CATEGORIES
24.3.2020

FIILIKSIÄ YHDEN VIIKON JÄLKEEN

Lifestyle

Ensimmäinen viikko karanteenin omaisissa oloissa kotona nyt takana ja kaiken huomioonottaen on mennyt kyllä ihan hyvin. Todella absurdi tilanne olla täällä Suomessa ja olla silti näkemättä ketään rakkaita, mutta tiedämme, että tälläistä tämä tulee olemaan vielä tovi. Tiedostamme siis molemmat, että vaikka tämänhetkisten ohjeistuksien mukaan (THL & Valtioneuvosto) ulkomailta tulleita kehotetaan olemaan 14 vuorokautta kotona, niin eristäytyminen jatkuu myös tämän jälkeenkin. Niinkuin toivottavasti kaikilla muillakin, keillä on siihen mahdollisuus.

Meillä on onneksi sellainen tilanne, että pystyn itse työskentelemään kotoa käsin ja Petteri on vielä muutaman viikon ”kesälomalla”. Sen jälkeen hänen pitäisi saada kesäharjoitukset ainakin itsenäisesti kunnolla käyntiin, mutta katsotaan mitä sen suhteen vielä keksitään. Tilanne elää niin paljon tässä päivittäin, että mitään suunnitelmia on aika mahdoton tehdä. Tavoitteena on yritää pysyä rutiineissa kiinni parhaamme mukaan ja onneksi oma työrytmini auttaakin siinä nyt paljon, vaikka omatkin työt ovat ottaneet aikamoisen notkahduksen.
Tällä hetkellä olen keskittynyt tekemään sisältöä Instagramin puolella parhaani mukaan, sekä pyrkinyt sitä kautta auttamaan myös tiedon levittämistä tilanteen vakavuudesta. On minusta käsittämätöntä, että tilannetta vieläkin vähätellään eivätkä kaikki noudata valtion linjaamia ohjeistuksia ja suosituksia. Jos et ole siis vielä ihan varma, miten sinun tulisi omassa tilanteessasi toimia, niin vastauksia saat mm THL:n sivuilta täältä. Yksi asia on kuitenkin kaikkien tilanteessa selvä ja sama, peskää niitä käsiä ja välttäkää kaikkia turhia ihmiskontakteja.

Tiedon levittämisen lisäksi olen yrittänyt suunnitella nyt sellaista sisältöä, joka palvelisi/auttaisi teitä tällä hetkellä mahdollisimman hyvin. Työtä voi siis tässä ammatissa nyt kyllä tehdä, mutta taloudellinen puoli tulee silti ottamaan ison kolahduksen. Tällä hetkellä melkein kaikki kaupalliset yhteistyöt ovat joko peruutettu tai siirretty hamaan tulevaisuuteen ja koko oma elinkeinoni perustuu juuri kaupallisiin yhteistöihin, joten iso lovi tulee tästä kaikesta varmasti myös omaan lompakkoon. Se kuinka iso, niin aika näyttää. Onneksi voin tässä tilanteessa kääntyä ainakin hetkeksi säästöjeni puoleen, mutta tiedän, että monilla tilanne ei ole sama. Päivittäin puhunkin ystävieni kanssa, keitä nyt lomautetaan toinen toisensa perään, joka luo aivan jäätävää ahdistusta. Taloudellinen ahdinko tuntuukin olevan ainakin omassa kaveriporukassani huomattavasti isompi stressitekijä, kuin itse viruksen saaminen.

Näistä taloudellisista paniikkiaalloista huolimatta täällä on mennyt tosi hyvin ja vielä ei ole ainakaan tylsää ehtinyt olemaan! Olen tehnyt joka päivä paljon töitä koneella/puhelimella, jonka lisäksi ollaan laitettu kämppää kuntoon. Ahdisti niin älyttömästi se kaikki tavaramäärä, jota Sveitsistä tänne roudattiin (jo kauhean tavaramäärän keskelle), joten päivät ovat menneet sitä kaaosta selvitellessä. Ollaan myös pesty ja järjestetty keittiön kaapit, kylppäri, vaatekaapit ja kaikki muu tähän samaan syssyyn. Hommaa on siis onneksi riittänyt! Ei vielä puhettakaan joogahetkistä tai Netflixin tuijottamisesta keskellä päivää, mutta ehkä sekin piste saavutetaan jossain vaiheessa jos/kun tämä eristäytyminen tulee kestämään.

Nyt menee kuitenkin päivät vielä todella nopeasti ohi ja siitä saa olla varmaan aika kiitollinen! Uskon, että itse pystyn täällä kotona kehittämään vaikka mitä puuhaa varsinkin työni puolesta, mutta katsotaan missä vaiheessa toi superaktiivinen kumppani alkaa pomppia seinille. En pysty edes kuvittelemaan millainen sirkus lapsiperheillä on tällä hetkellä kotona... Tai vähän voin siskoni kautta, mutta huh huh. Siinä suhteessa sinkuilla ja pariskunnilla on nyt kyllä todella paljon helpompaa. 

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Sofia

    Tiedättekö te vielä pelaako Petteri suomessa ensikauden? :) vai onko tilanne teillekkin auki.

    • Kira Kosonen

      Ei vielä tiedetä! Auki on :)