CATEGORIES
16.9.2015

Q&A 1/3

Lifestyle

 

TYÖ & BLOGGAAMINEN

 

Miksi aloitit bloggaamisen?

-En ollut tyytyväinen entiseen työhöni ja halusin kokeilla jos blogi avaisi elämääni uusia ovia. Näin se onneksi myös teki.

 

Oletko aina ollut yhtä hyvä kuvaaja/malli kuin nyt vai oletko joutunut harjoittelemaan?

-En ole ollut. Kesti pitkään opetella käyttämään järjestelmäkameraa kunnolla, enkä vieläkään sitä aina hallitse vaikeissa olosuhteissa. SIskoni Hanna oli isoin apuni silloin kun aloitin kuvaamisen. Mallina oleminen on tullut luonnollisemmaksi myös ainoastaan harjoittelemalla.

 

Mikä on sun unelma duunipaikka?

-Unelmaduuni on kyllä varmasti se, mitä tällä hetkellä teen. Tämä ei kuitenkaan kestä ikuisesti ja tästä seuraava unelma olisi esimerkiksi oman PR-toimiston perustaminen.

 

Jotain vinkkejä oman blogin perustamiselle?

-Blogin pitämiseen kannattaa sitoutua ja kirjoittaa sitä säännöllisesti joka päivä, vaikka alussa se tuntuisi turhalta. Jo heti alussa kyllä huomaa pystyykö kirjoitustahtia ylläpitämään. Jokapäiväinen kuvaaminen/kirjoittaminen ja elämän dokumentointi ei sovi kaikille. Tekemällä sen sitten huomaa!

 

Mitkä on sun omat suosikki blogit?

-Who What Wear, Stockholm Street style, The Native Fox ja Natasha Oakley blog

 

Missä haluat seuraavaksi kehittyä bloggaajana?

-Haluan oppia tekemään kauniita fiilisvideoita muodista, reissuista ja muusta.

 

Millaisia vinkkejä antaisit lukijoiden saamiseksi blogille sisältöön panostamisen lisäksi?

-Aktiivisuus kaikissa sosiaalisen median kanavissa. Oman sivun promoaminen käy ihan kunnon työstä. Kannattaa myös olla läsnä mahdollisimman monissa pressitapahtumissa ja kontaktoitua alan ihmisten kanssa.

 

Kuvailu/kuvien käsittely on sulle nykyään jokapäiväistä hommaa, miten aloitit sen opettelun vai oliko taidot jo alussa hyvät?

-Aloitin sen vasta oman blogin myötä ja aluksi isosiskoni opastuksella. Tässä muutaman vuoden aikana meille on kehittynyt kuitenkin ihan omanlainen tyyli esimerkiksi käsitellä kuvia.

 

Mitkä ovat parhaat neuvosi uralla etenemiseen nuorena naisena?

-Aloitin itse yökerhossa lasien poimijana. Ei ole olennaista mistä aloittaa vaan, että aloittaa jostain. Omalla ahkeruudella, persoonalla, päättäväisyydellä ja kärsivällisyydellä voi päästä ihan minne haluaa.

 

Mitä mieltä olet ravintola-alasta (plussia/miinuksia)? Jotain erityisiä vinkkejä kyseisellä alalla pärjäämiseen?

-Plussaa on elävä työympäristö, vaihtelevat työvuorot ja sisu, jonka ala kasvattaa. Kaikkia ravintolatyöntekijöitä yhdistää myös tietynlainen nöyryys, jonka ala myös opettaa. Ehdottomasti yksi parhaista aloista nuorena oppia perusasioita työelämästä. Vinkkinä kannattaa aina muistaa laskea kymmeneen vaikka kuinka raskas asiakas pöydässä istuisi. Et tule koskaan voittamaan sitä taistelua, joten anna vaan olla.

 

Miten koet aikaisemman työkokemuksesi hyödyttävän nykyistä uraasi bloggaajana?

-Todella paljon. Niinkuin sanoin opetti ala minulle suurta nöyryyttä. Ravintola-alalla pääsee myös verkostoitumaan todella nopeasti yllättävienkin tahojen kanssa. Kontaktit ovat yksi isoin hyöty, joka minulle jäi alasta käteen.

 

Ikimuistoisin blogiyhteistyösi?

-Nelly.comin kevätkampanja, joka kuvattiin Kapkaupungissa. Yksi elämäni älyttömimmistä viikoista.

 

Kuinka paljon aikaa kulutat vuorokaudessa blogiin?

-Jos ottaa mukaan kaikki kuvaamiset, kuvankäsittelyt, sähköpostirumban, laskutukset, ideoinnin ja tapahtumat (jotka iso osa tätä alaa) niin vähintään se 7h päivässä. Yleensä heräilen 08-09 maissa ja isken koneen kiinni 18 aikaan. Siinä välissä saattaa olla kaikkea edellämainittua tai pelkkää koneella istumista. On myös päiviä milloin koneen näyttöä tuijottaa ihan tyhmänä tekemättä mitään.

 

Aiheuttaako blogin pitäminen stressiä tai työuupumusta?

-Stressiä ehdottomasti, mutta omalta osalta ei ainakaan työuupumusta. Raskainta blogin pitämisessä on se, että siitä ei koskaan ole ns. oikeata lomaa. Aina pitää olla ”online", joka saattaa olla uuvuttavaa.

 

Oletko ikinä harkinnut blogin lopettamista?

-En ole vielä kertaakaan sen jälkeen kuin aloitin.

 

Onko sinulla muuta vakityötä bloggaamisen lisäksi?

-Ei ole tällä hetkellä. Kaikki aikani menee blogin ylläpitämiseen.

 

Jätätkö usein blogin kautta saatuja yhteistyö juttuja väliin?

-Kyllä jos yhteistyö ei tunnu yhtään omalta tai se ei istu lainkaan blogin sisältöön.

 

Millaista on ollut tehdä isoja kampanjoita ja mallintöitä? Millainen jännittäjä olet?

-Todella hienoa. Olen äärimmäisen kiitollinen tästä upeasta vuodesta. Onneksi kampanjoiden kuvaukset on sujuneet superluonnollisesti, koska kameran edessä heiluminen on tullut niin tutuksi blogin kautta. Jännitin ennen todella paljon kameroita, mutta nykyään en huomaa niitä ollenkaan. Jopa videoiden kuvaamisesta on

tullut luonnollista.

 

KOULU

 

Mitä aineita kirjoitit yo-kirjoituksissa ja mitä arvosanoja niistä sait?

-Englanti, ruotsi, äidinkieli, lyhyt matikka ja psykologia. En muista yhtään mitä mistäkin sain, mutta aika keskiarvoilla mentiin kaikki läpi!

 

Missä kouluaineissa olit hyvä?

-Psykologiassa ja filosofiassa. Matikkaa vihasin yli kaiken.

 

Oletko opiskellu jotain lukion jälkeen?

-Opiskelin Hospitality Management -linjalla Haagassa ja valmistuin restonomiksi.

 

Mitä vielä aiot opiskella?

-Aloitin tänä syksynä muotimarkkinoinnin opinnot Helsinki Design Schoolissa, josta tulossa vielä oma postauksensa!

 

Vietitkö opiskeluaikanasi ns. normaalia opiskelijaelämää haalaribileissä jne?

-En viettänyt, koska olin koko opiskeluajan suurimmaksi osaksi kaikki illat ja viikonloput töissä. Siihen meni lähes kaikki vapaa-aikani.

 

 

TULEVAISUUS

 

Minkälaisena ihmisenä, mitä tekemässä ja missä haluaisit nähdä itsesi ja elämäsi viiden vuoden päästä?

-En usko, että viiden vuoden pidän blogia ainakaan ihan tällaisena mitä se on nyt. Toivoisin kuitenkin olevani alalla mukana esimeriksi PR-toimistossa töissä/sellaisen pyörittäjänä tai jonkinlaisena agentuurina bloggaajien ja mainostahojen välillä. Toivon, että viiden vuoden päästä olisin myös perheellinen.

 

Voisitko kuvitella, että asuisit muualla Suomessa kuin pääkaupunkiseudulla?

-En ainakaan tällä hetkellä, mutta jos muutto tulisi esimerkiksi perhe-elämän myötä, niin en näe mitään syytä miksi ei, muuta kun perhe ja ystävät.

 

Haaveiletko ulkomaille muutosta, jos niin minne erityisesti?

-En ole koskaan kokenut pakottavaa tarvetta muuttaa ulkomaille. Viihdyn todella hyvin Helsingissä! Jos muuttaisin jonnekkin, niin Los Angeles olisi myös oma vaihtoehtoni. Siellä on jotenkin niin positiivinen ympäristö.

 

Mitä tavoitteita sinulla on ?

-Haluan vielä kasvattaa blogini tunnettavuutta ulkomailla. Aion myös tänä vuonna suorittaa muotimarkkinoinnin tutkinnon ja tukea sillä tavoin tulevaisuuden työnhakuani blogiuran jälkeen.

 

 

Seuraavien Q&A postauksien teemoja ovat perhe&ystävät, personal, random, muoti, kauneus, urheilu sekä hyvinvointi!

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*