halpoja, joten noudatimme neuvoa ja nappasimme taksin ylös. Reitti on itsessään myös autolla hauska nähtävyys, kun vedetään ylös jyrkkää viidakkotietä. Täällä onkin hauskaa se miten kaupunki ja viidakko sekoittuvat keskenään. Jotain mitä en ole kyllä missään muualla vielä nähnyt!

The Peak huipulla on iso ostoskeskus, kahvoiloita, ravintoloita ja muutama tälläinen näkymäspotti, josta pääsee ihastelemaan maisemia. Paikka on todella turistinen, mutta täysin kokemuksen arvoinen! Näkymät olivat niin kauniit. Tänne kannattaa tulla selkeänä ja poutaisena päivänä sekä mielellään aamu/ilta-auringon aikaan. Meillä meni aurinko juuri pilveen, ennen huipulle tuloa, mutta onneksi sumua ei ollut juuri yhtään, joten pääsimme nauttimaan näkymistä. 

Junalippu yhteen suuntaan maksoi noin 4€ per henkilö, joten hyppäsimme siihen, koska alaspäin ei ollut vielä kuuden aikaan mitään jonoa. Silloin ihmiset vasta tulivat oikeastaan rynnäköllä paikalle, joten vältimme selkeästi pahimman rysän. 

Tämä ehdottomasti kaikkien Hong Kong to do -listalle!

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Elina

    Kivoja kuvia! Saavuttiin juuri eilen parin paivan Hong Kong-reissulta miehen kanssa ja me tehtiin ihan samalla lailla, etta mentiin taksilla ylos ja sit junalla alas. Tuosta viidakko-kaupunkiyhdistelmasta tulee myos mieleen Rio de Janeiro, jossa vuoret&viidakko yhdistyy sykkivaan suurkaupunkiin. Kuten mies totesi, HK:ssa on vaan vahan vahemman faveloita..ja onneksi! :)

  • Anna

    Tuo eka kuva on mahtava!! Vastakohtien kaupunki! Oikein mukavaa matkaa! ?