CATEGORIES
13.6.2016

MY 8 BEST TRAVEL APPS

Travel

Kesälomat alkavat kaikilla pikkuhiljaa ehkä häämöttämään ja monet lähtevät myös lomillaan reissun päälle. Tästä syystä ajattelin listata teille nyt eniten käytetyt matkasovellukseni! Näiden avulla matkanteko vieraissa kohteissa nopeutuu, helpottuu ja halventuu. Näiden lisäksi latailen välillä myös kaupunkikohtaisia sovelluksia (mm. ravintolasuositukset), mutta nämä kahdeksan sovellusta tulisi olla ihan jokaisen matkaajan kännykässä helpottamassa loman kulkua minne ikinä oletkin sitten reissaamassa.

UBER

Oli tilanne tämän suhteen Suomessa nyt mikä tahansa, niin on tämä aivan nerokas sovellus käyttää varsinkin ulkomailla. Uber kuljetuspalvelun avulla tulet varmasti säästämään matkasi taksikuluissa. Voin sanoa kokemuksesta, että mm. Pariisissa, New Yorkissa, Lontoossa ja Los Angelesissa Uber toimii kun rasvattu ja kyyti seuraavan paikkaan odottaa aina ihan kulman takana. Varsinkin Los Angelesissa, jossa julkinen liikenne on hieman haasteellinen, on tämä sovellus ihan ehdoton. Ellei vuokraa autoa. Uberista positiivisimmat kokemukset minulla ovatkin juuri ulkomailta!

CITYMAPPER

Citymapperin avulla pystyt suunnittelmaan liikkumisesi helposti myös hyödyntämällä ko. kaupungin julkista liikennettä. Sovellus tunnistaa olinpaikkasi ja sinun tulee vaan syöttää halutun kohteen osoite sovellukseen. Sen jälkeen sovellus antaa sinulle eri vaihtoehdot julkisen liikenteen reiteistä kohteeseen. Sovellus näyttää myös tarkasti esimerkiksi mitä metroa käyttää, mihin suuntaan kulkea, missä vaihtaa metrojunaa jne. Sovellus näyttää myös pyöräily- ja kävelyreitit sekä lisänä kalorikulutukset eri reittivalintojen mukaan.

YELP

Yelp on ihan lempparini ulkomailla. Se löytää sinulle olinpaikkasi läheltä mitä ikinä tarvitsetkaan, kuten ravintoloita, baareja, kauppoja, apteekkeja jne. Jos olet esimerkiksi hotellissasi ja laitat sovellukseen "mexican food", niin se etsii sinulle kaikki lähialueen meksikolaiset ravintolat, niiden osoitteet ja yhteystiedot. Isoa plussaa sovelluksessa on se, että sovellus ehdottaa myös ravintolakohtaisia annoksia käyttäjien kommenttien ja palautteiden perusteella, esim. "try the fish tacos". Olen tätä sovellusta hyödyntämällä pelastunut monelta nälkäiseltä ja turhautuneelta kaupunkikierrokselta. 

XE CURRENCY

Reaaliaikainen valuuttalaskuri, joka on aina hyvä lisä puhelimessa kun matkustetaan EU:n ulkopuolelle. Sovelluksen avulla pystyt kätevästi näkemään kurssin oikean tilanteen ja näin vältyt mahdollisilta huijauksilta valuutanvaihtopaikoissa. Sovellus tarjoaa myös tutkimuksia ja artikkeleita pörssi/kurssiasioista, joista en itse ymmärrä yhtään mitään. Mutta sellaisia siellä on.

GOOGLE TRANSLATE

Google kääntäjä on todella toimiva ja helppo kännykkäsovellus, joka muuttaa kokonaisia lauseita haluamallesi kielelle. Sinun ei tarvitse muuta kuin valita kieli, jolle haluat käännöksen (kaikkea arabista, hinduun ja espanjaan) ja näpyttää tekstikenttään lause, jolle haluat käännöksen. Esim. missä on lähin metro-asema? -> espanja Dónde está la estación del metro más cercana? Kokeile ja havahdu miten ihanan helppoa!

WAZE

Jos olet vuokrannut auton matkaasi varten ja reissaat ruuhkaisissa kaupungeissa, niin tämä sovellus on sinulle ihan ehdoton! Sovellus laskee matkareitin aina ruuhkatilanteen mukaan ja ohjaa sinut pahimpien ruuhkien ohi. Siskoni opetti minulle tämän sovelluksen käytön Los Angelesissa, kun vuokrasimme muutamaksi päiväksi siellä auton. Toki tätä voi yrittää hyödyntää myös taksien kanssa jos uskallat lähteä neuvomaan kuskia reittivalinnassa. 

GOOGLE MAPS

Googlen oma karttasovellus on jokaisen nykymatkustajan paras ja perinteisin apuväline. Navigoi itsesi helposti paikasta toiseen näkemällä kohteiden etäisyydet sekä matkustus- ja kävelyajat. Itse tykkään kerätä puhelimeni muistioon valmiiksi matkakohteen ostospaikkojen, nähtävyyksien ja ravintoloiden osoitteita. Sitten vuorotellen vaan isken osoitteita karttasovellukseen ja navigoin itseni paikasta toiseen karttasovelluksen naisäänen ohjaamana. Käänny oikealla? No minähän käännyn. Sovellus on myös todella hyvä autonvuokraajille, koska se päivittyy useasti ja täten reitit ovat myös ajankohtaisia. Suosittelen siis ehdottomasti hyödyntämään tätä sovellusta autovuokraamojen omien navigaattoreiden sijaan. 

VERY CHIC

Tämä on uusin lataamani matkasovellus, jonka tarjouksiin olen hullaantunut ihan täysin. En uskalla liikaa tätä vielä hehkuttaa, koska en ole ehtinyt vielä kunnolla käytännössä tätä testaamaan, mutta haluan vinkata siitä kuitenkin nyt tämän postauksen yhteydessä. Sovellus antaa sinulle kaupunkikohtaisesti aivan mahtavia hotellitarjouksia ja alennuksia ympäri maailmaa. Pystyt varaamaan monia luksusluokankin hotelleja jopa -65% alennuksilla tämän sovelluksen avulla. Näpytä vaan kohteesi sovellukseen ja selaile sitten tarjoushotelleja saapumispäiväsi mukaan. Matkakuume on taattu, vaikka lentoja ei olisikaan vielä taskussa. 

Toivottavasti näistä oli teille hyötyä. Ainakin omaa matkantekoa nämä sovellukset ovat helpottaneet huomattavasti. Tänne päin saa myös vinkata hyvistä matkasovelluksista, joita olette itse hyödyntäneet!

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Annn

  Kiva sai uusia appeja matkoja varten :-) Nämä kaikkihan vaativat internetin, eikös vaan? Harmi kun en voi ulkomailla käyttää kuin wifiä (milloin se on saatavilla missäkin paikoissa). Mutta tällöin esim. kahvilassa istuessa ja seuraavaa etappia suunnitellessa näitä voi hyödyntää. Onko sinulla netti toiminnassa ulkomailla koko ajan? Millainen liittymä?

  http://alaannnblog.blogspot.fi/

  • Kira Kosonen

   Suurin osa tosiaan kyllä! Itse ostan reissuissa tosi usein pre paid liittymän jos tiedossa on esim. viikon matka. Helpottaa niin paljon kaikkea, kun netti on koko ajan saatavissa! Varsinkin jenkeissä paikallisen liittymän hankkiminen oli ihan super helppoa ja edullista. Jos liittymä ei ole mahdollista hankkia, niin sitten juuri nettikahviloiden avulla yms. surffailee :)

 • Jenni

  Ihan älyttömän hyvä appi on CreateTrips. Luot matkakohteesi ja voit sen alkaa lisäilemään ravintoloita, kauppoja, nähtävyyksiä jne. listalle sovellukseen mitä ikinä haluatkaan tehdä kohteessa. Appi näyttää paikkojen osoitteet, hakee kommentit TripAdvisor kautta, ja voit navigoida joko autolla tai kävellen haluttuun kohteeseen. Premium versiolla (joka taitaa maksaa 5€/vuosi), voit ladata kohteen kartan offlineen, jolloin voit navigoida missä vaan ilman nettiä. Huippuominaisuus tässä on että voit jakaa listan kaveriporukalla, ja kaikki voi lisäillä paikkoja missä haluavat käydä. Jos nälkä yllättää kesken shoppailun, niin voit katsoa listaltasi missä olisi lähin rafla jossa haluaisit käydä ja navigoida itsesi paikalle. Tätä tuli käytettyä Los Angelesissa huhtikuussa sekä juuri nyt Milanossa + Como-järvellä. Lisäksi tämän avulla näkee aika pian mitä kauppoja kohteessa on, kuten riemukseni löysin tällä appilla mm. Mujin liikkeen Milanosta.

  • Kira Kosonen

   Hei super iso kiitos!! Lataankin tämän heti!!

 • Iina

  Mulla on käytössä karttasovellus maps.me. Näpsäkkä siitä syystä, että toimii ilman nettiyhteyttä. sovellukseen ladataan halutun maan/alueen kartta ja se skaalautuu tarpeen mukaan. Näyttää ravintolat, kahvilat ja kaupat.

  • Kira Kosonen

   Hei jes!! Sairaan hyvä vinkki kiitos! :)

   • Hejdi

    Myös yks hyvä karttasovellus on Nokian Here-karttasovellus. Voi ladata offlineen karttoja ja toimii sikahyvin! :) oon testannut Sri Lankalla ja Saksassa ja kummassakin toimi offline-karttojen avulla kuin rasvattu.

    • Kira Kosonen

     Hei kiitos vinkistä! :)