CATEGORIES
2.5.2016

HELLO MAY!

Lifestyle

Aurinkoinen toukokuu! Voiko mikään nostattaa fiilistä tällä hetkellä enempää. Foreca on luvannut tämän upean sään jatkuvan vielä ainakin viikon verran, niin kyllä hymyilyttää. Koko kansi juhli eilen oikein urakalla kesäkauden starttia mielestäni ihan ennennäkemättömällä tavalla. Joka puolella oli vaan himmeitä puistobileitä. Eiranranta taisi viedä kyllä juhlapotin kotiin. Sen verran populaa oli kerääntynyt Kaivopuiston läheisyyteen vappuhumussa. 

Meidän vappuaatto kului tosiaan ystäväporukalla Krog Madamen upeissa saunatiloissa Kampissa. Oli kyllä ehdottomasti koko vapun kohokohta! Aloitettiin jo viiden aikaan illalla, josta matka jatkui puolenyön aikaan Evening at Bank vappujuhliin. Bank oli kyllä aluksi niin kamala farssi, että meinasi vapputunnelmat lässähtää siihen paikkaan. Saavuttuamme paikan päälle oli ravintolan edessä varmaan parisataa ihmistä yhdessä isossa kasassa. Ei mitään kontrollia jonoihin tai koko toimintaan. Ihmiset puskivat toistensa läpi yrittäessään päästä sisään ja aika nopeasti itselläni leikkasi niin kiinni, että jatkoimme vaan pienemmällä porukalla viereiseen baariin odottelemaan tilanteen rauhoittumista. Tunnin odottelun jälkeen lyöttäydyimme yhteen muiden kanssa, ketkä saivat puskettua itsensä aiemmin sisälle. Ennakkoon ostetuilla lipuilla ei ollut kyllä mitään virkaa tässä tapahtumassa ja aion muistaa sen kyllä ensi kerralla.

Sunnuntain perinteinen vappubrunssi jäi valitettavasti edellisen illan univelkojen jalkoihin ja pääsimme liikkeelle vasta iltapäivällä. Aluksi nopea visiitti siskoni luokse, jossa ylimääräiset munkit pelastivat vähän missattua kaveribrunssia. Ilma oli onneksi illallakin vielä niin lämmin ja upea, että päätimme käydä vielä syömässä Gaijinin terassilla pienen porukan voimin. Kyllä Gaijinin porkbunit lohduttivat myös ihan hyvin missattua brunssia. Sen jälkeen vaapuen takaisin kotiin ja sohvalle kolmen jäätelöpurkin kanssa! Sellainen vappu siis täällä, toivottavasti kohtalotovereita ei löydy paljon ja te muut pääsitte sentään nauttimaan kaikista upeista vappubrunsseista. Ensi vuonna sitten uusi yritys!

//Hello may! You're looking amazing so far. Such a sunny and warm weather. The summer spirit is clearly taking over all of Finland.

During the weekend we celebrated the first of may (vappu) holiday and had a blast. We started off at the sauna/event location of Krog Madame with a huge bunch of friends and at midnight continued to restaurant Bank. There were way too many people trying to get in at the same time and quickly the mood changed to a more negative side, when nothing seemed to happen and the huge ball of people in front of the restaurant just started getting worse and worse. In my opinion the restaurant and the event organizators should have expected this and made more of an effort for organized actions at the door. It was a complete circus. Oh well. 

Yesterday we were so tired from saturday night that we missed the traditional first of may brunch. Damn it! It's like the best part of the entire celebration. We got up during the afternoon and went up to my sisters where we had some leftovers from their brunch, haha. Afterwards we ended the day with some amazing at Gaijin terrace to make life a bit better. Perfect choice. I hope you guys had more luck who celebrated vappu here in Finland! Until next year.//

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kohtalotoveri

  Kuulostaa hauskalta vapulta, paitsi tietty toi Bank-hässäkkä. Itselleni aivan samoja kokemuksia Bankista! Oon miettinytkin, että miten on mahdollista että Bankissa ja vastaavissa tapahtumissa toistuu samat ongelmat vuodesta toiseen, kun järjestäjäporukka on kuitenkin sama. Voisi kuvitella, että aikaisemmista virheistä otettaisiin opiksi… Tästä herääkin kysymys, että onko tarkoitus järjestää hyvät bileet maksaville asiakkaille vai järjestäjille itselleen, heh.

  • Kira Kosonen

   Juuri näitä samoja kysymyksiä pyörittelin päässäni siinä ovella. Varsinkin kun Vapun ruuhkat ovat hyvin ennakoitavissa, niin pitää miettiä ennakkoon miten toimitaan jos (JA KUN) 200 ihmistä haluaa sisään samaan aikaan. Harmi tosiaan tuo hässäkkä, Bank on siitä aina kiva paikka, että näkee myös vanhoja tuttuja. :)

 • Iina

  Minustakin on ihmeellistä että on tapahtumia joihin voi ostaa ennakkoon liput ja ovelta. Sitten on kuitenkin yksi jono ja kaikki jonottaa. En tiedä sitten onko kahden jonon tms. sisäänpääsyn toteuttaminen jotenkin hankalaa :|
  -I :)
  Ps. Onpa aika herkullisen näköistä “dagen efter mättöä.” :D

  • Kira Kosonen

   Kai tossa oli tarkoituksena juuri kaksi jonoa, mutta ei tarpeeksi ammattimaista toimintaa ovella tämän aikaansaamiseksi omasta mielestäni. Olin kuitenkin yökerhoalalla 6 vuotta, joten ei puhu pelkästään asiakkaan näkökulmasta. :/