CATEGORIES
8.1.2020

2020-2030

Lifestyle

Vuosikymmenen vaihduttua tuli monille varmasti aika luonnostaan mieleen kaikkia vuosien takaisia kohokohtia sekä kipukohtia. Omiin 2010-2020 vuosiin mahtui ainakin mm. 2 tutkintoa, 3 työpaikkaa, 1 burnout, oman firman perustaminen, 2 remonttia, 2 pitkää parisuhdetta, 2 eroa, paljon matkustamista, paljon elämyksiä ja paljon oman sisäisen tasapainon löytämistä. Aika hitonmoinen matka kyllä oli ja paljosta olen kyllä äärimmäisen kiitollinen. Niin paljon kokemuksia, joita en olisi koskaan uskonut saavani. On ainakin sellainen fiilis, että eli kaksikymppiset ihan täysillä.

Sen sijaan, että sukellettaisiin sen enempää menneeseen ajattelin, että olisi hauska kurkistaa nyt Kososen kristallipalloon ja miettiä mitäköhän kaikkea on luvassa sitten seuraavalle vuosikymmenelle! Mitä vuodet 2020-2030 tuovat mahdollisesti tullessaan.
Ehkä selkein ja samalla epävarmin asia tällä hetkellä on ainakin asuinpaikka. Tällä hetkellä asumme tosiaan Sveitsissä (kesät Suomessa), mutta poikaystäväni työ voi viedä meidät vielä ihan minne vaan. Vaikka jo ensi vuonna. On todennäköistä, että asumme vielä useamman vuoden ulkomailla, mutta missä on kyllä yksi isoimmista kysymyksistä. Tähän suhteeseen lähtiessä oli vaan pakko ottaa se asenne, ettei stressaa sitä liikaa vaan menee hetki kerrallaan. Omalla tavallaan varmasti jännittävä seikkailu yhdessä, mutta onhan se nyt hullua ajatella, että kymmeneen vuoteen voi mahtua mahdollisesti useampikin uusi kaupunki/maa, jossa asuu.

Onneksi tämänhetkinen työni mahdollistaa minulle sen, että pystyn myös olemaan täällä Sveitsissä (tai joskus jossain muualla) ilman, että luopuisin omasta urastani. Sosiaalinen media ja yrittäjyys ovat mahdollistaneet minulle työn, joka ei ole riippuvainen sijainnista, joka tuntuu varsinkin tässä kohtaa ihan lottovoitolta. Olen aina sanonut, että tarvitsen työhöni vaan tietokoneen, kameran sekä puhelimen, että pärjään. Jopa pelkällä puhelimella pääsee nykyään pitkälle.
Tiedostan kyllä myös, että ala muuttuu ja sen mukana pitää kasvaa sekä muuttua koko ajan. Työ mitä teen tällä hetkellä muuttaa varmasti radikaalisesti muotoaan seuraavien vuosien aikana puhumattakaan vuosikymmenestä. Tätä myös toivon, sillä haluan itsekin kehittyä ja kasvaa seuraavalle tasolle. Uskon, että jollain tapaa markkinointi/mainonta tulevat kuitenkin säilymään ja siinä aallossa haluaisinkin pysyä työn puolesta mukana. Olen myös pitkään kaivannut jotain syvempää merkityksellisyyttä työhöni ja sitä ehkä toivon saavani kaikkeen enemmän ja enemmän tulevien vuosien aikana. Vaikka kuinka kornilta se saattaisi kuulostaa, niin en halua tehdä tätä pelkästään taloudellisen hyödyn toivossa. Itse kaipaan jonkinlaista isompaa sytykettä, joka innostaisi minua työssäni. Sitä toivon ainakin seuraavalta vuosikymmeneltä.

Kymmenen vuotta sitten listasin myös ihan vimmatusti maita ja paikkoja, joita halusin nähdä, mutta olen kyllä huomattavasti rauhoittunut sen suhteen. Nyt tuntuu mm. ihan älyttömältä, että yhdessä vaiheessa saatoin tehdä useita parin päivän reissuja kuukaudessa ja kymmeniä ulkomaan matkoja vuodessa. Toki tulen tulevaisuudessa varmasti vielä matkustamaan, mutta PALJON maltillisemmin. Elämäntilanteen, mutta myös ympäristöasioidenkin puolesta. Kymmenessä vuodessa olisi hienoa ottaa isoja askelia eteenpäin terveemmän maapallon puolesta eikä taaksepäin. Vähintään henkilökohtaisesti. Tällä hetkellä kun tilannetta seuraa, niin valehtelisin jos sanoisin ettei minua pelota mitä kaikkea maapallolla tulee tapahtumaan seuraavien vuosien aikana.
Nämä kaikki asiat tuntuvat todellisilta, vaikka ovatkin ainoastaan tulevaisuuden näkymiä sekä suunnitelmia seuraavalle vuosikymmenelle. Eihän tässä kukaan tiedä mitään muuta kuin olemassa olevan hetken. Jos kristallipalloon kurkistaa myös toiveiden osilta niin ehdottomasti toivon myös, että parisuhde kasvaa jossain kohtaa perheeksi ja elämä ottaa myös siltä osin ihan uudenlaisen muodon. Siinähän on sitten ainakin uudenlaista ihmettelemistä koko loppuelämäksi.

Pelottavinta siinä ajatuksessa on toki perheen perustaminen mahdollisesti ulkomailla ilman oman perheen ja ystävien tukiverkostoa. En missään vaiheessa ajatellut, että tämä olisi ehkä tilanne omalla kohdallani. Olin täysin varautunut tähän mahdollisuuteen molempien siskojeni kohdalla, mutta en itseni. Tästäkin kyllä huomaa, että koskaan ei voi tietää mitä kaikkea on vielä luvassa. Ehkä luen tätä postausta kymmenen vuoden päästä ja naureskelen itselleni. Tai ehkä kaikki meni niin kuin tässä vaiheessa ajattelin. Never know.

Rakkaus, perhe, ystävät, terveys, into, ura, menestys, onnellisuus ja tasapaino.

Näillä sanoilla ainakin 2020-2030 vuosien alkuun! 

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Riina

  Kaunista, rehellistä pohdiskelua. Upeita kuvia! <3

  • Kira Kosonen

   Kiitos! <3

 • Sara

  Ihana postaus! Toivottavasti seuraavan vuoden/kauden asuntoasiat ratkeavat pian, mutta ilmeisesti avomiehesi ammatissa voi tapahtua nopeita käänteitä lyhyelläkin varoitusajalla. On mahtavaa, että sinä voit tehdä työtäsi mistä vaan. Minusta on hienoa, että uskallat sanoa ääneen myös toiveen perheestä jossain vaiheessa. ❤️ Ihanaa alkanutta vuotta ja vuosikymmentä!

  • Kira Kosonen

   Joo tässä kyllä varma homma on epävarmuus :D Ja kiitos <3 You only recieve what you put out there :)