CATEGORIES
30.4.2016

ME ONLINE VS. OFFLINE

Lifestyle

Näin vapun alla ajattelin, että olisi kiva vähän höllätä blogin tunnelmaa mielipidekirjoituksen jälkeen. Siksi en keksikkään parempaa ajankohtaa esitellä teille henkilöä, joka muuttaa hiljaisemmatkin kirkkobileet räikyväksi rio karnevaaliksi confetin ja skumpan saattelemana. 

Olen useampaan otteeseen kuullut tapaamiltani ihmisiltä, että olen aika erilainen, mitä he ehkä odottivat pelkästään blogin perusteella. Tämä ei edes yllätä minua, koska tiedostan, että "online" Kira on ikäänkuin jonkinlainen työminä ja "offline" Kira sitten jotain... noh, erilaista.

Tämä vapaampi ja rennompi Kira tunnetaan myös alteregonani Tuijana (ei liity Pehkosen Tuijaan mitenkään) ja Tuijaa ei kyllä voisi vähempää kiinnostaa miten onnistuu esimerkiksi valokuvissa. Päinvastoin. Tuijan bravuuria ovat juuri epäimartelevat naamalähärit alhaalta päin kuvattuna Snapchatissa ja Whatsappissa. Yksi parhaista ystävistäni teki kerran kollaasin Tuijan parhaista paloista ja voin kertoa, että siitä kollaasista on muotiblogikuvat todella TODELLA kaukana.

Tuija syntyi, kun olimme 17-vuotiaina parhaiden kavereideni kanssa ensimmäisellä yhteisellä ulkomaan matkallamme ja levottomuuspäissäni vedin tytöille aerobic tunnin "Call on me" biisin tahtiin. Uikkari kainaloihin saakka vedettynä tietty. Jostain syystä tämän hehkeän jumppamaikan nimi oli Tuija ja siitä se kaikki sitten alkoi. Tuija on tämänkin episodin jälkeen viihdyttänyt mitä yllättävimmissä tilanteissa.

Kapo ja Netta tuntevat Tuijan ehkä parhaiten, joten päätin kysyä heiltä millainen tyyppi Tuija oikein on. Näihin kommentteihin onkin todella hyvä päättää tämä viikko ja vaihtaa vapaalle!

"Tuijaa on hiiiiiieman vaikea kuvailla niille, ketä ei sitä ole koskaan nähnyt itse. Mulla tuli mieleen ekana, että ei voisi kyllä olla enempää toistensa vastakohdat, kuin mitä duuni-Kira ja Tuija on. Ensimmäinen on hyvin harkittu ja toisella ei taas oo mitään filttereitä. Duuneissa sulla on fokus hyvin tiukasti aina asiassa ja paneudut siihen täysillä, mutta Tuija on sit aina ihan all over the place. 

Tuija tulee apuun silloin kun on suru puserossa eikä oikein mikään jeesaa. Tai sitten se ilmaantuu väsyneessä, stressaantuneessa tilanteessa. Noh, kyl Tuija tietää millon ilmaantua paikalle. Tuijan voima on täydellisessä ittensä likoon laittamisessa. Tuija löytää hauskuuden, ilon ja huumorin ihan kaikista tilanteista.

Tuija on sun balanssi. "Normi-Kira" on monissa asioissa niin jämpti, määrätietoinen ja aika ajoin aika vaativakin itseään kohtaan - Tuija on keino resetoida systeemi, päästää irti hetkeksi, ja palata takasin vähän ladatummalla akulla. Näin mä asian näen.

Kaikilla ihmisillähän on oikeasti oma sisäinen Tuijansa. Se on se oma sisäinen lapsi, joka ei huolehdi arvostelluksi tulemisesta eikä muiden katseista, ei mistään oikeastaan; antaa vaan luovuuden virrata lävitseen ja antautuu sille hulluuttelulle, leikille ja ilonpidolle.

Henkilökohtaisesti mä iloitsen Tuijasta, se nainen on kääntänyt monet itkut lopulta nauruiksi. Mä toivon, että useammat ihmiset löytäisivät oman Tuijansa!"

 

TUIJA NAAMARIT SIIS PÄÄLLE JA VAPUN VIETTOON!

 

//I know I have 2 quite different personalities when it comes to being "online" and "offline". They both make me who I am and they help me balance all the stuff thats going on. My online persona is really professional and driven, but my offline persona is a complete goofball. My offline persona slash alter ego also has a name. She is called Tuija.

Tuija was born when we were on our first holiday with the girls when we were 17. For some reason I decided to perform some aerobics in my swimming suit (pulled up to my armpits of course) to the hit song "Call on me". For some reason we named this crazy aerobics instructor Tuija and she has become a big part of our free time. Tuija also loves to send out ugly face close ups on Snapchat and Whatsapp. 

Tuija makes life fun, but she couldn't get anything done seriously, so thats why I have my online persona to actually take me places. I think everyone should embrace their inner Tuija and let loose sometimes! This is what we are going to now, because it's time for vappu (first of may celebration)!//

15 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Mari

  Nyt sait Kira hymyn huulilleni, itse asiassa taisin nauraa aika kovasti ääneen.
  Niinhän se menee, että työminä ja “siviiliminä” on erikseen, ja sitten vielä ne alteregot. Jos minä olisin ollut pankissa työskennellessäni sama nainen kuin esim. ystävien kanssa festareilla, niin siinä olisi ollut mammat ihmeissään, haha! Monesti sitä yllättyy, kun tutustuu työyhteisön ihmisiin enemmän työajan ulkopuolella, että miten ne persoonat muuttuvat jonkun verran, vaikkakin siellä on silti se sama henkilö mikä näkyy myös töissä.

  Mukavaa viikkoa! Toivottavasti Helsingissä saadaan nauttia ihanasta auringonpaisteesta, mikä ainakin täällä Vaasassa nyt hellii.

  marinsilmin.com

  • Kira Kosonen

   Haha kaikki “pankkimimmit” keitä tunnen on juuri isoimmasta irroittelija päästä! :D Hyvä niin! Elämä tarttee vähän tasapainoa. Ja kiitos täällä paistaa onneksi myös ihanasti aurinko! Terkkuja Vaasaan!

 • iduska

  Itselleen pitää osata nauraa :) Kiitos Kira mahtavasta blogista, harvemmin tulee kommentoitua vaikka päivittäin seuraankin ja olen ollut mukana ihan alusta asti. Olisi kiva jos ehtisitte joskus tehdä videosisältöä myös Hannan kanssa. Tuijan debyytti videolla? :)

  • Kira Kosonen

   Niin pitää! :) Ja hei joo, olisi tosi kiva tehdä siskon kanssa jotain yhdessä. Tuleeko mitään ideoita milliasta videota haluisitte nähdä? Jotain siskokeskustelua vai bloggaamisesta puhetta tai jotain muuta?

   • Kira Kosonen

    Tuija debytoi varmaan itsenäisell videolla! :D

    • iduska

     Joku ihan perinteinen kysymysjuttu voisi olla kiva tai sitten “päivä meidän kanssa” tms. Saatte varmaan minkä tahansa aiheen toimimaan :)

     • Kira Kosonen

      Joo voitais vaikka aluksi tehdä postaus jossa kaikki saa ehdottaa noita kysymyksiä! Tulee sitten ainakin sellaisia asioita, miltä kiinnostaa juuri teitä :)

 • Iina

  Hassuttelu on tervettä ja itselleen pitää osata nauraa :D
  -I :)

  • Kira Kosonen

   NÄIN JUURI! Sen Tuija kyllä osaa :D

 • Minna

  Mullaki alter ego pirjo-anneli jonka kanssa on kyllä saatu parhaiden ystävieni kanssa monet huutonaurut! Ja monta hauskaa kuvaa muistoksi :D.

  • Kira Kosonen

   PIRJO-ANNELI!!!!! Omg en kestä!!!! <3 <3 <3 Ne olis Tuijan kanssa varmasti ihan oman TV-sarjansa arvoisia. Joku spin off esimerkiksi Kumman Kaa sarjasta :D

 • Erica

  En kestä, voin niin kuvitella tuon Call on me-hetken, siihen on tullut itsekin joskus riehuttua :D Samaa mieltä toisen kommentoijan kanssa – blogidebyyttiä odotellessa!

  http://www.lily.fi/blogit/ericak

  • Kira Kosonen

   HAhahahaha arvasin, että en ole ainoa!!! Just katsoin muuten yhden ihan vanhan ja ihan järkky Tuija videon ja mietin, että voi luoja tääkö pitäisi näyttää kaikille ihmisille :D

 • Sape

  Tuijan blogidebyyttiä odotellessa! :D itseltäni löytyy vähän samantyyppinen alter ego, vaihtelevilla nimillä.

  • Kira Kosonen

   Siis voi luoja pitäiskö rikkoa jää ehkä eka Snapchatin puolella. Jarellakin on se Snapchatin spämmi-perjantai, niin ehkä mä alan tekee jotain Tuija-torstaita. :D