CATEGORIES
20.6.2014

Fresh Fish Lunch & Turkish Cuisine

Bodrum

Kun puhutaan turkkilaisesta ruoasta, niin monelle tulee varmasti nopeasti mieleen ensimmäisenä raskas kebabliha yöllisen juhlimisen jälkeen nautittuna. Aito turkkilainen ruoka on itseasiassa erittäin kaukana tästä suomalaisten pienestä turkkilaisesta perinteestä. Pelkästään käsite kebab on kaikkea muuta kuin iso kasa rasvaista lihaa.

Kebabista on monia eri muotoja, joista suomalaisille tunnetuin on döner kebab, eli tämä kartionmuotoinen hitaasti kääntyvä lihavarras, josta raastetaan ohuita lihapaloja. Bodrumissa en törmännyt tähän kebab mutoon läheskään niin paljon, kun olisin luullut. Enimmäkseen paikallinen kebab oli mureata lihaa vartaissa tai mausteista jauhelihaa pitaleivän sisällä. Liha oli maukasta ja mureaa sekä todella freessiä.

Bodrumin ravintolat pursuavat myös tuoreista kaloista ja merenelävistä. Söimmekin useaan otteeseen Sea Bass -kalaa grillattuna, jota suositeltiin paikallisena herkkuna. Todella maukas valkoinen kala, jonka päälle tarvitaan vaan vähän sitruunaa ja suolaa. Loistava lounasvaihtoehto.

Omaksi lempparikseni nousi matkan aikana turkkilaiset mezet, eli alkupalalajitelmat. Vähän sama idea kuin espanjalaisissa tapaksissa. Yleisin meze-valikoima koostui oliiveista, valkosipulilla maustetusta jogurtista, tomaatti-persiljatahnasta sekä hummuksesta. Opas kertoi, että viime vuosina myös merileväsalaatti on noussut erittäin suosituksi meze -ruoaksi. Rakastan merileväsalaattia ja täällä se olikin ihan omaa luokkaansa.

Suosittelen siis ehdottomasti kaikkia Turkin matkaajia suosimaan ravintoloissa meze -lajitelmia, tuoretta kalaa ja kebabvartaita.

*Matkan meille järjesti Turkin matkailu- ja kulttuurivirasto

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*