CATEGORIES
27.6.2014

Bikinis & Hamam

Bodrum

Suppauksen jälkeen meillä oli tosiaan vuorossa illalla vierailu paikalliseen kylpylään -Hamamiin. Valitettavasti en kameraani voinut ottaa kuuman kosteaan kylpylään, joten tässä teille kuvia yhdestä superkauniista bikiniliikkeestä, jonka löysimme satama-alueen tuntumasta. Miten ihanasti olivatkaan bikinit laitettu esille! Sain ilokseni ottaa kuvia teille liikkeestä, koska tämä oli jotain mitä en ollut itse nähnyt ainakaan aikaisemmin. Kauniissa auringonpaisteessa ja kukkien lomassa bikinit näyttivät paljon paremmilta, kuin keinovalossa sisätiloissa. Tämän tyyppistä liikettä olisi ihana pitää itse jossain Välimerellä. Bikineillä oli kyllä aikamoiset hintalaput ja siksi ne jäikin meidän osilta ihan vaan ihastelun kohteiksi rekkeihin.

Turkkilainen kylpylä Hamam oli myös jotain, mitä en ollut koskaan nähnyt aikaisemmin. Aikamoinen kulttuurishokki, kun tyttöporukkamme käveli Hamamiin sisään ja meidät passitettiin saunan kautta isoon höyryhuoneeseen, jossa meidän lisäksi oli paljon muitakin naisia, mutta pelkästään miehiä töissä ns. pesijöinä. Siinä me tuijotettiin haavi auki, kun miehet tyynenä pesivät naisten selkiä ja jopa eräs pieni turkkilainen tyttölapsi istui siinä kiltisti odottaen vuoroaan. Ensimmäinen reaktio oli tottakai, että kukaan ei koske oudoilla kangashanskoilla selkääni, mutta hetken päästä minulle jotenkin valkeni se, miten kulttuurierot aiheuttivat reaktioni. Suomessa selkiä pestään silloin, kun olemme pikkulapsia, mutta meidän kylpylöissä istutaan visusti hiljaa omissa nurkissa puhumatta sanaakaan kellekkään. Tämä pesurituaali oli heille taas täysin normaalia. Puolen tunnin höyrysaunassa istumisen ja kuorinnan jälkeen iho oli kuitenkin ihan kuin uudestisyntyneellä. Mielettömän tehokasta kuolleen ihon poistoon ja ymmärrän nyt paremmin tämän käytännön, vaikka kuinka oudolta se aluksi minusta tuntuikin.

Varasimme koko porukalla span yhteyteen myös pienet hierontapaketit, jossa yhden tunnin aikana hierottiin selkä, päänahka ja painettiin jalkapohjien energiapisteitä. Ai, että sen tunnin jälkeen oli mahtava olo! Money well spent.

Hoitojen jälkeen saimme vielä kasvoille hauskat mutanaamiot ja otimme tietenkin Shrek selfieitä terassilla, johon pääsimme hetkeksi rentoutumaan. Hauskoja muistoja nämäkin. Muutamat tytöt kertoivat kuitenkin terassilla, miten heidän hierojansa olivat kikatelleet ja kuiskutelleet keskenään jotain asioita tytöistä.. pyytäneet treffeille ja kuiskutelleet korvaan rakkaudentunnustuksia! Siinä kohtaa mentiin kyllä ehkä vähän kaikkien kulttuurierojen -ja rajojen yli, mutta ainakin saimme asiasta hauskoja vitsejä väännettyä. Kaiken kaikkiaan ehkä hieman hämmentävä kokemus tämä turkkilainen kylpyläkulttuuri.

 

*Matkan meille tarjosi Turkin matkailu- ja kulttuurivirasto

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*