CATEGORIES
27.10.2020

NO KIROTTU KORONA INDEED

Lifestyle

Juuri ehdin päivitellä teille Korona-tilanteen pahentumista täällä Sveitsissä ja nyt olemme myös molemmat Petterin kanssa saaneet täällä tartunnan.

Saimme molemmat positiiviset Covid-19 testitulokset sen jälkeen, kun minulla alkoi olemaan lieviä flunssan oireita. Pientä nenän tukkoisuutta, aivastelua ja vähän päänsärkyä. Aluksi ajattelin oireiden voivan johtua myös raskaudestani, koska raskaudessa tukkoinen nenä ja päänsäryt ovat aika yleisiä. Yhtäkkiä menetin kuitenkin kokonaan kykyni haistaa tai maistaa mitään ja tiesin, että tilanne ei ole normaali. Menimme testeihin ja molempien tulos oli positiivinen, vaikka Petteri on täysin oireeton. Hänellä ei olisi ollut siis mitään käryä tartunnastaan ilman omia oireitani.

Olemme nyt kotona karanteenissa 10 päivän ajan ja toivomme, etteivät oireet pahene kummallakaan tästä. Tähän saakka vaikuttaa ainakin siltä, että kohdallamme virus on onneksi lievä ilman kuumetta tai hengitysvaikeuksia. Eniten molempia stressaa tietysti vauvan vointi, mutta koska minulla on ihan hyvä olo, niin vauvallakin pitäisi kaikki olla hyvin. Valehtelisin jos sanoisin, ettei se pelota minua kuitenkin tällä hetkellä eniten.

Yritän olla kuitenkin stressaamatta liikaa, koska ylimääräinen stressi ei auta tilannetta ainakaan yhtään. Google on mm. itseltäni nyt isosti pannassa. Mitä paremmin saan levättyä, sitä paremmin pystyy kehoni varmasti taistelemaan tätä vastaan ja huolehtimaan samalla myös vauvasta. Tästä syystä otan nyt vähän kevyemmin töiden kanssa, kunnes päästään tästä eroon. Aion keskittyä puhtaasti vaan omaan sekä meidän perheen hyvinvointiin. 

Ruokajuttujen ja reseptien pariin pääsen varmaan vasta sitten, kun haju- ja makuaistini palautuvat. Tällä hetkellä voisin syödä vaikka sipulin luullen, että se on omena. Ihan äärimmäisen ahdistavaa ja jopa pelottavaa, eikä sitä ole aiemmin edes tajunnut miten valtava merkitys haju- ja makuaistilla elämässä onkaan. En esimerkiksi tietäisi jos talossa syttyisi tulipalo, koska en tosiaan haista yhtään mitään. Ruoka ja ruoanlaitto tuovat myös niin paljon iloa elämääni, että todella toivon tämän olevan vain väliaikaista. Aistien palautumisen kesto on ilmeisesti todella henkilökohtaista, joten ei auta muu kuin odottaa ja toivoa parasta.

On mahdotonta sanoa varmasti, miten virus meidät tavoitti, mutta yksi positiivinen tapaus on ainakin ilmennyt Petterin työpaikalla ja siellä kaikki joukkueesta ovat nyt myös karanteenissa. Tilanne on kuitenkin pahentunut koko Sveitsissä sen verran paljon, kuten viime postauksessa kerroin, että ehkä tämä oli jopa odotettavissa. Ainakin jossain vaiheessa tätä vuotta. Kunhan ei tulisi nyt mitään komplikaatioita ja karanteeni etenisi mahdollisimman nopeasti. Ainakin meillä on yhdestä karanteenista jo kokemusta yhdessä, vaikka silloin se tehtiinkin pelkästään varmuuden vuoksi. 

Palataan siis asiaan, kun tilanne vähän etenee. Jotain kuulumisia päivittelen meidän voinnista ja karanteenista todennäköisesti ainakin Instagramin puolella. <3 

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Bre

    Tsemppiä koronaan! Ymmärrän, että tuo stressaa tottakai, raskausaika yleensäkin, mutta kaikki menee varmasti hyvin ja onneksi sinulla vain lieviä oireita. Ja itse olen ainakin siinä käsityksessä, että raskaana olevat eivät ole erityisesti riskiryhmää, joten vauvallakaan ei pitäisi hätää olla. Lepoa ja ajatukset muihin asioihin! <3

  • Ella

    Hirmusti tsemppiä teille! <3 Te ihanat yhdessä ja vauveli kyllä selviätte.