CATEGORIES
9.1.2020

RAKAS KAURA

Lifestyle

Kaupallinen yhteistyö Vaasan

Voisin hyvin kirjoittaa rakkauskirjeen kauralle ja ehkä tämä postaus vähän onkin sellainen. Olen rakastanut syödä tätä suomalaista superfoodia pienestä pitäen ja se on edelleen iso osa jokapäiväistä arkeani, vaikka asunkin Sveitsissä. Kaura on ja pysyy oli mikä oli. Minulle on hyvin tärkeää syödä terveellisesti sekä monipuolisesti ja erityisesti mm. aamuinen kaurapuuro on sellainen rutiini, johon olen ollut koukussa jo toista vuosikymmentä. Oma päivä (ja maha) eivät vaan lähde käyntiin samalla tavalla ilman sitä.

Liikun säännöllisesti, treenaan ja olen paljon luonnossa, jonka vuoksi on todella tärkeää myös huolehtia tasapainoisesta ruokavaliosta ja kaura sopii siihen todella mahtavasti. Kaura mm.

<3 Sisältää runsaasti kuituja

<3 Tasaa verensokeria

<3 On hyväksi vatsalle

<3 Sisältää runsaasti liukenevaa beetaglukaania

<3 Vähentää kolestorolia

<3 Sisältää tasapainoisesti hiilihydraatteja, proteiinia sekä rasvaa
Kaura sopii ainakin minulle siis todella hyvin ja siksi hyödynnän sitä aamupuuron lisäksi ravintoaineena myös mm. leivonnassa, smootheissa sekä muissa välipaloissa. Uutena välipala lempparina onkin ehdottomasti Vaasan Ohut kaura 100% leivät, joita on pakko hamstrata tänne pakkaseen Suomesta! Ihan samalla tavalla kuin suuri osa ulkomailla asuvista suomalaisista hamstraa ruisleipää.

Omana suosikkina on ollut myös kyllä pitkään Vaasan ohuen ohut ruispalat, mutta jotenkin kaura ehkä sopii paremmin omalle vatsalleni. Siitä syystä tämä onkin erittäin tervetullut lisä omiin ”herkutteluhetkiin”. Nämä kaurapalat ovat myös pehmeitä verrattuna sitkeämpiin ruissisaruksiinsa, sekä ne on leivottu kokonaan ilman vehnää!
Tässä kolme omaa lempitäytettä Vaasan Ohut kaura 100% leipiin!

Aamupala

Vaasan Ohut kaura 100% + keitetty kananmuna paloiteltuna + avokado

Välipala (esim. vaelluksilla)

Vaasan Ohut kaura 100% + hummus + salaatti + aurinkokuivatettu tomaatti

Iltapala (satunnaiseen herkutteluun)

Vaasan Ohut kaura 100% + paloiteltu suolakurkku + hillosipuli + raclette-juusto viipale -> uuniin 5-10min. 200c.
Näistä varsinkin tuo viimeinen eli ”raclette-voikkulit” ovat tulleet ehkä turhankin suureen suosioon meidän huushollissa. Kai sitä on väkisin vähän sveitsiläistynyt, kun raclette-juustoa pitää saada tässäkin muodossa! Jos minä tuon aina pienen palan Suomea leivän muodossa tänne mukaani, niin ehkä te voitte kokea pienen palan Sveitsiä näiden raclette-voikkuleiden muodossa. Ne leivät ovat tosin jo vähän kauempana ”terveellisestä ja tasapainoisesta” ruokavaliosta, joten käyttö kohtuudeella, vaikka välillä saakin (ja pitääkin) herkutella.
1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Kristina

    Kaura on myös mun ❤. Lapsena jo lempiruokaa kysyttäessä, vastasin makaronilaatikko ja kaurapuuro. 100kaura-leipä on uusin herkkuni ?