CATEGORIES
5.1.2017

LION’S HEAD HIKE

Cape Town

Lion's Head Hike

Starting point -> Signal Hill Road.

Kapkaupunki on viinitilojen lisäksi tunnettu myös upeista vaellus- ja patikointireiteistä. Tunnetuimmat ja suosituimmat vaellusreitit ovat ehdottomasti Lion's Head sekä Table Mountainin lukuisat eri reitit. Table Mountainille pääsee haikkaamisen lisäksi myös kaapelihissillä, mutta Lion's Headin huipun saavuttaa ainoastaan jaloin. Tätä huippua me lähdimmekin porukalla valloittamaan ja voi hyvää päivää miten kaunista ja pelottavaa siellä oli!

Virallinen starttipiste löytyy suunnilleen vuoren puolesta välistä (Signal Hill Road), johon pääsee kätevästi autolla. Siitä ylös matka kestää reitistä ja kunnosta riippuen sellaiset 1-2 tuntia. Reittejä ylös on tosiaan kaksi eri vaihtoehtoa, joista toinen on hieman nopeampi sekä haastavampi. Tämä reitti alkaa ihan tavallisella kävelypolulla, mutta muuttuu koko ajan haastavammaksi. Ihan loppumetreillä kiivetään ihan kunnolla ylös erilaisia ketjuja ja rautakahvoja apuna käyttäen. En siis missään nimessä suosittele tätä haastavampaa reittiä jos seurueessa on esim. lapsia mukana. En myöskään suosittele huipulle saakka kiipeämistä jos korkeat paikat ahdistavat todella paljon. Ylhäällä ei ole nimittäin mitään turva-aitoja missään. 

Luulin selättäneeni korkanpaikankammoni viime reissulla Kapkaupunkiin, kun kokeilin riippuliitoa, mutta ei. Kyllä se paholainen edelleen kummittelee minua ja olinkin aivan kauhusta kankeana, kun pääsimme huipulle. Jotenkin siinä kiivetessä keskittyi vaan pääsemään ylös, mutta huipulla sitten alkoi pelottamaan. Ensimmäisen vartin halailin huipun keskellä olevaa kivimöhkärettä ja itkin, kun poikaystäväni ja Saara menivät reunalle ottamaan kuvia. Se oli jotain aivan kamalaa aluksi. Vähän ajan jälkeen pelko hieman laantui ja hyvien kuvien toivossa uskalsin myös lähemmäksi reunaa. Noh, hienoja kuvia kyllä saatiin, mutta olisittepa nähneet ilmeeni kuvan toisella puolen. Kyyneleet vaan valuivat poskia pitkin, kun koko muu porukka räkätti taustalla tilanteen koomisuutta. Upeat maisemat ehdottomasti, mutta mitään vuorikiipeilijää minusta ei selkeästi tulla saamaan.

Yksi asia oli kuitenkin hieno huomata, nimittäin kunnon kehittyminen! Pysyin aivan helposti kundien tahdissa koko matkan ajan ilman mitään vaikeuksia. Virtaa (mutta ei pokkaa) olisi myös riittänyt isommankin vuoren valloittamiseen. Jotain tässä tehty siis oikein!

Reitti on omista pelkotiloistani huolimatta kuitenkin aivan mielettömän upea ja suosittelen sitä ehdottomasti kaikille. Tässä taas vähän vinkkilistaa, jos Lion's Head vaellus kiinnostaa:

♦ Reitti on auki koko ajan, mutta mene valoisaan aikaan.

♦ Valitse päivä vaellukselle aina säiden mukaan. Paras sää reitille olisi puolipilvinen poutapäivä.

♦ Super aurinkoisena päivänä kannattaa aloittaa reitti heti aamusta (07-08) tai myöhempään illalla auringonlaskun aikaan (18-19), jottet kuole lämpöhalvaukseen. Liian pilvisenä päivänä näkymät ovat sitten ylhäältä taas liian kehnot.

♦ Jos teet reitin auringonlaskun aikaan, muista varata aikaa pois tulemiselle ennen pimeän tuloa.

♦ Varaudu reittiin kunnon urheilukengillä ja -vaatteilla.

♦ Muista aurinkorasva! Aurinko on petollisen polttava ja omat olkapääni paloi heti, vaikka iholla oli 30spf kerroin.  

♦ Ota mukaan runsaasti vettä. Älä ajattele, ettet jaksa kantaa sitä. Tulet tarvitsemaan sitä.

♦ Hattu tai lippis suositeltavaa.

♦ Pieni reppu mukaan kaikille tavaroille laukun sijaan. Helpottaa huomattavasti loppumatkan kiipeämistä. 

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*