CATEGORIES
28.5.2021

3 MONTHS LATER

Lifestyle

Mistä edes aloittaisin… Nyt on kulunut hieman yli 3kk siitä, kun viimeksi päivitin täällä kuulumisia ja päätin edellisen postaukseni vielä näihin sanoihin ”Tälläinen tilannepäivitys siis täältä. Katsotaan kirjoittaako seuraavaa päivitystä onnesta sekaisin oleva uusi äiti, vai omasta tukaluudestaan sekoava nainen. :D <3 ” NOH, tällä hetkellä sanoisin tuon ekan vaihtoehdon olevan onneksi tilanne, mutta voi vitsit mitä kaikkea tässä välissä onkaan ehtinyt tapahtua.

Minulla ei ollut missään vaiheessa tarkoitus pitää näin pitkää taukoa blogin kirjoittamisesta, mutta kuten minua Instagramin puolella seuraavat varmasti tietävät, niin synnytykseni ei valitettavasti mennyt mutkattomasti. Se oli itseasiassa paljon rankempaa, mitä olin koskaan ajatellut ja tyttäremme sydänäänien laskettua päädyin kirjaimellisesti kiireelliseen sektioon, joka oli kokemuksena meille aikamoinen shokki ja osittain jopa traumaattinen kokemus. Leikkauksessa selvisi myös, että minulla oli placenta accreta niminen komplikaatio, jossa istukka oli kasvanut kohdun seinämiin kiinni. Tämä voi olla hengenvaarallinen tila äidille, jos istukka repeäisi synnytyksessä, joten onni onnettomuudessa, että päädyttiin sektioon ja tilanne huomattiin siinä. Helppo ei kuitenkaan leikkaus ollut eikä varsinkaan siitä palautuminen.

Onneksi tunteet ja tapahtumat ovat nyt tasaantuneet, mutta synnytyksen jälkeen kului pitkä aika, että pystyin edes kunnolla puhumaan aiheesta. Onneksi sain avattua tapahtuneet kuitenkin läheisille ja lopulta myös teille IG liven muodossa, joka löytyy vielä IGTV videona feedistäni. Minun oli tarkoitus poistaa video heti liven jälkeen, mutta olen saanut siitä satoja (ellei tuhansia) viestejä muilta vaikean synnytyksen läpikäyneiltä naisilta ja päätin sittenkin pitää sen siellä. Ehkä myöhemminkin joku jossain saisi siitä vertaistukea.
Vaikka tyttäremme maailman tulo oli hieman dramaattinen niin alkutaipale hänen kanssaan sujui ja on sujunut onneksi äärimmäisen hyvin. Hän on ollut täysin terve iloinen ihana tyttö, josta on saanut olla kyllä niin kiitollinen. Kaikki on oikeastaan sujunut todella normaalisti synnytyksen jälkeen eikä mitään sen kummoisempia vaikeuksia ole ollut jos ei nyt oteta mukaan välillä tunteja kestävää nukutusrumbaa iltaisin, yöheräilyä, väsymystä ja uuden elämänrytmin löytämistä. Nämä kaikki vaan kuuluvat vauva-arkeen ja siihen olin onneksi aika varautunut. Pakko myös sanoa tähän väliin, että jollain tapaa tämä Korona-vuosi on ollut todella pehmeä lasku perhe-elämään, kun ei ole muutenkaan poistunut juuri kotosalta :D Vauva on tuonut vaan kotona olemiseen aika hiton paljon lisähommaa, mutta muuten ei päivittäinen arki ole muuttunut niin paljon. Olisi varmasti eri asia jos olisin saanut lapsen joskus 5 vuotta sitten, kun matkustin vielä vimmatusti ja olin jotenkin koko ajan menossa. Uusi rakkaus, Sveitsiin muutto sekä Korona rauhoitti ja pysäytti minut näiden viimeisen kolmen vuoden aikana ja en voisi olla siitä kyllä onnellisempi. Nyt minut on vallannut jonkinlainen rauha ja uskon, että muutkin sen minusta huomaavat. Olen aina ollut onnellinen ja nauttinut sen hetkisestä elämäntilanteestani, mutta nyt ekaa kertaa on sellainen olo, etten jatkuvasti mieti ”mitä sitten” mentaliteetilla. Tässä ja nyt on enemmän kuin hyvä.

Kolmeen kuukauteen sisältyy myös muutto takaisin Suomeen ja tällä kertaa emme palaa Sveitsiin syksyllä vaan jäämme Suomeen asumaan ainakin kahdeksi vuodeksi! Petteri siirtyy siis KHL:ään Jokereiden riveihin täällä Helsingissä ja saamme asua kotona <3 <3 Hän tulee vaan reissaamaan todella paljon pitkin poikin Venäjää, mutta ainakin meillä on molemmilla perheet täällä Helsingissä ja siten minulla paljon apukäsiä vauvan kanssa. Vaikka kuinka onnellisia olemme olleet Sveitsissä niin juuri nyt tähän hetkeen ei tämä diili olisi voinut tulla parempaan aikaan. On niin ihanaa, että tyttäremme saa tutustua kunnolla kaikkiin meidän läheisiin ja muodostaa heihin myös omat siteensä. Olen aina ollut niin perhekeskeinen ihminen, että tämä tuntuu nyt kyllä äärimmäisen hyvältä. Ehkä palaamme jossain vaiheessa taas ulkomaille, mutta seuraavat vuodet nautitaan nyt perheestä täällä. Heidän merkityksensä kyllä korostui minulle vielä erityisen paljon nyt tuolla, kun olisi kaivannut heitä vierelle kaiken keskellä.

Sitten vähän ajankohtaisia kuulumisia! Tällä hetkellä ollaan mimmin kanssa kahdestaan kotona täällä Suomessa, sillä Petteri on yhteensä melkein 5 viikkoa maajoukkuetehtävissä ulkomailla. Aikamoinen koetus kyllä heti tähän alkuun olla näin pitkään kahdestaan vauvan kanssa, mutta yllättävän hyvin meillä on kyllä mennyt! Onneksi on ollut paljon apukäsiä tarjolla <3 Isoimmat haasteet arkeen tuo myös omat työt, joita ole nyt yrittänyt tässä jatkaa parin kuukauden täysloman jälkeen. En siis tehnyt mitään kaupallisia yhteistöitä pariin kuukauteen synnytyksen jälkeen ja hyvä niin, en olisi kyllä siihen palettiin pystynyt ottamaan yhtään mitään lisää. Nytkin aion pitää hommat todella maltillisena ja nauttia tästä vauvavuodesta! Kyllä niitä töitä ehtii tekemään myöhemminkin, pieni on pieni vaan hetken aikaa. Meidän alalla kokonaan työkuvioista pois jääminen on kuitenkin hieman haastavaa ja tämän kaiken tasapainottelu onkin nyt arkeni isoin haaste. Ei ole kyllä helpoin rasti olla uusi äiti ja yrittäjä samaan aikaan, mutta kaikella on puolensa. Onneksi pystyn vaikuttamaan itse siihen miten paljon otan mitäkin töitä vastaan. 

Sellaista siis täällä! Tarkoituksena on edelleen pitää painopuoli Instagramissa, mutta blogiin jaan ainakin reseptejä (ne on niin paljon helpompi löytää aina googlaamalla täältä) ja sitten satunnaisesti pidempiä juttuja ja kuulumisia. Onko esim. nyt jotain tästä kaikesta mistä haluaisitte lukea lisää? Tai mahdollisesti jotain vauva-arkeen liittyvää?

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Anna

    Kaikki vauva-arkeen liittyvä kiinnostaa, kun esikoinen syntymässä syyskuussa 🥰 esim. Tarpeellisimmat ja turhimmat hankinnat

  • Ance

    Ihana kuulla sinun ❤️ kuulumisia, vaikkei kaikki ole ihan helponkaavan kautta menneetkään. Onneksi kuitenkin voitte tällä hetkellä kaikki hyvin ja mikä parasta saat/saatte asua läheisten lähellä…
    Tsemppiä sinulle ja mimmille kotioloihin sekä Leijona-miehellesi pelihommiin.