CATEGORIES
3.7.2016

LUNCH & SAND CASTLES

Arcachon

TOMMY HILFIGER Knitwear

ZARA Jacket

FAME Jeans

FRENCH CONNECTION Sandals

ILLESTEVA Shades

H&M Bag

Olemme saaneet nauttia pääosin upeista kesäkeleistä, mutta eilen lounasaikaan pilvet ja viileä tuuli pyyhkivät Arcachonin yli. Ekaa kertaa pitikin sitten pukea jotain muuta ylle kuin bikinit ja kesämekko! Tänne valikoituu aina erityisesti mukaan rentoja neuleita ja vaaleita sävyjä. Farkkutakki on myös aina hyvä lisä matkalaukkuun, sillä se pitää yllättävän hyvin tuulta, olematta liian lämmin. 

Suunnistimme eilen läheiseen rantaravintolaan lounaalle koko konkkaronkan kanssa. Täällä ihanaa on se, miten lapsi- ja koiraystävällisiä ravintoloissa ollaan. Koirat hengailevat mukana ravintoloiden pöytien alla ja lapset leikkivät vieressä. Ihanan rentoa ja helppoa yhdessäoloa ilman vieruspöytien paheksuvia katseita. Tästä voisi Suomikin ottaa paljon mallia. Ranskalainen perhekulttuuri on nimittäin äärimmäisen ihailtavaa. On todella etuoikeutettu olo, että olen saanut kasvaa aikuiseksi näiden vaikutteiden ympärillä.

Nyt on aika tehdä myös perinteinen veneretki lahden toiselle puolelle ja Hortense ravintolaan!! Ravintolan sinisimpukat ja muut herkut ovatkin jo varmasti näkyneet blogissa aikaisemmin. Olemme nimittäin käyneet kyseisessä ravintolassa joka vuosi jo yli 20 vuoden ajan. Ihan hullua. Ehdottomasti yksi vuoden odotetuimmista jutuista. 

//We've had amazing summer weather here, but yesterday the wind was quite breezy. It was the first time I needed to wear something else than a bikini and a summer dress! We went to a beach restaurant near by with the entire gang. It's so nice how dogs and children are welcomed into restaurants here. Eating is always a family thing and everyone should join. We should definitely have more of this culture in Finland. I really love it.

Today we are also doing our annual boat trip across the bay to Hortense restaurant! We have been going there for over 20 years now. So amazing. I'm so looking forward to it, the best food EVER.//

7 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Rii

  Tuo ravintolakulttuurin perheystävällisyys on niin jännä juttu. Näin perheettömän näkökulmasta siihen ei joudu tai tarvitse kiinnittää huomiota. En enää yhtään ihmettele, miksi lapsiperheet helposti valitsevat jonkun iisin ABC:n tai mäkkärin, kun kerran pari vuotta sitten sain kokea sen superpainostavan ilmapiirin, joka lankesi päällemme kun tultiin kivaan pizzapaikkaan kahden lapsen kanssa. Olimme liikenteessä kärryissä olevan kummityttömme sekä hänen 2-vuotiaan rauhallisen veljensä kanssa, tyttö nukkui koko ruokailun ajan ja veli ihasteli ratikoita ikkunan takaa ja leikki itsekseen leluillaan. Ei yhtikäs mitään häiriötä. Siitä huolimatta silmien pyörittely ja “miksi tuoda lapset ravintolaan”-keskustelu alkoi kuitenkin heti niin ravintolan henkilökunnan kuin muiden asiakkaiden taholta, ja itse tuntui että piti melkein pyydellä anteeksi kun tulimme syömään. Itselleni tuollainen meno oli tosi shokeeraavaa. Asiakkaana yritänkin nykyään aina hymyillä kannustavasti perheille, jotka jaksavat tuoda pieniä lapsia ravintoloihin. Ei ihme, miten moni pelkää, että lasten tultua kaikki muuttuu, jos yhteiskuntana emme anna tilaa lapsiperheille tai haluamme lasten olevan näkymättömiä. Ihailen tuota ranskalaisessa kulttuurissa ja toivoisin itse perhekeskeisenä ihmisenä tuollaista enemmän Suomeenkin :)

  • Iina

   WORD! Mä en kanssa käsitä mikä siinä on kun tulee lasten kanssa ravintolaan niin heti jos kuuluu pieni kiljahdus tms. niin ollaan antamassa pahaa silmää.
   Aikuisten rellestäminen tms. muu “huono”käytös on ns. sallittua.
   Ranskalaisilta voitais oppia muutakin kuin patongin syöminen ;)

 • Lotta

  Hei sun snäpissä vilahti ihana shortsipuku! Mistä oot sen ostanut? :-)

  • Kira Kosonen

   Se on viime kesänä ostettu NLY desing shortsipuku Nelly.comista! Vastaavia olen siellä nähnyt tänäkin vuonna :)

 • Jade

  Voi kuinka ihania kuvia ja miten hyvä fiilis niistä välittyy! Juuri tuo rento ja helppo yhdessäolo on niin mukavaa! Voi kunpa koti Suomessakin joskus vielä… Ihanaa kun hauvat saavat olla menossa mukana, se lämmittää kovasti mieltä.

  • Kira Kosonen

   Ihanaa, että fiilis välittyy :) Täällä on kyllä ollut niin rentoa ja ihanaa! <3

 • Melisa

  Kuulostaa ihanan rentouttavalta lomalta! Nauttikaa :)