CATEGORIES
19.7.2017

DINNER BY THE LAKE

Como

TWINSET Dress

STEVE MADDEN Shoes

SAINT LAURENT  Bag

Asuimme Comojärvellä Moltrasion sympaattisessa kylässä, jossa sijaitsi myös tämä maisemien ja miljöön puolesta sykähdyttävä ravintola Imperial! Teimme ravintolaan varauksen heti lomamme alkumetreillä, koska olimme kuulleet ja lukeneet sen suosiosta. Niin kaunis paikka ja pelkästään tunnelman puolesta odotukset olivat kyllä korkealla. Valitettavasti odotukset eivät ruoan puolesta täyttyneet kyllä yhtään ja koko illallinen kääntyi melkein jopa vitsin puolelle. Niin huono taso odotuksiin ja hintoihin nähden! Mm. poikaystäväni tilaama alkupala maksoi hulppeat 38€ ja annos sisälsi vain muutaman keitetyn ravun ja pari koristekukkaa. Siinä sitten kaikki vähän naureskeltiin ja pyöriteltiin silmiä. Ryöstöä sanon minä! Pääruuatkaan eivät tehneet kehenkään mitään erityistä vaikutusta, mutta onneksi maisemat, viini ja erityisesti seura olivat mitä parhainta. Oli ainakin näkemisen arvoinen paikka, mutta uudelleen en täällä ehkä illastaisi. Pöydässä oli ihan ikävä kundien päivällä tekemää bolognesea. 

Muiden päivien ravintolavalinnat onnistuivat kyllä paljon paremmin, mutta en silti sanoisi, että mikään annos olisi jäänyt erityisesti mieleen tältä lomalta. Parhaimmat ruoat tuli syötyä varmaan talolla meidän porukan itse tekemänä! Olen muutenkin viime aikoina kuullut, että aika monesti ihmiset pettyvät Italiassa ravintolatarjontaan? Onko siellä vastaavia kokemuksia? 

//One nights dinner look at lake Como last week. What a gorgeous place. This restaurant was so pretty, but the food didn't match up to the place at all... Quite a low blow actually. Maybe the chef had a bad night or something, but from my own experience I wouldn't dine here again, but would definitely go for drinks! Hands down one of the prettiest restaurants we visited.//

13 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • elvira

  Italialaiset osaa pastat ja pizzat, mutta muu ruoka esim kala ja pihvit on vaan aina kamalia…
  Itse oon käynyt italiassa kuusi kertaa ja koulunut lähes joka nurkan! Pizzat ja pastat on super

 • paulii

  Italiassa on tullut käytyä Roomassa, Milanossa, Firenzessä, Sienassa ja viikko sitten piipahdettiin Ventimigliassa syömässä, kun oltiin Ranskan puolella lomalla ja siitä pääsi junalla alle vartissa Italian puolelle. Ikinä ei ole ruuat Italiassa vielä pettäneet ja vaikka matkustan paljon, ovat parhaat ravintolaelämykset juuri Italiasta. Etsimme aina pieniä paikallisten suosimia paikkoja, jos ruokalista löytyy vain Italiaksi, on se hyvä merkki. Vieläkin muistelen Firenzessä syömääni ravioliannosta saksanpähkinäkastikkeella, melkein itku pääsi kun oli niin taivaallista. Vaikka Ventimigliassa istahdimme rantakadulle turistipaikkaan, oli palvelu ensiluokkaista ja ruoka älyttömän herkullista.

 • Marianne

  Itse olen kova Italia-fanittaja ja melkein kaikki lomani suuntaan sinne. Olen itse huomannut, että niissä paikoissa, jotka alkavat olla turistien valtaamat, ruoka on ala-arvoisen huonolaatuista (hinnasta huolimatta). Varsinkin rantakohteissa, johon liittäisin myös Comon ja Gardan. Sääli sinänsä, koska näkymät ovat näissä paikoissa kuitenkin upeat. Parhaimmat ruuat tulee aina nautittua niissä paikoissa, jotka ovat italialaisia täynnä :)

  • Kira Kosonen

   Niin totta. Pitää ensi kerralla ottaa varmaan auto alle ja suunnistaa Italian ei niin tunnettuihin kolkkiin etsimään niitä aitoja ja oikeita makuja! <3

 • Merja

  Hei, suurena Italian fanina, mutta en italialaisen ruuan ystävänä niinkään, olen samaa mieltä kanssasi. Ryöstöhinnat ja huono laatu. Taas pätee vanha sääntö, mitä kuluneempi kuppila, sen paremmat ruuat. Kyllä Italiassa osataan ruokaakin tehdä, eikä siitä tarvi edes maksaa maltaita. Como nyt sattuu olemaan kalleinta seutua. Ja maisemat on Italiassa aina kauniita, olitpa sitten pohjoisessa tai etelässä, esim. Sisiliassa. Asiasta viidenteen, miksi nainen pukeutuu kauniisti, mutta seurassa oleva mies ryppyiseen T-paitaan? Jos huomasit, italialainen mies on yleensä aina kauluspaidassa, ainakin ravintolassa.

  • Kira Kosonen

   Niin totta! Mitä pienempi ja paikallisempi (ja ruhjuisempi) paikka, niin sitä parempi ruoka!! Tämä vahvistettiin myös tällä reissulla, kun yhtenä iltana söimme rennon mini-illallisen lihakaupan terrassilla juustoista ja leikkeleistä nauttien. :)

 • monskii

  Ihana mekko 😍 viime elokuussa käytiin Roomassa, ja täytyy kyllä sanoa että hieman itse petyin ruokiin. Jos oli hyvä safka ni se kyllä oli todella hyvä, mutta usein oli ruoka enemmänki vähän mitäänsanomatonta. Ja huomattiin, että pitsojen laatu vaihteli todella paljon. Yhessä paikassa oli perus suomalainen mättö-malli, toisessa pitsa ui rasvassa ja kolmannessa syötiin parhaat pitsat ikinä. Jotenki ehkä Suomessa tottunu, että perus pitserioista saa suht samanlaatusta tavaraa, mutta siellä pitsa oli aina vähän yllätys, “millastas tällä kertaa tarjolla”. Jäätelö oli kyllä erinoimaista aina, sitä tuliki vedettyä sekä aamu-, että iltapalaks. Ja vähän joka väliin noin muutenkin :-D

  • Kira Kosonen

   Hahaha jäätelö ei petä siellä kyllä koskaan! :D Se olikin koko loman suosituin “välipala” :D <3

 • Emilia

  Mekin oltiin kuulleet Rooman ravintoloista samaa (moni kertoi ettei ruoka ole kovin erityistä), mutta toisin kävi. Olimme alkukesästä Roomassa viikon ja poikkeuksetta joka ilta onnistuimme löytämään toinen toistaan parempia ravintoloita. Emme syöneet lainkaan keskustan alueella, vaan keskityimme syömään lähinnä trasteveren alueella – ja se kannatti! Lähtisin milloin vaan parin päivän ruokalomalle Roomaan :)

  • Kira Kosonen

   Huomasin tämän alue eron myös vahvasti Roomassa! Keskustan alueen ravintolat olivat lähtökohtaisesti kaikki ainoastaan tyydyttäviä tai jopa ihan kuraa, mutta kaupungin ulkopuolella jotain aivan muuta!! Söin tuolla Tresteveren alueella myös elämäni parhaan raviolin <3 <3 <3

 • Niina

  Vietämme pohjois-Italiassa vuorilla (Alpeilla/Dolomiiteilla) joka kesä useamman viikon, mutta pienemmissä paikoissa. Näissä on yleensä todella hyvä ruoka, menipä melkein mihin tahansa ravintolaan. Toki ruoka on Alppien/Dolomiittien tyyliin tukevaa, mutta sporttilomalla aina olemmekin, joten kalorit ovat tervetulleita :)

  • Kira Kosonen

   Osa seurueestamme jatkoi itseasiassa Alpeille ja heidän somejuttuja seuranneena olen huomannut, että ääni muuttunut kellossa kyllä ruokien suhteen!! Tukevalta kyllä tosiaan näyttää, mutta sporttilomalla sielläkin ollaan ;)

 • Emma

  Sulle sopii upeasti tuo punainen mekko WoW!!!
  Itselläni ei ole kokemuksia Italialaisista ravintoloista, mutta tuon paikan puitteet ovat kyllä huikeat.