CATEGORIES
25.5.2016

THE RUNWAY

Lifestyle

Photos by Julia Toivola

Eilen pääsimme kokemaan todella upean ja ennennäkemättömän muotinäytöksen Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun Match Made in HEL polkaisi käyntiin! Saavuimme illalla lentokentän yksityiskoneiden lähtöterminaaliin, jossa odotimme bussikuljetusta kiitoradalle. Kaikki vieraat kävivät aluksi tuttuun lentokenttätyyliin turvatarkastuksen ja henkilöllisyyden tarkastuksen läpi ennen terminaaliin pääsyä. Bussien liikkuessa kiitoradalle oli kyllä jännitys korkealla, nimittäin kiitoradan päädyssä komeili iso Finnairin kone, joka toimi näytöksen backstagena ja rekvisiittana. Siistein runway, jota olen koskaan nähnyt!

Näytöksessä luomuksiaan esitteli Bora Aksu, Sankuanz, Henrik Vibskov, Haal, Hyein Seo, John Lawrence Sullivan sekä Heikki Salonen. Näytöksen pääset näkemään kokonaisuudessaan tästä. Näytöksen oma henkilökohtainen lempiosuuteni oli Finnairin lentoemäntien kävely runwayta pitkin näytöksen aloituksen kunniaksi. Äitini oli Finnairin purseri 35 vuotta ennen eläkkeelle jäämistä viime vuonna. Myös tätini ja kummitätini ovat Finskin emoja, joten olen tosiaan kasvanut sinivalkoisten siipien alla. Muistan aina kun pikkutyttönä katselin vierestä, miten rituaalinomaisesti äitini meikkasi, laittoi hiuksensa ja puki univormunsa päälle ennen lentoa. Hän oli aina maailman kaunein nainen.

Minulle Finnairin lentoemäntä tuleekin aina kuvastamaan kauneutta, itsenäisyyttä, kiltteyttä, hymyä ja huolenpitoa. Minun olikin siksi aivan pakko saada yksi yhteiskuva näytöksen upeiden lentoemojen kanssa ja juoksin shown loputtua lentoemäntien luokse pyytäen heiltä yhteiskuvaa kertoen, että olen Finnair lapsi! Äidille tulikin heti iso kasa terveisiä vanhoilta kolleegoilta, koska muutama heistä tunnisti minut äitini jakamista kuvista. Tämä oli ehdottomasti oman iltani kohokohta. Iso kiitos ja isot aplodit Finnair + Finavia! Teitte tästä illasta ikimuistoisen.

P.S KUINKA UPEITA KUVIA JULIALTA!?

//So yesterday we got to experience the fashion show of a lifetime when the Match Made in HEL went live at the Helsinki-Vantaa airport! First we arrived to the VIP Presidental terminal with the guests and went through the basic security and ID check before entering the terminal area. After that we were transported with busses to the runway were we saw this huge Finnair plane. The plane was the backstage of the show from where all the models come from. It was so amazing! Coolest runway I have ever seen.

In the show we saw designs from Bora Aksu, Sankuanz, Henrik Vibskov, Haal, Hyein Seo, John Lawrence Sullivan and Heikki Salonen. You can see the entire fashion show from here. My favorite part was when the Finnair crew walked the runway as an opening to the show. My mother worked for Finnair for 35 years along with my aunt and godmother, so I'm definitely a Finnair child. Born and raised under the blue and white wings, haha. 

I always remember watching my mother get ready for her flights. She always did her makeup and hair so carefully with such grace and poise. She was always the most beautiful woman on earth. This is why I always think of the Finnair flight attendant as a beautiful, independent, kind and caring woman. I just had to have a group photo with the ladies on stage so I run up to them after the show and asked for a picture! I immediately got greetings for my mother since some of them recognized me from my mothers pictures. Definitely my highlight of the evening! Thank you Finnair and Finavia for this amazing experience. It will definitely be a night to remember.//

25 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Iina

  “Work it baby work it own it..” Todella hienoja kuvia ja toi koneen edessä otettu-Wau!!!

  • Kira Kosonen

   haha!! Kiitos Iina! :D

 • K

  Voisitteko tehdä joskus siskosi kanssa yhdessä videon? :)

  • Kira Kosonen

   No voidaan!!! Yritetään koko ajan miettiä, että minkä aiheen ympärillä vaan. Ehdotuksia otetaan vastaan!

 • TanjaP

  Upeita kuvia ja upea sinä,asuvalinta täys 10++.Kuva Finskin koneen edessä vois olla jo Finskin mainoksesta,niin täydellinen,samoin lentoemo kuvakin on hyvin kotimainen fiilikseltään. :)

  • Kira Kosonen

   WAU!! Kiitos Tanja! Tämä oli ainakin itselleni upea once in a lifetime mahdollisuus napata moinen kuva koneen edessä :D Hieno muisto!

 • F.

  Tulipa hyvä mieli tuosta, mitä kirjoitit Finnairin lentoemännistä. Minunkin äitini jäi sieltä hiljattain eläkkeelle, ovat siis olleet samaan aikaan talossa. Ja tosi tutulta kuulostaa ajatuksesi ja muistosi lapsuudesta. Ehkä siksi Finnairissa tosiaan on yhä jotakin taikaa!

  Näytät myös aivan upealta valkoisessa asussasi!

  • Kira Kosonen

   Finnairissa on tämän takia nimenomaan taikaa! <3 Oliko sielläkin isoin katastrofi jos ei löytynyt ehjiä sukkahousuja? :D L'Orealin Elnet lakka oli must have ja tuliaiset aina parasta mitä tiesi :D

   Ja kiitos!

   • F.

    Haha, joo, mutta sitten vanhempana oli tosi kätevää, että äidillä nimenomaan oli myös lainattavaksi asti niitä ehjiä sukkahousuja, ja vieläpä tosi hyvälaatuisia. :D Ja tuliaiset tosiaan oli ihan parasta, etenkin lapsuudessa kun Suomesta sai paljon huonommin monia asioita.

 • Veera

  Daamn Kira sä olet kaunein nainen kenet tiedän! Huhh miten sä kannat itsesi, oot huikea <3

  • Kira Kosonen

   Tiedätkö JUURI tänään puhuin siitä kuinka naiselta naiselle kommentit kauneudesta tuntuu aina parhaimmalle :) Vaikka niitä in toki ihana saada myös miehiltä, mutta jotenkin naiselta naiselle se tuntuu niin aidolta. Ei siis muuta kuin ISO KIITOS, että sait maailman isoimman hymyn huulilleni <3

 • Rii

  Näytös näytti upealta, ihania kuvia ja monelta taholta pääsi seuraamaan snapissakin näytöstä :) Tuo vaaleanlila mekko nyöriyksityiskohdilla on aivan älytön! Kirjoititpa kivasti äitisi ammatin merkityksestä itsellesi, voin samaistua fiiliksiin! Kaikki lapset varmasti pitävät vanhempiensa töitä supersiisteinä töinä, koska ne ovat ensimmäiset kosketuksemme työelämään. Mekin pääsimme siskoni kanssa aina välillä isäni työpaikalle toimistolle pieninä, muistan edelleen todella hyvin hänen kivoja työkavereitaan, superhienoja heh välipala-automaatteja joista saatiin hakea kaakaota ja berliinimunkkeja, paint-leikkiminen antiikkisilla jämätietokoneilla sekä tietysti coolin tehtaan, joka oli toimiston lähellä. Yllätys yllätys, minä sekä siskoni olemme molemmat päätyneet myös samaan yritykseen töihin, ja avomieheni on tälläkin hetkellä kyseisessä firmassa töissä. Kaikki olemme olleet tietysti ihan eri hommissa, mutta niin se vain menee, lapsena on aika helppo vaikuttaa yritysmielikuviin :D Vaikka kumpikaan meistä siskoksista ei enää siellä ole, niin on se meille edelleen kunnon “perheyritys” :)

  • Kira Kosonen

   Haha! Mäkin muistan tuonkaltaiset vierailut isäni toimistolle! Olin aina ihan että WAUUUU keksejä ja herkkuja joka paikassa :D Ja voi miten ihanaa, että teillä muodostunut tuollainen “perheyritys” konsepti! Ihania juuria vahvistavia asioita <3

 • Pauliina

  Todella kaunis puku päälläsi ja miten upeasti kannat sen. Viihdyttävä blogisi muutenkin on , rockia, tyyliä , sopivaa moderniutta ja rentoutta. Kiitos!

  • Kira Kosonen

   Kiitos itsellesi Pauliina!! Tuli niin sairaan hyvö mieli kommentista ja palautteestasi! :)

 • Jemmi

  Mahtavia kuvia! Ja olet upea ilmestys :)

  • Kira Kosonen

   Niin on! Hyvä Julia :) Ja kiiiitos <3

 • Haidi

  Ihana asu ja wau mitä kuvia Julia on saanut! :) varmasti ollut ihan mieletön kokemus. Ja ihanasti kirjoittelit finksin lentoemoista (::

  • Kira Kosonen

   Kiitos! Jumpsuitit toimii kyllä aina ;) Finnairin emot ovat kaikki jonkinlaisia äitihahmoja itselleni <3

 • Nina

  Huikeita kuvia tosiaan!!! Onneksi sattui olemaan noin täydellinen sää. Mahtavaa PR:ää Finskille ja Suomelle.

  • Kira Kosonen

   Keli ei olisi kyllä voinut olla parempi!! Ihan mieletön tuuri kävi!

 • rosa

  Awww ihana kira! Oot niin jotenkin aito :) Voin kuvitella miten innostunut oot ollu. Lentoemon homma vois minuakin todella vahvasti kiinnostaa mut Kuopiossa ei varmaan oo kovin hyvä työllisyys heillä :D

  Ja se video oli tosi kiva, toivottavasti teet jatkossakin !

  • Kira Kosonen

   Kiitos Rosa <3 Ja itselläkin oli tietty jossain vaiheessa kova lentoemo vaihe :D Videoita tulossa varmasti lisää!

 • Henna

  Oot kyllä ihan törkeän upea ilmestys tuossa valkoisessa puvussa! ja muutenkin aina kattelen näitä sun blogipostauksien kuvia, että hitsi oot kaunis ihminen :)

  • Kira Kosonen

   Vitsit, miten kauniisti sanottu KIITOS <3 Valkoinen oli kyllä ihanan raikas valinta! Pitää suosia sitä useamminkin.