CATEGORIES
4.1.2017

CAPE TOWN VINEYARDS

Cape Town

STELLENBOSCH WINE ROUTES 

Download  Map HERE

Viime kerralla kun olin Kapkaupungissa töiden puolesta minua jäi kaivelemaan mm. se, etten ehtinyt vierailemaan kuuluisalla Stellenboschin viinialueella. Olin nimittäin kuullut Kapkaupungin viinitiloista niin paljon ylistyksiä Julialta, Saaralta sekä omilta vanhemmiltani. Tällä kertaa sinne oli aivan pakko päästä! Onneksi mahdollisuus viinitilareissulle tulikin aivan lomamme loppupäässä, kun kundit lähtivät päiväksi merelle kokeilemaan haihäkkisukellusta. Itse en pokannut lähteä mukaan, joten jäin päiväksi tyttöjen huostaan. Siitä se viini-idea yllättäen sitten lähtikin. 

Kapkaupungissa oli samaan aikaan paljon myös muitakin ystäviä ja tuttuja Suomesta, joten loppujen lopuksi meitä lähtikin ihan kiitettävän kokoinen ryhmä Stellenboschiin! Mukana minun, Julian ja Saaran lisäksi olivat myös Noora, Jens, Vivianne sekä Samu. Superhauska remmi ja todella unohtumaton kokemus. Ihan parhaita lomamuistoja kyllä tästä päivästä!

Matka Kapkaupungin keskustasta Stellenboschin viinialueelle kesti autolla n. tunnin verran. Ajoimme sinne Saaran autolla, mutta muuten olisimme matkanneet sinne varmasti joko uberilla tai jonkun erikseen sovitun kuskin avulla. Alue on valtava ja erilaisia viinitiloja pilvin pimein, joten jonkinlainen autokuski on reissulle kyllä ehdottomasti tarpeen. 

Keskityimme tällä reissulla Greater Simonsberg -alueeseen ja vierailimme siellä kolmella eri tilalla, joista lempparini oli ehdottomasti kaunis ja sympaattinen ZorgVliet. Lounaalle suunnistimme sitten Glenellyn upeaan ravintolaan, joka oli itseasiassa avattu vasta muutama kuukausi sitten. Tytöt kertoivat, että normaalisti he saattavat ehtiä yhden reissun aikana vierailemaan jopa viidessa tai kuudessa eri viinitilassa, mutta tällä kertaa meillä oli hieman huonompi tuuri pienen väkitungoksen vuoksi, joka sekoitti vähän aikatauluja. Isoimmat ja tunnetuimmat viinitilat (kuten mm. Delaire Graff) eivät nimittäin pystyneet enää ottamaan lisää vieraita ja porteilla tehtiin aina vähän väliin u-käännöksiä. Saara kertoi, ettei koskaan ollut nähnyt vastaavaa. Yleensä varauksia maistiaisiin/vierailulle/lounaalle ei siis tarvitse tehdä, mutta isoon sesonkiaikaan se on näköjään todella suositeltavaa.

Meidän sattumanvarainen viinireitti oli kyllä silti ihan äärimmäisen onnistunut ja en voi mitään muuta kuin suositella tätä kokemusta kaikille Kapkaupunkiin matkaaville. Niin kauniita maisemia, hyvää viiniä ja herkullista ruokaa. Täydellinen lomapäivä aivan erilaisessa ympäristössä, kuin normaalisti!

Tässä vielä vähän vinkkejä listattuna:

♦ Jos teet alueelle ainoastaan päiväreissun, niin lähde aikaisin. Useat tilat menevät kiinni jo klo: 15.00.

♦ Mieti myös vaihtoehtoa alueella olemisesta pidemmän aikaa! Jotkut tilat toimivat myös hotelleina ja olisin itse voinut viettää täällä helposti useammankin päivän.

♦ Mieti reittiä etukäteen ja tutustu alueeseen netissä, jotta pystyt hahmottamaan missä on tarjolla mitäkin. Stellenboschin omilla sivuilla on hyvin listattu esimeriksi kaikki alueen ravintolat. 

♦ Varaa laukkuun mukaan runsaasti vettä ja jotain pientä suolaista (esim. suolapähkinöitä tai sipsejä). Maisteluiden välissä tekee hyvää syödä aina jotain pientä. Helpottaa myös oloa kuumana päivänä.

♦ Pue siististi, mutta rennosti. 

♦ Yksi maistelu (n.6-10 viiniä) maksaa vaan n. 5€ per henkilö, joten kukkaron voi pitää kevyenä.

♦ Varmista, että puhelimen ja kameran akut ovat ladattu! Maisemat ovat huikeita. 

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*