CATEGORIES
23.9.2016

TRASH OR ART?

Lifestyle

Tämän postauksen tarkoituksena on pohtia ja avata muotiviikoilla näkyvää "hulluuttelu" ilmiötä. Ennen Lontoon muotiviikkoja näin nimittäin artikkelin naisesta, joka oli kokeilumielessä pukenut päälleen kaikkea mahdollisimman rumaa ja sekavaa Lontoon muotiviikkoja varten (lue artikkeli tästä), jotta katutyylikuvaajat ottaisivat hänestä kuvia. Noh, katutyylikuvaajat tosiaan menivät ainakin osittain lankaan ja kuvasivat mm. neitokaisen kaulassa roikkunutta pistorasiaa, ihan kuin se olisi ollut joku tuleva trendi. Pistorasia kaulassa?? Ajattelin silloin, että koko artikkeli on suunniteltu ja katukuvaajatkin feikattu, koska eihän KUKAAN kuvaisi vastaavia tyylejä tosissaan. Tämä oli ennenkuin lähdin Lontoon muotiviikoille.

Lontoon muotiviikoilla esitellään aina äärimmäisen tunnettujen brändien näytöksiä, kuten Mulberry, TopShop, Maison Margiela sekä Burberry, jotka keräävät aina sen kaikista klassisimman "high fashion" jengin näytöksiinsä. Minulle uutena juttuna (ja pienenä yllätyksenä) tuli Lontoon muotiviikkojen räväkämmät brändit ja niihin kerääntyvä muotikansa. Osallistuin esimerkiksi väreistä, paljeteista ja räväkkyydestään tunnettuun ASHIS -muotibrändin näytökseen, eikä näky ennen näytöstä olisi voinut olla kauempana siitä, mitä tulisi ekana mieleen Lontoon muotiviikoista. Muotiväki tuli nimittäin paikalle mitä oudoimmissa kokonaisuuksissa ja en voinut tehdä muuta, kuin monttu auki tallentaa sitä kaikkea hulluutta kameralleni. 

Vasta tämän kaiken jälkeen ymmärsin, mistä koko "sirkusmuoti" käsite on saanut alkunsa muotiviikoilla. Se on selkeästi perinteisen luksusmuodin vastarintaa ja tilaisuus extreme tyylityypeille (niin suunnittelijoille, kuin vieraille) hullutella omilla luomuksillaan. Jotkut näkevät kokonaisuuksissa inspiraatiota sekä taidetta ja jotkut pelkkää rumaa sekasortoa. Tätä kaikkea voisi hyvin verrata abstratkti taiteen maailmaan. Sitä joko ymmärtää tai ei. Kuitenkin ensimmäistä kertaa huomasin pohtivani kaikkea tätä "outoutta" ja sitä mistä se kumpuaa. Itse en kaupungille lähtisi happinaamari tai värikynäkaulakoru päälläni, mutta eihän se ole tarkoituskaan. Ehkä tarkoituksena on vaan herättää huomiota ja saada ihmisiä ajattelemaan.

Mitäs te olette mieltä? Onko tämä taidetta vai pelkkää roskaa?

//This was the first time for me at London Fashion Week and I also had the chance to attend some of the more "extreme" fashion brand shows, like the crazy ASHISH show. It was also super interesting to see how crazy the guest dressed for the event and how they expressed their own style. I think this is really rebellious of basic high fashion and for the first time I realized where the term "fashion week circus" has truly come from. It's just the quirkiest persons expressing themselves when they have the chance! It's like abstract art. You either get it or you don't. Someone can see inspiration where the other only sees trash. 

I have to admit my eye isn't quite on that art level yet. How about you? Trash or art?//

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Iina

  Itse näen tuon ainakin aika vapauttavana. Jos se tuo hyvän mielen että voi käyttää mielikuvitusta ja luovuuttaan suunnitellessaan jotain “älytöntä” kokonaisuutta, niin GO FOR IT!
  Meillä oli kerran pikkujouluissa kilpailu kahden joukkueen välillä kumpi tekee jätesäkeistä hienomman asukokonaisuuden. Se oli hauskaa ja “vapauttavaa” hulluttelua! Semmoinen tulee välillä ihan tarpeeseen ;)

  • Kira Kosonen

   Ihan oikeassa olet!! Olen itsekkin joskus osallistunut vastaavaan kisaan ja siinä on kyllä kaikken “hulluimpien” tyyppien nerous tullut parhaiten esille :D <3

 • paulii

  Taidetta tai hauskanpitoa, mutta ei ainakaan roskaa. ? Ehkäpä ihana muistutus, ettei muotia ja pukeutumista pidä ottaa liian vakavasti, vaan hulluttelemalla voi luoda jotain upeaa, tai sitten piristää jonkun päivää; omaa ainakin!

  • Kira Kosonen

   Kyllä! Itseasiassa keskustelin tästä samasta aiheesta lontoolaisen taksikuskin kanssa (varmaa 50v pappa) ja hän sanoi hyvin, että juuri ne hulluimmat ja luovimmat tyypit ainakin muistetaan… esimerkkina Lady Gagan lihapuku! :D

 • ida

  Haha, mites tämä: tapasin Milanossa pari vuotta sitten mimmin, jonka kultakorviksista roikkui tamponit (käyttämättömät) upotettuna glitteriin. Sama setti toistui kengännauhoissa. Say what :D

  • Kira Kosonen

   MITÄÄÄÄÄ???? :D Apua en kestä. Olis ollu kyllä hyvä tallentaa kameralle.