CATEGORIES
10.9.2020

HÖLYNPÖLYÄ

Lifestyle

En normaalisti koskaan kommentoi juorupalstojen asioita missään kanavissani, koska näen siinä vaan loputtoman suon, mutta minusta on viime aikoina ollut aika huolestuttavaa miten esimerkiksi Jodelissa esitetään asioita varmoina faktoina ja anonyymit henkilöt esittäytyvät siellä omina läheisinä tai sisäpiirin henkilöinä.

En todella tiedä, keitä nämä henkilöt ovat, mutta tämän postauksen tarkoituksena on muistuttaa kaikkia siellä olevia ihmisiä siitä, että se todellakin on nimensä mukaisesti juorupalsta. Kaikkea mitä siellä tulee luettua, ei ehkä pidä uskoa. Joskus se on vaan hölynpölyä.
Case vaunukaupat

Jodelissa oli ennen oman raskauteni julkistamista juoru, jossa minut oltiin nähty vaunuostoksilla. En koskaan ole tätä kyseistä keskustelua nähnyt, joten en tiedä väittämän yksityiskohtia, mutta yhdessäkään vaunuliikkeessä tai lastentarvikekaupassa en ole vielä ollut, en Suomessa enkä Sveitsissä. Tämä oli siis täysin FAKE NEWS. Huolestuttavan asiasta tekee se, että vaikka olisinkin ollut vaunukaupoilla, niin kuka ihmeessä olisi niin ilkeä ja juoruaisi siitä eteenpäin ilman, että raskaus on edes julkista?

Itse tiedän, että minut voidaan kyllä ehkä tunnistaa ja siksi en muutenkaan vielä salailuvaiheessa olisi lastentarvikeliikkeissä uskaltanut välttämättä pyöriä, mutta on myös paljon paikkoja, joita ei oikein voi välttää. Itse istuin mm. aivan paniikissa neuvolan vastaanotolla sekä sikiöseulantaultran vastaanotolla Suomessa. Paikat olivat täynnä oman ikäisiä naisia ja yksikin pidempi katse sai palan kurkkuun, koska en ollut vielä valmis kertomaan uutistani muille enkä halunnut, että se alkaa leviämään tuntemattomien ihmisten kautta vaikka juuri juorupalstoille, joissa on tuhansia ihmisiä.

Raskaana oleminen ja sen salaaminen alussa tehdään tarkoituksella, koska raskauden jatkuminen siinä vaiheessa on vielä niin epävarmaa. Asiasta ei välttämättä halua kertoa vielä edes omille läheisille saatikaan sitten tuhansille tuntemattomille. En yksinkertaisesti voi ymmärtää, miten tänä päivänä ihmisillä on sydäntä levittää raskauteen liittyviä huhuja ja juoruja. Nämä ovat niin arkoja asioita monille ja koskaan ei voi tietää mitä kulisseissa tapahtuu.

Vaikka vaunukauppa oli siis täysin jonkun päästä keksitty juttu, niin silti siitä juoruaminen oli minusta aivan käsittämättömän ajattelematonta. Riipumatta siitä tiesikö ko. oleva henkilö sen, olenko oikeasti raskaana vai en. Onneksi neuvolasta tai sikiöseulonnan vastaanotolta ei koskaan noussut mitään juoruja, mutta haluankin ajatella, että kaikki siellä olevat naiset olivat/ovat täysin samassa tilanteessa kanssani ja ymmärtävät alkuraskauteen liittyvät pelot sekä epävarmuudet ja sen faktan, että raskaudesta tulee aina kertoa itse omilla ehdoilla.

Case Tinder

Tämä juoru ei ole minusta millään tavalla vakava (ehkä enemmän huvittava), mutta hälyttävän tapauksesta teki sen, että keskusteluun osallistui ihmisiä väittäen olevan meidän läheisiä tai sisäpiirin henkilöitä. Juorun mukaan tapasimme Petterin kanssa Tinderissä, eikä livenä Tukholmassa, kuten eilen Instagramissa kerroin. Siinä ei ole mitään peiteltävää jos olisimmekin tavanneet Tinderissä (tämähän on maailman normaalein asia!), mutta Petterin kanssa tosiaan kohtasimme ensi kertaa ihan sattumalta Tukholmassa yhteisten ystävien kautta. Molemmat asuivat sillä hetkellä Suomessa, mutta olimme tulleet Tukholmaan muutamaksi päiväksi keikan takia ihan omissa kaveriporukoissa. Tästä kaikki alkoi, mutta seurustelemaan aloimme vasta myöhemmin. 

On minusta outoa, että tarinaa on haluttu väkisin väännellä ja en olisi koskaan jaksanut kommentoida edes näin hölmöä asiaa, mutta siinä vaiheessa kun anonyymit ihmiset esittäytyvät meidän läheisinä ja esittävät luuloja ja kuulopuheita faktana, niin on minusta vaan tervettä muistuttaa kaikkia pienestä medialukutaidosta. Vaikka joku siis sanoo olevansa juorua koskevan henkilön tuttu tai tutun tuttu niin se ei välttämättä pidä paikkaansa. Tai sitten pitää paikkansa, mutta tieto on väärä. Rikkinäinen puhelin toimii myös juorutilanteissa aika voimakkaasti ja tarina saattaa muuttua paljon matkan varrella siitä mitä se oikeasti oli. Vaikka joku olisikin oikeasti kuullut jotain asiaan liittyvää, niin se ei välttämättä ole enää faktaa tai millään tavalla edes totuudenmukaista alkuperäiseen tietoon verrattuna.

Ymmärrän, että juoruaminen voi olla viihdyttävää, mutta kyseenalaistakaa aina lukemanne jos pyöritte näillä kanavilla. Ja jätetään vähintään KAIKKI raskauteen, terveyteen, tai ihmisten läheisiin liittyvät juorut kokonaan pois. 

Eipä mulla muuta.<3 

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • pauliina

  Ensin onnittelut ihanasta uutisesta❤
  Todella kurjaa, että ihmiset levittävät tälläisiä perättömiä uutisia! Vielä kun kyseessä näin henkilökohtainen asia.

  Muista aina kun itse olin omassa ensimmäisessä ultrassa, kun jännitin ettei vaan ketään tuttua tule vastaan! Vaikka olenkin aivan tavallinen kengän kuluttaja,niin tuossa kohtaa ei halua vaan törmätä kenenkään puoli tuttuun.

  Onneksi siellä odotus aulassa kaikilla silloin taisi olla sama ajatus eli omalla vuokralaisella on kaikki hyvin

  • Kira Kosonen

   Kiitos ymmärryksestä <3 Ja onnitteluista!! Ja jep on kyllä niin arkoja juttuja, kun kaikki vielä tossa vaiheessa niin hiton epävarmaa.. Toivottavasti ihmiset muistaisivat tämän tulevaisuudessa.

 • Mira

  Moikka Kira! En tiedä mitä näissä keskusteluissa on sen tarkemmin keskusteltu, mutta jäi vaan ihmetyttämään teidän miehenne kanssa tapaaminen tässä postauksessa :D Olenko ehkä ihan seonnut mutta etkö siis ole ennen sanonut jopa blogissasi, että tapasitte nimenomaan Tinderin kautta ollessasi työmatkalla Sveitsissä? Ja useamman kerran juuri puhunut tästä matkasta, että ilman sitä ette olisi ehkä koskaan tavanneet? Pakko vielä kysyä tälle selvennystä sillä aloin epäillä omaa mielenterveyttäni hahha.

  • Kira Kosonen

   No tässä juuri pointti mitä aiemmalle kommentoin tuossa! :D Se ei ollut Petteri vaan ihan random juttu mistä mainitsin blogissa (koska oli niin outo sattuma) ja siitä näköjään noussut luulo, että kyseessä olisi ollut hän, vaikka tapasimme tosiaan vasta myöhemmin sinä kesänä. Eli ei en ole koskaan puhunut, että tämän reissun ansiosta olisimme tavanneet. Valitettavasti mielikuvasi on ollut siis väärässä. <3

 • eeeessi

  Muistelen, että kirjoitit blogiin, kun olit Sveitsissä pressimatkalla, että kävi hassu sattuma, kun olit Sveitsissä ollessa tinderissä matchannut jonkun kanssa ja sattumalta se mies käveli samaan kahvilaan/ravintolaan. Tätä tekstiä en kyllä blogistasi enää löydä, mutta voisiko sen takia joku luulla, että tapasitte tinderissä? Itselle on meinaan tämän takia jäänyt käsitys myöhemmin päätellessä, että se tindermatch oli Petteri, kun kyseessä oli joku Sveitsissä asuva/vieraileva. :D Mutta todella paljon onnea odotukseen, olette söpö pari! :) <3

  • Kira Kosonen

   Voi muuten olla! :D Mainitsin tosta yhdessä postauksessa, koska oli tosiaan niin random sattuma, mutta se oli tosiaan ennen kun tavattiin Petterin kanssa. Hän ei tavatessamme edes tiennyt vielä, että muuttaisi Sveitsiin. Tästä huomaa, miten pelkkä oletus on voinut muuttua jonkun päässä “tiedoksi”. :D

 • Teija

  On todella inhottavaa tälläinen, varsinkin kun ei voi tietää onko taustalla esim.keskenmenoja.Puhun nyt siis ihan omasta kokemuksesta,itsellä yksi terve lapsi sitten keskenmeno ja kolmas raskaus täynnä huolta, pieni paikkakunta ja kun edes menit lähellekkään neuvolaa niin heti alkoi kyselyt raskaudesta. Itse en olisi halunnut kertoa kenellekään. Onnea teille odotukseen!

  • Kira Kosonen

   Tämä juuri <3 Niin henkilökohtaisia asioita, jotka on tärkeä pystyä avaamaan/käsittelemään ihan omilla ehdoilla <3 Kaikkea parasta sinne koko teidän perheelle!

 • Heidi

  Hei, ensiksi onnea teille! Tosi kurjaa kuulla! Mutta yleensä nää ihmiset jotka levittää näitä tietoja ovat varmaan aika tylsistyneitä omaan elämäänsä. Se ehkä antaa vähän perspektiiviä miksi muitten elämä on mielenkiintoisempaa. Kuka sitä tietää miksi ihmiset oikeesti käy vaunuja kattomassa? Toissa päivänä tuli nainen vastaan jolla oli 2 koiraa vaunuissa. :) Onnea vielä odotukseen ja älä lue juorupalstoja. ;) Ne jotka oikeesti tärkeitä ihmisiä ja keiden mielipide on tärkeä ei välitä. Ne taasen jotka lukee ja juoruilee ei ole tärkeitä. :)

  • Kira Kosonen

   Se on juuri näin <3 Kiitos Heidi!!