CATEGORIES
19.10.2020

KIROTTU KORONA

Lifestyle

Meillä oli täällä super kiva viikonloppu, joka sisälsi tuttuun tapaan jääkiekkoa, luonnossa olemista, kotona herkuttelua ja lepäämistä. Sunnuntai on yleensä meidän ainoa yhteinen vapaa päivä ja silloin pieneksi perinteeksi onkin tullut myöhään nukkuminen, brunssi + leffa, luontoretki, kuuma kylpy ja hyvä ruoka. Ihana akkujen latauspäivä aina tulevaa viikkoa ajatellen!

Olen myös nukkunut nyt vähän paremmin, kun olen alkanut tankkaamaan iltaisin ekstra paljon hiilareita. Nopeasti kasvava tyttö mahassa selkeästi tarvitsee ekstra energiaa tällä hetkellä. Rutiineihin onkin tullut nyt ison illallisen jälkeen vielä tuhti suklainen "unismoothie", johon tulee mm. banaania, kaurahiutaleita, suklaaproteiinia ja maapähkinävoita.
Vaikka viikonloppu olikin ihana, niin eilen illalla fiilis kuitenkin kääntyi vähän pakkasen puolelle, kun uutisiin ja puhelimiin alkoi piippailla erilaisia ilmoituksia. Sveitsi on nyt ylittänyt ennätyksensä päivittäisissä tartuntamäärissä ja sen myötä rajoitukset kiristyvät täällä entisestään. Tämä vaikuttaa tietysti todella oleellisesti mm. Petterin töihin, kun uusien rajoitusten myötä isojen tapahtumien (kuten jääkiekkopelien) henkilömäärät vedetään alas. Tällä hetkellä odotammekin uutisia siitä meneekö kausi taas kokonaan tauolle vai mitä tässä tapahtuu, koska luonnollisesti ilman lipputuloja pelien järjestäminen koituu seuroille todella epäkannattavaksi.

Harmittaa, koska täällä ollaan toimittu omasta mielestäni todella vastuullisesti juuri pelien suhteen. Kaikkien peliin tulevien ihmisten pitää ensiksi rekisteröityä peliin omilla henkilötiedoilla, jotka tarkistetaan QR-koodilla ovella pääsylipun sekä henkkareiden yhteydessä. Näin tiedetään koko ajan ketä on ollut pelissä ja missä he ovat istuneet. Peleissä on myös maskipakko ja kaikkien kuume mitataan ennen hallille sisäänpääsyä. Ainakin täällä Bielissä. Paljon tarkemmat toimet esimerkiksi Suomeen verrattuna.
Täällä on myös koko ajan ollut maskipakko julkisissa, mutta nyt maskipakko on oikeastaan ihan kaikkialla paitsi luonnossa liikkuessa. Ruokakaupoissa ollaan kyllä muutenkin kuljettu maskit päällä, mutta nyt maski päällä ollaan myös salilla, ravintoloissa ja muissa liikkeissä. Tosin en tiedä viittiikö tässä nyt edes mennä minnekään kodin ja luonnon lisäksi. Tämä aiheuttaa minussa ihan valtavaa ahdistusta sillä varsinkin salilla käyminen on ollut minulle täällä nyt iso henkireikä. Teen kaikki päivät töitä kotoa käsin ja päivän päätteksi tuntuu ihanalta lähteä pois kotoa ja päästä hetkeksi jonnekin muualle nollaamaan ajatukset.

Olen myös saanut salitreenaamisesta ihan hurjan paljon lisää energiaa kehoon ja se on auttanut minua myös älyttömän paljon mm. selkäkipujen kanssa. Onneksi olen pystynyt treenaamaan salilla aina sellaiseen aikaan, ettei siellä ole juuri ketään minun lisäkseni. Katsotaan nyt voinko jatkaa vielä siellä käymistä vai en.
Koronatilanteen pahentuminen ärsyttää myös siltä kantilta, että toiveet läheisten näkemisestä tässä talven aikana lipuvat vaan kauemmaksi ja kauemmaksi. Tilanteen ollessa näin paha karenteenirajoitukset tulevat olemaan isosti voimassa, eikä läheisilläni ole silloin mahdollisuutta tulla tänne tai minunkaan tulla Suomeen. Tilanne on mikä on, mutta kyllä oma sydän särkyy siitä ajatuksesta, ettei esim. perheeni pääsisi näkemään meidän pienokaista, kuin vasta ensi kesänä. Jos sitäkään, koska kauden tauolle laittaminen tarkoittaisi meille myös luonnollisesti pidempää oleskeluaikaa täällä Sveitsissä.

Samalla on alkanut ahdistamaan myös kysymys siitä miten rajoitukset näkyvät mm. sairaaloissa täällä jos tilanne ei parane. Tuntuu tällä hetkellä super pelottavalta ajatukselta synnyttää vaikka yksin vieraassa maassa jos Petteri ei pääse kanssani sairaalaan. Pakko vaan toivoa, että tilanne jotenkin helpottuisi tässä seuraavan 4 kuukauden aikana, mutta valehtelisin jos sanoisin ettei tällä hetkellä kaikki tämä pelota minua maailman eniten. Niin turhautunut ja avuton olo. Ekaa kertaa pitkään aikaan on iskenyt kyllä kunnon Korona-turhautuminen, vaikka suhteellisen positiivisena tässä ollaankin pysytty muuten koko ajan. Olemme kuitenkin molemmat terveitä perheidemme kanssa ja ainakin tähän mennessä molemmat ovat pystyneet tekemään töitä suhteellisen normaalisti, vaikka tuloissa vuosi tulee kyllä näkymään. 

Pitää vaan yrittää jaksaa keskittyä hyviin asioihin, mutta kyllä tämä kaikki suoraan sanottuna vaan v*****aa juuri tällä hetkellä. Ei voi muuta sanoa. Miten paljon sitä kaipaakaan nyt aikaa ennen Koronaa. 

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Pinja Myllykoski

  Tsemppiä Kira!:) Toivotaan, että tää tilanne helpottaisi!

  • Kira Kosonen

   Kiitos Pinja <3 <3

 • Kukkis

  Hurjasti tsemppiä ja voimia sinulle Kira. Ymmärrän hyvin korona-turhautumisesi ja varmasti mielessä pyörii kaikenlaista. Uskon kuitenkin vakaasti, että asiat sujuvat lopulta oikein hyvin. Olet rohkea ja sinnikäs nainen ja sinulla on läheistesi ja meidän lukijoiden tuki, henkinen ja virtuaalinen sellainen. ☺️
  En useinkaan kommentoi blogeihin, mutta halusin tulla nyt kannustamaan sinua ja lähettämään positiivisia viboja. On ollut hieno seurata sinun kirjoituksia Sveitsistä ja etenkin raskausuutisenne sai onnen kyyneleet silmiini. Kaikkea hyvää sinne teille ja koita pitää mieli rauhallisena vaikka maailma myllertää ympärillä. 💕

  • Kira Kosonen

   Kiitos näistä sanoista!! <3 Merkitsee ihan äärettömän paljon! :)) Kaikkea hyvää myös sinne <3 <3

 • S.O.

  Hei Kira. Ymmärrän hyvin mitä käyt läpi, olen itsekin käynyt läpi koko tunteiden kirjon! Olemme olleet mieheni ja yksi-vuotiaan tyttäremme kanssa ’jumissa’ mieheni kotimaassa koronan alusta lähtien, sillä kaikki kansainväliset lennot ovat olleet pannassa. Perheeni Suomessa on viimeksi nähnyt tytärtämme 3-kk iässä, joten ymmärrän tuon surun siitä, että perheesi ei välttämättä ole jakamassa uuden perheenjäsenen tuloa kanssasi. Toisaalta, jos olisimme Suomessa, täkäläinen puoli perheestä olisi taas kaukana. Korona on tehnyt kansainvälisestä elämästä hyvin paljon vaikeampaa!

  Koimme koronakuoleman lähipiirissä, mikä onkin muistuttanut siitä, miksi teemme näitä uhrauksia. Tähän keskittyminen on auttanut itseäni kun mieli on ollut maassa.

  Toivon sinulle kaikkea hyvää, ja toivottavasti tilanne helpottuu ja pääset näkemään läheisiäsi!

  • Kira Kosonen

   Kiitos vertaistuesta <3 Todella ikävä kuulla, että siellä ollaan koettu myös kuolema kaiken tämän tiimoilta :/ Maailma on kyllä hullussa tilanteessa, mutta ei auta muu kuin pysyä hyvillä mielin niistä asioista, jotka kuitenkin ovat enemmän kuin hyvin. <3 Tsemppiä maailman eniten myös sinne arkeen ja toivottavasti näette rakkaita Suomessa mahdollisimman nopeasti! <3