CATEGORIES
23.11.2016

BEST MORNING

Lifestyle

Photos of me by Hanna Väyrynen

GINA TRICOT Cap

LEXINGTON Bomber

LIDL Cashmere sweater

ADIDAS Leggings

ADIDAS Shoes

SAINT LAURENT Backpack

BECKSÖNDERGAARD Scarf

 

Olen aina ollut maailman huonoin aamuihminen. Tykkään valvoa sekä nukkua myöhään ja olen ollut sellainen ihan pienestä saakka. Joskus jostain kuulin, että tämä saattaa johtua täysin siitä, että joidenkin ihmisten melatoniinin tuotto alkaa vaan huomattavasti myöhemmin illalla kuin muilla, joka sitten erottelee aamu- ja iltaihmiset toisistaan. Noh, joka tapauksessa itse olen aina ollut enemmän iltaihminen, mutta eilisen aamun perusteella ymmärrän taas paremmin mistä aamihmiset aina jauhavat!

Heräsin itselleni aikasin 6.45 ja marssin suoraan salille tekemään aamuaerobisen. Päivä oli täynnä kaikkea ja tämä oli oikeastaan ainoa rako tehdä päivän treeni. Ei useammille mikään erikoinen juttu, mutta jos tunnet minut, niin tiedät tämän olevan äärimmäisen harvinainen aika nähdä minua ainakaan salilla! Tehokkaan puolen tunnin mäkikävelyn jälkeen hyppäsin hetkeksi saunaan ja valmistauduin päivään ihanan rauhallisella salilla. Vitsit miten hyvä fiilis oli, vaikka olin ihan pihalla matkalla salille.

Salilta suuntasin suoraan Löylyyn Elloksen ihanaan aamupalahetkeen ja vaikka keli oli mitä harmain ja märin, niin silti suupielet olivat ihan korvissa. Varsinkin kun astuin Löylyyn sisälle ja pääsin nauttimaan aamupalani takkatulen ääreen ja isoista ikkunoista näkyi pelkästään ulkona raivoava meri. Oli jotenkin niin tunnelmallista, että aion ehdottomasti seuraavanakin myrskypäivänä suunnatta Löylyn sohville löhöilemään. Kello oli vasta 9, mutta minusta tuntui, että olin saanut jo hurjan paljon kaikkea aikaiseksi. 

Päivä sujuikin jotenkin yllättävän tehokkaalla temmolla loppuun saakka ja illalla uni tuli myös ennätysvauhti kylään! Pitää oikeasti alkaa harkitsemaan esimerkiksi treenien sijoittamista useammin myös aamuihin eilisen päivän perusteella. Se jotenkin starttasi päivän superpositiivisella sävyllä, joka jatkui koko päivän läpi. Yksi erävoitto täältä siis aamuihmisille. 

Oletko itse ilta- vai aamuihminen tai oletko muuttunut jossain kohtaa elämää enemmän aamuihmiseksi? Tämä ei kohdallani ole varmasti kovinkaan todennäköistä, mutta kaikkien muiden kokemukset kiinnostavat! Myös vinkkejä parempiin ja virkeämpiin aamuihin otetaan innolla vastaan. :)

//I'm definitely no morning person, but yesterday morning was so on point that for the first time I could see myself enjoying early mornings more often! I started the day with a sweaty exercise at 7am and than went to the sauna for a while. After that I went to Löyly for the Ellos breakfast event and had my morning tea (and pancakes) by the fireplace and just sat there admiring the stormy sea. I felt so great and the day had only just began! Felt really good the entire day actually, so I have to admit that maybe the morning people are on to something. Have to give it a go more often!//

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • i

  Haluaisin niin olla aamuihminen! Nyt lapsen myötä rytmi on väkisinkin muuttunut vaikka meidän herra ei onneksi herää kuudelta vaan enemmänkin kahdeksan aikaan. Pari kertaa olen raahautunut aamujumppaan,mutta meinannnut pyörtyä. Itselläni on todella alhainen verenpaine ja jotenkin en jaksa liikaa aktiviteettia aamuisin. Mutta kyllä sitä on jotenkin niin paljon parempi fiilis kun saa itsensä ylös sängystä aikisin.

 • Ronja

  Ai että! Sun aamu kuulosti ihanalta <3 Itse olen ehdottomasti aamuihminen, mutta tänä syksynä on ensimmäistä kertaa tuntunut siltä, etten pääse aamuisin sängystä millään ylös. Täytyy itsekin lisätä aamulla treenaamista, siitä saa niin hyvän virran päälle! Hei, olisi kiva, jos jakaisit meille noita mäkikävely ja HIIT treenejä, joita treenikalenterissasi on ilmeisesti paljon :-) Kiitos ihanasta blogista!

 • Mari

  Viehättävä ajatus nauttia aamupalaa takkatulen loimussa ja meren pauhatessa ikkunan takana. Olen kai osa-aika kesä/talvi-ihminen. Eli kesällä muuntaudun kummasti aamuihmiseksi. Ehkä se on vaan sitä, että niistä harvinaisista lämpimistä ja valoisista kuukausista on pakko ottaa kaikki ilo irti. Syksyn alkaessa ja valon vähetessä muunnun takaisin ilta-ihmiseksi. Oikeastaan haluaisin tuolloin vaipua talviuneen karhunpoikasten lailla :)

  • Kira Kosonen

   Olen myös aina itse sanonut, että olen varmasti edellisessä elämässä ollut karhu :D Voisin nukkua koko talven läpi <3

 • Iina

  Kuulostipa sun aamu ihanalta! Mä oon ollu aina aamuihminen ja lasten myötä yhä enemmän sellainen. Esikoinen täytyy viedä joka aamuisin klo8 kouluun ja kuopuskin heräilee viimeistään siinä 7aikoihin. Herään yleensä 6.30 juomaan rauhassa aamukahvin ja lukemaan Hesarin. Nautin 30min hiljaisuudesta ennen päivän tohinoita. Luksusta mun aamuissa on se että mies on keittänyt kahvit mulle valmiiksi ennen töihin lähtöä!