CATEGORIES
20.3.2016

THE BLOG MOVIE – Thoughts

Lifestyle

*Yhteistyössä Helsinki-Filmi ja Onnenonkija elokuva

Tulevana perjantaina Suomen ensimmäinen blogimaailmaan sukeltava elokuva saapuu vihdoin leffateattereihin! Kerroinkin teille tästä elokuvasta viime kesänä, kun vierailin elokuvan kuvauspaikalla Turussa nopean cameoroolin merkeissä. Oli kyllä todella outoa nähdä oma naama isolla valkokankaalla, vaikka pikainen vilahdys se vaan olikin. Vaikea kuvitella, että tuostakin on jo yli 8 kuukautta aikaa!

Olimme juhlistamassa elokuvan ensi-iltaa viime keskiviikkona yhdessä bloggaajien Julian, Eevin, Lindan, Kriseldan, Kaisan, Saran, Natan, Ainon, Annikan ja Mariannan kanssa. Elokuvan tuottajat olivat todella kivasti varanneet meille Tennispalatsin Presidenttisviitin, jossa pääsimme kunnolla kälättämään ja kommentoimaan elokuvan kohtauksia ilman häiriötä muille. Ainakin toivon, että sviitti oli äänieristetty, sillä meistä pääsi aivan kamala meteli elokuvan aikana. Nauroimme niin kippurassa elokuvassa esiintyville blogijutuille, että eihän siinä kukaan muu olisi saanut minkäänlaista elokuvarauhaa. 

Elokuvan pääroolihahmo, muotibloggaaja Marja Aurora, oli todella stereotyypinen kuvitus siitä mitä muotibloggaajana oleminen on (muistatteko vielä blogikliseelistani), mutta juuri se tekikin elokuvasta hauskan! Ei kukaan jaksaisi katsoa elokuvaa siitä, millaista koneella istumista bloggaaminen oikeasti on. Toki elokuvassa oli myös paljon juttuja ja kohtauksia, jotka olisi voitu kopioida suoraan kenen tahansa meidän blogeista. Tunsin kyllä useita pistoja sydämessä elokuvaa katsoessa! Ehkä Marja Auroran graffitiseinää vasten poseeraaminen herätti eniten kelloja itsessäni, haha. 

Elokuvassa kuitenkin pintaraapaistiin myös muutamia "vakavempia" blogimaailmaan liittyviä asioita, joihin mieleni teki tarttua. VAROITUS TÄSTÄ ETEENPÄIN PIENIÄ JUONIPALJASTUKSIA!

Ensimmäisena asiana oli raha. Marja Aurora on ajautunut pahaan velkakierteeseen yrittäessään saada bloginsa nousuun ostamalla ja tekemällä asoita, joita uskoo lukijoidensa haluavan nähdä. Tämä jotenkin hieman säikäytti minut, vaikka kyseessä olikin elokuva. Toivon nimittäin koko sydämeni pohjasta, että tälläiseen hulluuteen kukaan nuori tyttö ei oikeasti lähde mukaan. Kaikki ammattibloggaajat, joita tunnen ovat äärimmäisen tunnollisia ja ahkeria työntekijöitä. Monilla heistä on bloggaamisen lisäksi toiset täysipäivätyöt, joista varmat kuukausitulot tulevat. Bloggaamisessa tulot nimittäin vaihtelevat todella kausiluontoisesti, varsinkin jos ei ole lehden tai verkkoportaalin palkkalistoilla.

Tämä ala vaatii oikeasti kovan työmoraalin ja se onkin ehkä se mikä yhdistää kaikkia ammatikseen bloggaavia. Bloggaaminen on monessa kohtaa omasta vapaa-ajasta luopumista. Kaikki ketä ovat koskaan kirjoittaneet blogia edes harrastusmielessä tietää, mitä tällä tarkoitan. Esimerkiksi elokuvan ensi-illan jälkeen monet blogitytöt lähtivät kotiin klo 21 vielä tekemään aamulle uutta postausta, koska päivä oli ehtinyt vierähtää muissa töissä. 

Toinen asia oli omana itsenään pysyminen. Yksi asia, joka yhdistää menestyneitä bloggaajia, keitä tunnen, on aitous. Vaikka kuinka feikkinä blogimaailmaa pidettäisiin. Vaikka blogin ulkonäkö olisi kuinka kiilloitettua, niin silti persoona tekstien ja kauniiden kuvien takana on sama. Esimerkiksi Julia on oikeasti ihan älyttömän hauska, Eevi oikeasti rakastaa sporttaa, Alexalla on oikeasti todella upea visuaalinen silmä, Marianna on älyttömän söpö sekä herttainen ja Nata on oikeasti juuri niin suorapuheinen ja rento kuin blogissaankin. Se, että yrittää olla jotain muuta kuin on, ei koskaan kanna pitkälle. Ole juuri sellainen kuin olet. 

Kolmantena asiana oli ulkopuolisten tahojen vaikutus blogisisältöön. Esimerkiksi Marja Auroran paras ystävä sai tämän sijasta blogiportaalipaikan, koska hän oli raskaana ja menossa naimisiin. Haluaisin sanoa, että tämä on täysin elokuvamaailmaa, mutta ei. Voin rehellisesti kertoa, että eräässä vaiheessa uraani myös minua on kehotettu hankkimaan koira ja jopa LAPSI, että saisin kävijämääräni kovempaan kasvuun. Koira tuo nimittäin "lähestyttävää ja samaistuttavaa" sisältöä sekä mammablogit ovat yksinkertaisesti vaan suuressa suosiossa. En meinannut uskoa korviani, mutta ihan vakavissaan tämä ehdotus sanottiin ääneen. Onneksi suhtauduin itse asiaan vitsillä ja jatkoin blogiani samaan tapaan, joka oli minulle luontaisinta. Haluan siis tähän loppuun vielä sanoa kaikille, että tehkää aina omaa juttuanne ja älkää koskaan antako ulkopuolisten tahojen määrittää bloginne kasvun suuntaa ja kulkua. Siitä se epäaitous vasta alkaisi. 

Onnenonkija elokuvateattereissa 25.3

//A super long text in finnish again, I'm sorry! The post is about this new finnish "blog movie" called Onnenonkija (Gold Digger) that premieres friday. We had so much fun watching this film together with the blog crew. The film is about a fashion blogger who is in serious money problems, because of her blog and all the fancy things she thinks she needs to make it successful. Even the movie was super funny, it raised a few issues that I wanted to address here in my blog. Things like money, how to manage it and how the most important thing in blogging is to always stay true to yourself and who you really are. I'm happy to translate more of this text, if it's something that interest you!//

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Pimu

    Hyvin kirjotettu! :)

    • Kira Kosonen

      Kiitos <3