CATEGORIES
16.5.2017

THE BESTISLOMA

Travel

Pitkään tätä reissua on hauduteltu ja mikään ei ollut 100% varmaa ennen viime keskiviikkoa, mutta nyt tämä on totista totta. Me lähdemme ylihuomenna bestikseni Netan kanssa 10 päivän Välimeren risteilylle!!! 

Olemme tunteneet toisemme pikkutytöistä asti ja muutamia teinikesiä Ayia Napassa lukuunottamatta emme ole koskaan olleet yhdessä reissussa. Nettakin on ollut kunnollisella lomalla viimeksi vuonna 2011, joten nyt on vihdoin aika toteuttaa unelmien bestisreissu ja mikä reissu meitä odottaakaan.

Lennämme torstai aamuna Roomaan, jossa yövymme ekaksi yhden yön ja sitten otamme junan Civitavecchiaan, josta laiva lähtee seilaamaan Välimerta. Meillä on aina yksi päivä eri kaupungissa ja sitten laiva siirtyy yöllä seuraavaan paikkaan. 10 päivään mahtuu kuitenkin kaksi meripäivää, jolloin emme mene maihin ollenkaan. Meripäivät tulevat kyllä varmasti tarpeen, koska kaupunkilista on aikamoinen. Reittimme tulee tosiaan olemaan seuraava:

Rooma - Sisilia - Valletta - Mykonos - Rhodos - Santorini - Ateena - Napoli - Rooma

KÄÄK! Santorini! Mykonos! Napoli! Olen ollut ainoastaan Roomassa joskus 10 vuotta sitten ja työn puolesta Maltalla piipahtamassa, joten tuntuu mielettömältä päästä näkemään näin paljon uusia paikkoja kerralla. Varsinkin Santorini on ollut unelmakohteenani jo niin pitkään.

Idean reissua varten sain siitä, kun vuosi sitten kävin tutustumassa Royal Caribbeanin laivaan Barcelonassa yhdessä Eevskun kanssa ja ihastuin ideaan, että tämänkaltaisella risteilyllä pystyy tosiaan näkemään paljon eri paikkoja yhden matkan aikana. Silloin laiva seilasi ainoastaan Barcelonan edustalla, joten kokonainen risteilyelämäys jäi kokematta, mutta herätti isosti oman mielenkiinnon. Nyt sitten päästään testaamaan ihan the real deal risteily Royal Caribbeanin premium brändin Celebrity Cruisen kanssa. Aika hullua. Koko loppukuun ajan blogissa siis maisemat vaihtuvat tiuhaan ja värikkääseen tahtiin! 

Jos sinulla on hyviä vinkkejä/suosituksia näihin reittimme kohteisiin, niin kuulemme niitä todella mielellämme! Meillä on tosiaan aina vaan yksi päivä aikaa per kaupunki, joten meidän pitää etukäteen suunnitella aika tarkkaan mitä haluamme nähdä missäkin, ettei mene ihan haahuiluksi. Vähän kiirettä tässä pitänyt, niin ainakin nyt tuntuu, että ihan lonkalta lähdetään koko reissulle. No, pieni extempore henki on kyllä ihan sallittua. Nyt suunnittelemaan loma-asuja!

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Tiina

  Ainiin ja Psarou beach on ns. celebrity beach, super kallis mutta kaunis ???

  • Kira Kosonen

   Ihanaa kiiiiitos!!! <3

 • Tiina

  Mykonos on kKreikan Ibiza johkn tulee kesän aikana kaikki pafhaat DJ’t, kannataa tsekkaa josko teidän aikana on jotain hyviä. Mykonoksen vanhakaupunki, isot tuulimyllyt ja Little Italy on aivan upeita! Jos on aikaa niin vuokraa auto ja karauta seuraaville biitseille: Panormos Beach (ihan unelma beach club ja rento meininki), Lia beach, Elia beach, Agia Anna. Mykonos on muihin saariin verrattuna aika posh, tulet huomaamaan sen mm designer liikkeistä,tyylilyyleistä, hulppeista jahdeista. Silti super idyllinen ?. Paradise ja super paradise on biitsit joissa on aina bileitä.

 • Tiina

  Mä olin viime keväänä viikon Välimerellä NCL Epicillä. Voin sanoa että ehdottomasti elämäni upein reissu kaikin puolin :) Täyshoito laivalla ja se palvelu, ensiluokkaista. Se on mahtavaa että joka aamu pääsee uuteen paikkaan ilman että täytyy itse liikkua tai liikutella tavaroitaan kun tukikohta on koko ajan se sama, oma hytti :)

 • Iida

  Olin viime kesänä Maltalla sekä Santorinilla. Molemmissa välimatkat on lyhyet joten päivässä ehtii monenlaista. Valletta on kaunis. Ajan siellä saa kulumaan vaan oleillen ja ihastellen. Santorinilla Oia ja Fira hurmaavat kauneudella. Suosittelen vain kävelemään ympäri, vilkuilemaan kalderan puolelta merta ja nauttimaan hyvää kreikkalaista ruokaa ihanissa maisemissa.? Aasiajelut suosittelen jättämään väliin, vaikka niitä erityisesti Firan huipulla mainostetaan.?

  • Kira Kosonen

   Aah ihana kuulla! Maltalla olen tosiaan käynyt pikaisesti, mutta ai että miten odotan tuota Santorinia!! IIK! :)

 • Westend Mum

  Royal Caribbeanin Karibian risteilyn kokeneena: IHANAA! Varmasti huikea matka tulossa :)
  http://westendmum.fi

  • Kira Kosonen

   Ihana kuulla!! Odotan kyllä todella paljon tätä kokemusta juuri tuosta risteily näkökulmasta.. Mitä kaikkea laivalla voi tehdä ja miltä tuntuu vaihtaa paikkaa päivittäin. Jännää! <3

 • Päivi

  https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g482942-d1340062-Reviews-Lucky_s_Souvlakis-Fira_Santorini_Cyclades_South_Aegean.html
  Tämä pieni, mutta niin ihana ravintola vei sydämeni. Ihana omistajatar joka päivä töissä, loppuviikosta jo halattiin :) Todella pieni, mutta hyvä esim. lounaalle. Muutenkin Santorinilla varmaankin kaikki kuvat onnistuu :) vaikka se olisi ruostunut tölkki :) Se vaan on ihana paikka.

  • Kira Kosonen

   Mahtavaa!! Kiitos vinkistä!! <3